Kask do 1000zl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kask do 1000zl
Witam,
Jestem na poziomie wymiany kasku. Obecnie jezdze w Lazerze LZ6 , jak dla mnie bardzo udana konstrukcja jezeli chodzi o jaakosc materialow ale jest cholernie glosny :-/ Powyzej 60km/h szumy sa juz bardzo odczuwalne co strsznie mi przeszkadza
Teraz koniec sezenu wiec zaczynaja sie wyprzedaze wiec trzeba cos wyrywac w dobrych pieniadzach
Szukam kasku przede wszystkim cichego , potrzebuje taki kask w ktorym bede sie czul komfortowo pod wzgledem halasu do 120km/h. Moze macie jakies propozycje??
Na kask moge wydac max. 1000zl. Podoba mi sie, i ponoc ma byc cichy Uvex 525 ale nie wiele mozn o nim znales infrmacji... Moze ktos z was w takim jezdzi albo cos wiecej o nim slyszal...??
Jestem na poziomie wymiany kasku. Obecnie jezdze w Lazerze LZ6 , jak dla mnie bardzo udana konstrukcja jezeli chodzi o jaakosc materialow ale jest cholernie glosny :-/ Powyzej 60km/h szumy sa juz bardzo odczuwalne co strsznie mi przeszkadza

Na kask moge wydac max. 1000zl. Podoba mi sie, i ponoc ma byc cichy Uvex 525 ale nie wiele mozn o nim znales infrmacji... Moze ktos z was w takim jezdzi albo cos wiecej o nim slyszal...??
- Alkad
- Świeżak
Lecz nie jest aż taki głośny, aby nie można było komfortowo jechac przy 120km/h. W moim modelu mi to wystarcza i nie narzekam. Napewno są inne kaski, które są cichsze lecz ja swojego pod tym kontem nie wybierałem.
- fast bloo
- Świeżak
a może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje co do kasku w tej kasie bo jestem w identycznej sytuacji co autor tematu.
Bardzo bym prosił o inne propozycje i sugestie
Mi osobiście bardzo podoba się SCORPION EXO-750 BATTLE LORD ale różne opinie o nim słyszałem także jeszcze dlatego się wstrzymałem od kupna
Mi osobiście bardzo podoba się SCORPION EXO-750 BATTLE LORD ale różne opinie o nim słyszałem także jeszcze dlatego się wstrzymałem od kupna
- lachos R6
- Świeżak
fast bloo napisał(a):witam. polecal bym Shoei XR 1000. W kwocie tez sie zmiesci. osobiscie go mam i jestem bardzo zadowolony. Brak szumu, idealne dopasowanie.
Gdzie widziałeś Shoeia poniżej 1000?

My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
A może coś z Suomy? Posiadam kask Suomy Vandal. Ściągałem z angielskiego Ebaya. Wyniósł mnie o połowę taniej niż w PL. Jestem mega zadowolony z niego. W tej cenie wyrwiesz jeszcze wyższy model, także będziesz jeszcze bardziej zadowolony. Osobiście polecam Vandala, świetnie leży przynajmniej na mojej głowie, pinlock działa bez zastrzeżeń i całkiem przyjemny wygląd.
- Pupgo
- Świeżak
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
lachos R6 napisał(a):a może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje co do kasku w tej kasie bo jestem w identycznej sytuacji co autor tematu.
No to bede kolejna osoba, ktora sie podepnie - ja zastanawiam sie nad SCORPION EXO-750 albo SCORPION EXO-1000. Czy one sa glosne? Najbardziej obawiam sie, ze przy 120km/h bedzie za mocno szumialo ...
-
Kamyk_^ - Świeżak
Witam. Mam pytanie, co sÄ…dzicie o kasku HJC IS-16 cycles? http://moto.allegro.pl/item814654665_ka ... mocja.html
Chodzi o to że w maju rodzice kupują mi yamahe r125. ale ja już chciałbym kupić kask ponieważ wiem że przed sezonem będzie droższy. Jestem otwarty na inne propozycje. (Do 1000 zł)
Chodzi o to że w maju rodzice kupują mi yamahe r125. ale ja już chciałbym kupić kask ponieważ wiem że przed sezonem będzie droższy. Jestem otwarty na inne propozycje. (Do 1000 zł)
- WFK
- Świeżak
Proponuje zapoznać się z ofertą LS2 nowej firmy na polskim rynku. Z wielkimi obawami podszedłem do kasku z otwieraną szczęką i.... okazuje się że za 360 zł można mieć coś całkiem dobrego. Przekulałem w nim cały sezon i można śmiało powiedzieć że jest na poziomie Caberga V2, a może nawet bym pokusił się o stwierdzenie że nawet cichszy i wygodniejszy. W necie znalazłem pełną oferte tych kasków i muszę przyznać że jest obszerna ale nie znalazłem oficjalnej polskiej strony tej firmy. Mam za to czeską :http://www.ls2helmets.cz/
- ajek
- Świeżak
Podpisuję się pod powyższym postem obiema rękami. LS2 to niedoceniana hiszpańska marka produkująca dobre kaski w niskich cenach. Dodam, że integrala można kupić poniżej 200zł. Sam taki posiadam i sobie chwalę. Jest solidnie wykonany, ma dobrą wentylację, nie jest głośny i ma wyjmowaną wyściółkę. Na prawdę można kupić tanio i dobrze.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
A czy warto ufac, ze kask za 200zl nie peknie jak orzeszek przy pierwszym kontakcie z ziemia? Wiem, ze czasami nie warto placic 1000zl za cos, bo czesto placi sie za marke, ale czy faktycznie kaski do 500zl sa warte uwagi.
-
Kamyk_^ - Świeżak
Gdyby pękały jak orzeszki przy byle kontakcie z podłożem nie miałyby atestów, nieprawdaż?
Kaski LS2 posiadają atest ECER22-05, który między innymi mają kaski HJC oraz certyfikat jakości ISO9001:2000. Czy to nic nie znaczy?
Kaski LS2 posiadają atest ECER22-05, który między innymi mają kaski HJC oraz certyfikat jakości ISO9001:2000. Czy to nic nie znaczy?
-
Czester - Administrator
Racja! I sie z tym zgadzam. Ale ... no wlasnie jest zawsze jakies ale. Czy jednak warto je kupowac? Czy nie hucza w czasie jazdy, czy sa wygodne, pewnie nie maja blendy, czy mozna wyjmowac srodek itp.?
Kazdy oczywiscie ma prawo do wlasnego zdania
Zawsze sadzilem jednak, ze kask to jeden z najwazniejszych elementow ubioru na moto. W koncu sam David L. Hough w "Motocykliscie Doskonalym" napisal, ze glowa jest najczesciej narazona na uraz w czasie np. slizgu.
Wiem, ze temat jest do 1000zl i kask za 200zl sie w tym miesic
Czytajac to forum (sam jestem przed wyborem kasku) widze, ze im wiecej osob tym wiecej zdan nt. temat
Kazdy oczywiscie ma prawo do wlasnego zdania

Wiem, ze temat jest do 1000zl i kask za 200zl sie w tym miesic

Czytajac to forum (sam jestem przed wyborem kasku) widze, ze im wiecej osob tym wiecej zdan nt. temat

-
Kamyk_^ - Świeżak
Już wcześniej napisałem, że nie huczy i ma wyjmowaną wyściółkę. Są też wersje z blendą ale droższe.
Tu napisałem co o tym wszystkim myślę:
viewtopic.php?t=41623#12
Tu napisałem co o tym wszystkim myślę:
viewtopic.php?t=41623#12
-
Czester - Administrator
Ja moge powiedziec ze jestem zadowolony z Icon Alliance SSR, z reszta kupilem u hefrona. Wyjmowana wysciolka, nie paruje, no moze z raz czy dwa jak pizdzilo i stalem na swiatlach. Choc powyzej 110-120km zaczyna huczec.
Ale kumpel ma Shoei XR-1000 i ma dokladnie to samo, tez huczy
Ale kumpel ma Shoei XR-1000 i ma dokladnie to samo, tez huczy
-
bast - Bywalec
No to juz zwariowalem
Od poczatku chcialem zakupic Nolana N84 - ze wzgledu na jego wyniki jak rowniez na N-Com. Ale dowiedzialem sie gdzies, ze jednak n-com nie jest taki fajny, ze sie psuje itp. Wiec zrezygnowalem i postanowilem zakupic kask Scorpiona z Blenda, a tutaj znowu pojawia sie dobra opinia o Nolanie. Chyba jednak pozostanie mi zalozyc i przetestowac oba kaski
Pozdrawiam,

Pozdrawiam,
-
Kamyk_^ - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości