Jak być lepiej widocznym na drodze.
• Strona 1 z 1
Jak być lepiej widocznym na drodze.
Witam. W jaki sposób zwiekszyć swoja widocznośc na drodze prosze podawać konkretne propozycje??
- soczi666
- Świeżak
ludziska smigaja w kamizelkach..
http://moto.allegro.pl/item752328830_ad ... e_s_c.html
kupuja lepsze żarowki do moto..
http://moto.allegro.pl/item752328830_ad ... e_s_c.html
kupuja lepsze żarowki do moto..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam zwykłą kamizelkę za 15zł, sprayem zrobiłem sobie grafikę i też jest git 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dobrze jest kupić kask i strój w jaskrawych kolorach, aby rzucać się w oczy. Ja mam zrobione diodowe, niebieskie światła postojowe na przodzie i dodatkowe postojówki na tyle.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
krydka napisał(a):Dobrze jest kupić kask i strój w jaskrawych kolorach, aby rzucać się w oczy. Ja mam zrobione diodowe, niebieskie światła postojowe na przodzie i dodatkowe postojówki na tyle.
do pierwszej kontroli lub badań technicznych

poza tym kamizelka i inne bajery... niewiele dadzą gdy uczestnicy ruchu nie nie patrzą w lusterka... a z na przeciwka jak lecisz to odpal długie

-
michas_s - Świeżak
michas_s napisał(a):krydka napisał(a):Dobrze jest kupić kask i strój w jaskrawych kolorach, aby rzucać się w oczy. Ja mam zrobione diodowe, niebieskie światła postojowe na przodzie i dodatkowe postojówki na tyle.
do pierwszej kontroli lub badań technicznych
poza tym kamizelka i inne bajery... niewiele dadzą gdy uczestnicy ruchu nie nie patrzą w lusterka... a z na przeciwka jak lecisz to odpal długie
Mam zamontowane dodatkowe pstryczki,którymi mogę te światła wyłączyć w razie jakiś wątpliwości stacji diagnostycznej bądź stróżów prawa. Jeszcze żaden policjant mnie nie zatrzymał, więc nie jest źle.
Z tymi długimi to według mnie kiepski pomysł,może oślepić samochód z przeciwka i zaburzyć jego poczucie przestrzeni,co może skutkować zjechaniem z drogi. Poza tym dawanie długimi jest strasznie wkur...
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
jak jakiś baran w ortalionowym dresiku, jedzie za mną na moto, na długich (bo przecież tutaj też jest dorabianie teorii do praktyki, żeby być widocznym itp. a tak naprawde to g*wno prawda i lans z długimi światłami w moto się liczy) to szybko mu je wyłączać, wystarczy włączyć tylne przeciwmgielne
a u mnie są dwie ładne żarówki 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
zdaje się że kiedyś znalazłem taki przepis ,że dozwolone są zmiany czy oświetlenie zwiększające bezpieczeństwo.. ale nie dam sobie ręki uciąć to było jakiś czas temu. Zobaczcie też amerykańców,na stałe włączone żarówki w przednich kierunkach(widziałem w wielu tych harleyopodobnych chopperach i cruiserach).
- DangerZone
- Świeżak
DangerZone napisał(a): Zobaczcie też amerykańców,na stałe włączone żarówki w przednich kierunkach(widziałem w wielu tych harleyopodobnych chopperach i cruiserach).
W Polsce nie powinny przejść przeglądu technicznego, podobnie jak czerwone kierunkowskazy w samochodach zza oceanu. Za te ciągle świecące kierunki czepia się policja.
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
iro napisał(a):jeździj bez niczego (czyt. na golasa) każdy cie zauważy
...był gdzieś nawet taki filmik na youtube
ja tam ostatnio wyposażyłem sie ostatnio w odblaskowe opaski na rękawy... nie drażnią mnie tak jak fruwająca kamizelka, a zawsze to jakis dodatkowy element
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość