Czyszczenie kasku
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czyszczenie kasku
Witam;) Kupilem niedawno kask z wyższej polki i mam pytanie jak czyścic szybkę od kask i cały kask?? Bo słyszałem ze nie wolno czyścic płynem do szyb itp. I jeszcze czy mogę przecierać szybkę od wewnątrz i czy to nie zmyje antifoga. Kask to HJC FG15Prism
-
pilotek11 - Świeżak
Ja używam płynu "Vison Express" do okularów, płyn do szyb odpada, bo może uszkodzić wizjer.
Polecam ściereczkę z mikrofibry, płyn do okularów do wizjera, a do całego kasku jakiś tańszy, delikatny specyfik. Są specjalne spraye, ale wychodzą drożej.
Też mam kask HJC i żadnych uszkodzeń nie spowodowałem tymi specyfikami
Polecam ściereczkę z mikrofibry, płyn do okularów do wizjera, a do całego kasku jakiś tańszy, delikatny specyfik. Są specjalne spraye, ale wychodzą drożej.
Też mam kask HJC i żadnych uszkodzeń nie spowodowałem tymi specyfikami
- djmauro
- Świeżak
Płynem do mycia szyb broń Boże nie czyść! Do czyszczenia kasków są specjalne pianki no i ściereczka z mikrofibry nada się tutaj jak najbardziej. Szybkę możesz przemyć zwykłą czystą wodą bez żadnych dodatków.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
pilotek11 napisał(a):a czy mogę czyścic szybkę od wewnątrz?
Lepiej tego nie rób bo uszkodzisz antifoga.
Są specjalne preparaty do czyszczenia szybki (ok 30 zł) ze ściereczką w zestawie.
A tak poza tym to szybką się nie przejmuj, zawsze możesz kupić drugą. Pomyśl że nie zawsze w trasie masz ze sobą płyn do czyszczenia, a syfu na drodze pozbierasz pełno i wtedy pozostaje szczota na stacji lub czysta woda z chusteczkami :/
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Ja mam kask HJC i troche niechcący zmacałem szybkę od srodka i antifog juz nie działa tak sprawnie jak na początku
poza tym polecam ściereczki jak we wpisach powyżej
zawsze mozna ostatecznie zaopatrzyć się w specjakny sprej do szybek lub wklejkę (ale osobiście tego nie próbowałem)
poza tym polecam ściereczki jak we wpisach powyżej
zawsze mozna ostatecznie zaopatrzyć się w specjakny sprej do szybek lub wklejkę (ale osobiście tego nie próbowałem)
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
-
witoldjusz - Świeżak
Antifoga możesz śmiało wyciągnąć do mycia ciepłą wodą, absolutnie nic się nie stanie ani nie straci "właściwości" - to nic innego jak specjalny plastik-nieparujący;
samą skorupę myć najlepiej tylko wodą ze względu na lakier malowania kasku, szybkę można potraktować normalnym płynem, ewentualne rysy powstają wskutek używania złej szmatki, tak więc na to trzeba zwrócić szczególną uwagę.
samą skorupę myć najlepiej tylko wodą ze względu na lakier malowania kasku, szybkę można potraktować normalnym płynem, ewentualne rysy powstają wskutek używania złej szmatki, tak więc na to trzeba zwrócić szczególną uwagę.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
I tu będzie problem, w Shoeiu antifog jest zakładany na dwa klipsy, w razie potrzeby można nawet go wymontować, przeczyścić i założyć bo wszystko trwa dosłownie chwile.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
-
mikun - Świeżak
-
witoldjusz - Świeżak
Roznie, w zaleznosci od producenta:
- swietnie - Antifog FogCity (otwórz link)
- kiepsko - Antifog Oxford Ultra Clear (otwórz link)
- albo jeszcze inaczej;)
- swietnie - Antifog FogCity (otwórz link)
- kiepsko - Antifog Oxford Ultra Clear (otwórz link)
- albo jeszcze inaczej;)
-
Seeker - Świeżak
Ja tam zawsze jak nie mam czasu to na szybko płynem do szyb . Co Po prawie 2 sezonach szybka wygląda ok . Ma drobne rysy ale to od większych owadów , na nowy sezon kupie sobie nowa i tyle .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe