Retbike - czyli jak władować pieniądze w błoto
• Strona 1 z 1
Retbike - czyli jak władować pieniądze w błoto
Jakieś 10 miesięcy temu przed egzaminem na kategorię A zakupiłem sobie zestawik kombi Retbike w tym spodnie RetSteel... no egzamin zdany wszystko ładnie pięknie i kombi poszło do szafy. Teraz jak chcę w niedługim czasie zakupić motocykl zacząłem grzebać w szafie.. przymierzam spodnie a tu sru suwak z rozpora wystrzelił jak z procy xD... usiłuje go naprawić ale jest jeszcze gorzej w efekcie czego metalowa część z suwaka ulega uszkodzeniu. Patrze dalej a tu nitki sie prują jak stare ku.... Jeżeli ktoś teraz będzie mi chciał udowodnić że opłaca się kupić retbike... to powiem żeby się poszedł leczyć. Stanowczo odradzam zakupy odzieży z tej firmy... Zapłaciłem 600 zł za te spodnie - wówczas tyle te spodnie kosztowały. Gdybym teraz miał wybór to za te 600 zł pojechałbym se na dziwki zamiast ładować pieniądze w błoto czyli w spodnie które psują się od leżenia w szafie.
Amen.
Amen.
-
gelo007 - Administrator
to kolejny przykład na jakość tej firmy. jeszcze ze 2 lata temu taki zakup miał sens bo ich ceny były sporo niższe od obecnych. teraz są tylko nieznacznie tańsi od modeki, więc nie ma sensu inwestować w te ciuchy
-
SQ - Mieszkaniec forum
A propos paragonu, miałem kiedyś podobną sytuację, oczywiście nie znalazłem paragonu i zong.
I od tamtej pory zawsze biorę fakture imienną - nawet jak zgubisz, to walisz do sklepu najpierw po duplikat, a później z duplikatem i bublem do reklamacji !
Nie ma stresu że się zgubi, faktury są w systemie sprzedaży sklepu przez kilka lat
I od tamtej pory zawsze biorę fakture imienną - nawet jak zgubisz, to walisz do sklepu najpierw po duplikat, a później z duplikatem i bublem do reklamacji !
Nie ma stresu że się zgubi, faktury są w systemie sprzedaży sklepu przez kilka lat

<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
Ok byłem naprawde blisko kupna kurti i spodni z tej firmy mimo iż słyszałem pare takich historii ale z taką ilością złych info na ich temat cieżko mi walczyć. Powiem tak z koro jest tak zle to co teraz mam zrobić z taką furą pieniędzy (oprócz żeczonych dziwek) mam 1500 miedziaków i myślałem o skórze. Podeślijcie jakąś alternatywe
-
Morter - Świeżak
skoro masz 1300zl i chcesz cos w miare przyzwoitego to polecam to:
http://www.******/product_in ... s_id=22808
ZA ta cene naprawde przyzwoite kombi mam takie i wyglada super i zadne nitki nie odchodzia zamki tez sie nie psuja. jeszcze pisza ze jak masz 1300zl to tschul ale tego nie nosilem i nie wiem poza tym patrzac na opinie jednak chyba sklaniaja sie ku probaiker. pozdrawiam
http://www.******/product_in ... s_id=22808
ZA ta cene naprawde przyzwoite kombi mam takie i wyglada super i zadne nitki nie odchodzia zamki tez sie nie psuja. jeszcze pisza ze jak masz 1300zl to tschul ale tego nie nosilem i nie wiem poza tym patrzac na opinie jednak chyba sklaniaja sie ku probaiker. pozdrawiam
- witek33
- Świeżak
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Też kupiłem produkt retbike'a na początku zeszłego roku a mianowicie kurtkę Retelite. I co ciekawe cały czas spisuje się swietnie, wszystkie zamki działają poprawnie, nic się nie pruje - czesto ojciec pożycza kurtkę i nigdy nie reguluje obwodu w pasie - a jest większy, więc siła na zamki jest większa niż normalnie
Dodatkowo na plus można zaznaczyć swietną wentylację - jak na retbike'a. Jedyny istotny minus to przesuwające się ochraniacze na łokciach.
Dlaczego nie mam problemów z kurtką? Hmm... Gdy ja kupowałem pogadałem na boku ze sprzedawcą i ponoć tylko ten model kurtki - Retelite i jeszcze jakiś model spodni (nie pamietam) były na początku 2008 roku szyte w Polsce, a cała reszta to wyroby chińskie. Ponoć przed 2008 rokiem większość była szyta u nas. Nie mam pojęcia czy to jest prawda, na metce mam made in europe, ale chińskie też podobno mają takie metki
Po tym jak drastycznie spadła jakość produktów Retbike'a produkjcę mieli cofnąć do polski z powrotem.

Dlaczego nie mam problemów z kurtką? Hmm... Gdy ja kupowałem pogadałem na boku ze sprzedawcą i ponoć tylko ten model kurtki - Retelite i jeszcze jakiś model spodni (nie pamietam) były na początku 2008 roku szyte w Polsce, a cała reszta to wyroby chińskie. Ponoć przed 2008 rokiem większość była szyta u nas. Nie mam pojęcia czy to jest prawda, na metce mam made in europe, ale chińskie też podobno mają takie metki

Po tym jak drastycznie spadła jakość produktów Retbike'a produkjcę mieli cofnąć do polski z powrotem.
- Michal_ts
- Świeżak
Raczek_6 a macał Pan tego AMX-a ?, ktoś wogule wie coś na temat w/w firmy ? Wiem organoleptycznie że skóry w Redbikach są naprawde ok i widać że porządnego wołu musieli ubić na każdą kurciałe (mowa o materiale) kwestie łączenia kawałków i odpustowych gadzetów typu zamki i falbanki myśle że mamy za sobą.
-
Morter - Świeżak
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
Macałem, przymierzałem, kumpel jeździł w nim 2-3 sezony, po czym zmienił na gorotex.
Później żałował.
Jakość jest moim zdaniem dużo lepsza niż Retbike, Utika.
Później żałował.
Jakość jest moim zdaniem dużo lepsza niż Retbike, Utika.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
ADAMOTO - czyli jak władować pieniądze w błoto
gelo007 napisał(a):Jakieś 10 miesięcy temu przed egzaminem na kategorię A zakupiłem sobie zestawik kombi Retbike w tym spodnie RetSteel... no egzamin zdany wszystko ładnie pięknie i kombi poszło do szafy. Teraz jak chcę w niedługim czasie zakupić motocykl zacząłem grzebać w szafie.. przymierzam spodnie a tu sru suwak z rozpora wystrzelił jak z procy xD... usiłuje go naprawić ale jest jeszcze gorzej w efekcie czego metalowa część z suwaka ulega uszkodzeniu. Patrze dalej a tu nitki sie prują jak stare ku.... Jeżeli ktoś teraz będzie mi chciał udowodnić że opłaca się kupić retbike... to powiem żeby się poszedł leczyć. Stanowczo odradzam zakupy odzieży z tej firmy... Zapłaciłem 600 zł za te spodnie - wówczas tyle te spodnie kosztowały. Gdybym teraz miał wybór to za te 600 zł pojechałbym se na dziwki zamiast ładować pieniądze w błoto czyli w spodnie które psują się od leżenia w szafie.
Amen.
Co do Twojego tematu, to może Cię pocieszę, bo mam podobny problem, ale już nie będę zakładał tematu "ADAMOTO - czyli jak władować pieniądze w błoto".
Kupiłem spodnie na motobajzlu, sprzedawca zapewniał o 12mies. gwarancji itd, ale oczywiści nie dał paragonu, a na prośbę o namiary na sklep powiedział żeby kierować się w razie problemów do producenta.
Na maila napisanego do producenta zostałem delikatnie mówiąc "zlany ciepłym moczem" i zostałem z wybrakowanymi spodniami, które strach na d... włożyć... Żąda dowodu zakupu, inaczej ma mnei w d... Ale kto na bazarach moto wystawia paragony??
Spodnie się prują na szwach, bo materiał z których są zrobione przy nieprawidłowym zszyciu po porstu się pruje...
Generalnie bardzo odradzam...
- devxx
- Świeżak
Ja z przyczyn finansowych kupilem Retbike'a w lipcu tamtego roku. Kombinezon przejechal juz blisko 6000km. Poza jednym zlamanym zamkiem w kieszeni i czasami zbyt wysoka temperatura wewnatrz jak na razie nie narzekam. Pech chcial, ze pod koniec tamtego roku kombinezon powaznie ucierpial (cale szczescie, ze tylko on). Firma bez problemu naprawila mi kombinezon za calkiem nie duza kwote.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości