Zobacz wÄ…tek - kask UVEX PS 430 PILNE PYTANIE
NAS Analytics TAG

kask UVEX PS 430 PILNE PYTANIE

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kask UVEX PS 430 PILNE PYTANIE

Postprzez Paleus » 18/3/2009, 13:32

Witam, mam takie pytanie, kupilem ten kask, dzisiaj go odebrałem i mam problem, moj obwód głowy to 61.5 cm czyli XL, wczesniejszy kask miałem XL i było lux, a ten jest ciasny, ledwo go zakładam i troche mnie gniecie... Tak ma być czy zły rozmiar?? Bo wiem ze kask ma przywierac do głowy wszędzie. Czekam na jakąś rade. pozdr
Paleus
Świeżak

Postprzez Konig » 18/3/2009, 15:38

I tak się kończy kupowanie kasku bez przymiarki.... Kask nie ma prawa gnieść Ci twarzy...
Konig
Świeżak

Postprzez adam_89 » 18/3/2009, 16:32

Z czasem kask/materiał w środku kasku ułoży się odpowiednio do wymiarów Twojej głowy. Jeżeli, jest o dużo za mały to postaraj się go wymienić.
adam_89
Stały bywalec

Postprzez mikun » 18/3/2009, 20:22

Kask powinien przywierać, a nie uwierać ! Po kilku wypadach w nim bedziesz miał maxa.
Mam taki sam obwód głowy, pierwszego Airocha kupiłem L i był ok, ale jak zmieniałem na Schoei'a kupiłem XL - bez dobrej przymiarki ani rusz.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
mikun
Świeżak

Postprzez patryk2340 » 18/3/2009, 21:50

Kilka tygodni temu też kupowałem tego uvexa. W sklepie przymierzałem model ps400- rozmiar M był idealny. Po kilku dniach jednak zdecydowałem, że kupie ps430. Nigdzie w okolicy jednak nie mieli tego modelu, więc troszkę "w ciemno" zamówiłem rozmiar M na allegro. Myślałem, ze jeśli firma ta sama, tylko model inny to rozmiarówka będzie podobna. Kask przyszedł... i lipa. Uciska w skroń jak cholera. Na szczęście sprzedawca nie robił problemów, odesłałem kask i przysłał mi rozmiar L. Teraz jest super:) Tak więc jak widać rozmiarówki się różnią, nawet u tego samego producenta. Nie wiem, jakieś inne wyściółki czy co ;) Dlatego tak jak piszą koledzy wyżej, kask trzeba zawsze przymierzyć przed kupnem. Problem jednak w tym, że nie zawsze pobliskie sklepy mają model, który nam się podoba... pzdr
patryk2340
Świeżak

Postprzez Leg1oN » 19/3/2009, 01:13

dokladnie rozmiary sie roznia nie tylko miedzy markami a nawet miedzy modelami.. ja przez to ze nigdzie nie moglem namierzyc kasku który chcialem kupic (S1 pro) postanowilem sobie odpuscic i kupilem cos innego, z którego jestem zadowolony.. a s1 kupie jakos z czasem po przymiarce.. a ty postaraj sie dogadac z tym od kogo kupiles i moze wymieni ci na inny roz.. taka opcje gwarantuje wiekszosc e-sklepow..
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości

na górê