Zobacz wątek - Kurtka RETSPORT Retfighter 2008. Opinie /porównania
NAS Analytics TAG

Kurtka RETSPORT Retfighter 2008. Opinie /porównania

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kurtka RETSPORT Retfighter 2008. Opinie /porównania

Postprzez PavloRBR » 18/2/2009, 00:42

Witam. koledzy co sÄ…dzicie o tej kurteczce :
http://www.retbike.pl/odziez/kurtki_tek ... _2008.html

obecnie Latam w FLM "invention" i mysle zmienić na tego Retbika. ubierałem go i sprawia wrażenie solidnej i mocnej kurtki, żułw na plecaqch to tez żadkość w kurtkach tego typu.

Kurteczke moge nabyć nową w sklepie za 330zł powiedzcie czy warto czy lepiej poszukać czegoś innego i jakiego ...??

pzdr :D :)
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Postprzez elco » 18/2/2009, 01:03

Ja posiadam taka kurtke a wlasciwie posiadalem. Co do jej bezpieczenstwa nie mam najmniejszych zasterzen. Co do wykonania. No coz... jaka cena taka jakosc. Pisalem juz o tym troche na forum wiec poszukaj. W skrocie powiem: swietna na chlodne dni, znacznie gorsza na upaly(po kilku minutach zwykle jestem caly mokry), zle dopracowane szczegoly, szczegolnie zamki i szwy membrany. Reszta w porzadku.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez PavloRBR » 18/2/2009, 01:22

elcommendante tych postów było sporo napisz w skrócie. czy ma jakieś wady techniczne ze coś sie urywa szwy puszczają czy raczej nie ma takiego miejsca?? głownie chodzi mi o wytrzymałość w normalnej ekslooatacji np po praniu czy wszystko z nia w pożadku i wogule, bo mój FLM jeśli chodzi o wykonanie to jest bardzo dobry i nie wiem jak to jest w przypadku RETbika, bo za cene 330 zł nie wiem czy znajde coś lepszego, majątek to także nie jest wiec moze warto
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Postprzez MaRRiusz » 18/2/2009, 07:33

Ja za taką kasę kupiłem kurtkę tekstylną Berika. A co do Retbike, masz FLM a chcesz cofnąć się w jakości ? Nie mam tej kurtki ale wcześniej przeglądałem opinie i można dowiedzieć się o rozwalających się suwakach i puszczających szwach, ale w tej firmie to chyba los decyduje czy trafisz na solidny egzemplarz czy na taki co będzie się sypał :)
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 18/2/2009, 08:43

no mam FLM ale ten model jest gorszy od tego ret Bika. co do buse fjane są ale nie mam okazji przymierzyć;/
MaRRiusz a Ty chwalisz tego Buse?? napisz cos o niej jakieś konkrety jeśli mozesz.
PavloRBR
Świeżak

Postprzez MaRRiusz » 18/2/2009, 09:35

Nie Buse tylko Berik :). Kurtka fajna, nie testowana w ciepłe dni bo kupiłem na jesieni. Minus to brak ochraniacza jakiegokolwiek na plecach, ale i tak żółw pod to i zbędne coś tam jeszcze w kurtce. Plus > ciaśniejsze przedramiona, dzięki czemu ochraniacz dobrze przylega, ciepła > latałem w granicach +5C a miałem tylko koszulkę Brubeck'a i kurtka > dało radę. Nie wiem jakie masz wymiary, ale może podejdzie ( mierzyłem ją i jest na taką szczupłą osobę, nie zapiąłem się :) ), mój model jest inny, ale podobny: http://moto.allegro.pl/item548616179_ku ... ar_48.html

Kupiłem swoją od tego sprzedającego, 320zł przy odbiorze osobistym wydaje się ceną niezłą jak za tą firmę.
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 18/2/2009, 09:41

a kurde fakt berik cały czas mi tu trabią o buse i dlatego myślałem że buse, niedoczytałem mój błąd. No Fajny ten Berik pomyslimy jeszcze thx za odp
PavloRBR
Świeżak

Postprzez kosta » 18/2/2009, 11:11

kiha kiha jeszcze raz kiha co z tego że fajnie wygląda jak z jakościa wykonania jest kiepsko :twisted: zółw na plecach , myslisz że kawłek gabki ci coś pomoże tym bardziej w kurtece za 400 stufki - nie łudź sie nic ci to nie da, dobry żółw kosztuje więcej niz ta kurtka, nie masz kasy a w podobnych pieniądzach możesz dostać lepszego rst rift albo modeka aero
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 18/2/2009, 11:25

PavloRBR napisał(a):elcommendante tych postów było sporo napisz w skrócie. czy ma jakieś wady techniczne ze coś sie urywa szwy puszczają czy raczej nie ma takiego miejsca?? głownie chodzi mi o wytrzymałość w normalnej ekslooatacji np po praniu czy wszystko z nia w pożadku i wogule, bo mój FLM jeśli chodzi o wykonanie to jest bardzo dobry i nie wiem jak to jest w przypadku RETbika, bo za cene 330 zł nie wiem czy znajde coś lepszego, majątek to także nie jest wiec moze warto

Kurtke eksploatowalem dosc intensywnie. W kazdych warunkach pogodowych wlaczajac w to ulewy. Po miesiacu pekl suwak zamka kieszeni. To skutek niedopracowania. Zamki poza glownym sa male i delikatne i trzeba uwazac. Kilka razy szylem podpinke. Szwy maja tendencje to puszczania w miejscu zakonczenia. Problemy z ocieplaczem byly szczegolnie w spodniach z tego kompletu, ale o to nie pytasz. Zerwaly mi sie takze zaczepy podpinki w rekawach. Po naprawie nie mialem z nia wiekszych problemow. Ostatecznie przezylem w tym kombinezonie wypadek i co do bezpieczenstwa tego sprzetu nie mam watpliwosci - jest na wysokim poziomie jak na sprzet tekstylny.

Modeke z najnizszej polki odradzam. Zeby kupic cos wyzszej jakosci niestety przynajmniej 500 zl trzeba wylozyc.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê