Żółw do 130 zł
• Strona 1 z 1
Żółw do 130 zł
Witam!
Ostatnio zdecydowałem się na zakup żółwia.
Mam motorower, więc nie jest mi potrzebny jakiś z górnej półki.
Zastanawiam siÄ™ nad 3 modelami:
Pierwszy "BACK IMPACT"
http://www.allegro.pl/item541944884_zolw_back_impact_pas_nerkowy_xl_atestce_dos_48h.html (otwórz link)
Drugi "UTIKA"
http://www.allegro.pl/item548993588_nowy_zolw_ochraniacz_pas_nerkowy_rozm_l.html (otwórz link)
A trzeci to "XFactor"
http://www.allegro.pl/item550528973_zolw_pas_nerkowy_x_factor_rozm_185_200_cm.html (otwórz link)
Nie znam się na tym i prosiłbym o radę bardziej doświadczonych kolegów.
Chodzi mi mniej-więcej o to żeby był wygodny i miał zadowalającą ochronę. Jeśli znacie jakieś inne żółwie w tym przedziale cenowym co te, to prosiłbym o namiary
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zdecydowałem się na zakup żółwia.
Mam motorower, więc nie jest mi potrzebny jakiś z górnej półki.
Zastanawiam siÄ™ nad 3 modelami:
Pierwszy "BACK IMPACT"
http://www.allegro.pl/item541944884_zolw_back_impact_pas_nerkowy_xl_atestce_dos_48h.html (otwórz link)
Drugi "UTIKA"
http://www.allegro.pl/item548993588_nowy_zolw_ochraniacz_pas_nerkowy_rozm_l.html (otwórz link)
A trzeci to "XFactor"
http://www.allegro.pl/item550528973_zolw_pas_nerkowy_x_factor_rozm_185_200_cm.html (otwórz link)
Nie znam się na tym i prosiłbym o radę bardziej doświadczonych kolegów.
Chodzi mi mniej-więcej o to żeby był wygodny i miał zadowalającą ochronę. Jeśli znacie jakieś inne żółwie w tym przedziale cenowym co te, to prosiłbym o namiary

Z góry dzięki za pomoc

-
Pałka - Świeżak
Ja mam zbroje utiki z takim żółwiem - sam nigdy w niej nie leżałem ale jest dość wygodna.
Jak chcesz to Ci za 100zł (+koszty przesyłki) sprzedam takiego żółwia Utiki, oczywiście nowego.
Jak chcesz to Ci za 100zł (+koszty przesyłki) sprzedam takiego żółwia Utiki, oczywiście nowego.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
a ja mam zbędnego zółwia Dainese.. uzywka oczywiscie 

Ostatnio edytowano 9/2/2009, 20:44 przez Dominik_YZF, łącznie edytowano 1 raz
-
Dominik_YZF - Bywalec
Żółw daje poczucie bezpieczeństwa, a co za tym idzie wydaje się, że można zrobić więcej rzeczy na nim, jechać szybciej itp, a taki żółw za 100 daje złudne poczucie bezpieczeństwa, czyli jest groźny dla zdrowia.....trochę pokrętna logika....ale taka przykra prawda. Więcej z niego szkody niż pożytku.
-
asmodeusz - Świeżak
Lepiej wydać raz a dobrze. Jak kupi porządniejszego to już będzie go miał i nie będzie musiał zmieniać razem z moto.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
AMEN wszystko w temacieLandryss25 napisał(a):Lepiej wydać raz a dobrze. Jak kupi porządniejszego to już będzie go miał i nie będzie musiał zmieniać razem z moto.

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Widzę, że dla niektórych coś co nie kosztuje kilku lub kilkunastu stówek jest od razu do du*y. Sam planuje taki zakup i też będę patrzył na towar o podobnej cenie.
Myślę, że ten przedział cenowy jest słuszny i żółw się będzie dobrze sprawował nawet na mocniejszym moto.
Każdy ochraniacz tak naprawdę daje nam poczucie bezpieczeństwa, więc może nie warto nosić żadnych, a wtedy będziemy bali się wypadku i będziemy jeździć wolniutko...
Myślę, że ten przedział cenowy jest słuszny i żółw się będzie dobrze sprawował nawet na mocniejszym moto.
Każdy ochraniacz tak naprawdę daje nam poczucie bezpieczeństwa, więc może nie warto nosić żadnych, a wtedy będziemy bali się wypadku i będziemy jeździć wolniutko...
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
prosze weź sie nie odzywaj prosze jak nie masz pojęcia to lepiej nie mówić nickrydka napisał(a):Widzę, że dla niektórych coś co nie kosztuje kilku lub kilkunastu stówek jest od razu do du*y. Sam planuje taki zakup i też będę patrzył na towar o podobnej cenie.
P.S najpierw proponuje poczytać o dobrych ochraniaczach takich firm jak dainese, spidi, alpina i wtedy KONIECZNIE zrewidować swój pogląd w tej materii aby nie siać HEREZJI

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Nie przeczę, że firmowe ochraniacze są złe, ale nie można na starcie odrzucać tańsze firmy. Jedną z propozycji był żółw firmy Utika, która już trochę znana, więc pewien poziom musi sobą reprezentować.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
to tak jak z zabezpieczeniem moto, co jest lepsze żyłka z wędkarskiego z 5 zł czy łańcuch abusa za 600 tyle w temacie tanich żółwi wiadomo że lepsze to niż nic ale to wcale nie oznacze że to jest dobrekrydka napisał(a):Nie przeczę, że firmowe ochraniacze są złe, ale nie można na starcie odrzucać tańsze firmy. Jedną z propozycji był żółw firmy Utika, która już trochę znana, więc pewien poziom musi sobą reprezentować.

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
a przecierz proponowałem zółwia Dainese, to wolał sobie wziąc jakies Back Impact, bo nowka sztuka 

-
Dominik_YZF - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości