Która firma będzie najodpowiedniejsza?
• Strona 1 z 1
Która firma będzie najodpowiedniejsza?
Witam.
Od jakiegoś czasu śledzę to forum i im dłużej siedzę przy kompie tym większy mam mętlik w głowie. Osobiście jestem "quadowcem" ale od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę a mianowicie za akcesoria motocyklowe. Od nowego roku zasiądę pewnie na jakiejś sześćsetce... I teraz moja prośba do bardziej doświadczonych rajderów : z poszczególnych działów, którą ofertę wybrać. Kryteria wyboru są proste : musi to być firma ogólnie znana, oferująca produkty ze średniej półki, ogólniodostępne (hi-endy, towary profesjonalne oraz kiepskie firmy odpadają). Nie skupiam się na konkretnym modelu produktu z danej firmy, ale na ogólnym postrzeganiu marki i ogólnej ofercie. Są to firmy które będą u nas wiodące, do których oczywiście mogę dorzucić inne ale już nie w pełnej ofercie
I teraz "branże" i moje propozycję :
ubiory :
MODEKA
(ew. Retbike)
Kaski
Airoh
(ew. NAXA, nolan)
buty :
brak
Rękawice :
Modeka
opony:
??
Z resztą sobie poradzę typu drobne akcesoria, i inne. Bardzo, bardzo będę wdzięczny za Waszą pomoc w potwierdzeniu mojego wyboru jaki i za każdą Waszą uwagę lub propozycję.
Bardzo dziękuję za Wasze posty.
Od jakiegoś czasu śledzę to forum i im dłużej siedzę przy kompie tym większy mam mętlik w głowie. Osobiście jestem "quadowcem" ale od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę a mianowicie za akcesoria motocyklowe. Od nowego roku zasiądę pewnie na jakiejś sześćsetce... I teraz moja prośba do bardziej doświadczonych rajderów : z poszczególnych działów, którą ofertę wybrać. Kryteria wyboru są proste : musi to być firma ogólnie znana, oferująca produkty ze średniej półki, ogólniodostępne (hi-endy, towary profesjonalne oraz kiepskie firmy odpadają). Nie skupiam się na konkretnym modelu produktu z danej firmy, ale na ogólnym postrzeganiu marki i ogólnej ofercie. Są to firmy które będą u nas wiodące, do których oczywiście mogę dorzucić inne ale już nie w pełnej ofercie
I teraz "branże" i moje propozycję :
ubiory :
MODEKA
(ew. Retbike)
Kaski
Airoh
(ew. NAXA, nolan)
buty :
brak
Rękawice :
Modeka
opony:
??
Z resztą sobie poradzę typu drobne akcesoria, i inne. Bardzo, bardzo będę wdzięczny za Waszą pomoc w potwierdzeniu mojego wyboru jaki i za każdą Waszą uwagę lub propozycję.
Bardzo dziękuję za Wasze posty.
- Legnica
- Świeżak
Z tego co wymieniłeś:
-wziąłbym Modeke,sam mam ich kurtke i jestem zadowolony,chociaz ceny maja dosc wysokie
-kask hmmm dziwne firmy wymieniłes,osobiscie wziałbym jakiegos Nolana
-Buty... tutaj bez zastanowienia dołożyłbym nieco i cos z SIDI (b2,vertigo,vertigo corsa)albo Alpinestars (smx4,smx plus...)
-Rękawice,tutaj Ci nie pomoge,ja mam probiker'y.. musze zmienic na jakies Alpinestars...
-opony:z autopsji: świetnie lata mi sie na Dunlop sportmax i Michelin Pilot Power.
Kiedys kupilem moto na gumach Michelin Macadam-krótko mówiac,śmierć w oczach,wiec te gumy od razu sobie wykresl z listy.
A to ze im wiecej bedziesz w tym siedzial i miał większą zamote w głowie,to normalne...
Pozdro
-wziąłbym Modeke,sam mam ich kurtke i jestem zadowolony,chociaz ceny maja dosc wysokie
-kask hmmm dziwne firmy wymieniłes,osobiscie wziałbym jakiegos Nolana
-Buty... tutaj bez zastanowienia dołożyłbym nieco i cos z SIDI (b2,vertigo,vertigo corsa)albo Alpinestars (smx4,smx plus...)
-Rękawice,tutaj Ci nie pomoge,ja mam probiker'y.. musze zmienic na jakies Alpinestars...
-opony:z autopsji: świetnie lata mi sie na Dunlop sportmax i Michelin Pilot Power.
Kiedys kupilem moto na gumach Michelin Macadam-krótko mówiac,śmierć w oczach,wiec te gumy od razu sobie wykresl z listy.
A to ze im wiecej bedziesz w tym siedzial i miał większą zamote w głowie,to normalne...
Pozdro

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
napisz do mnie na priv albo przedzwoń bo tak sie skałda że od roku prowadze taki dział tutaj www.3fun.pl i moge udzielić ci kilku wskazówek
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
rękawice i inne
Witam.Polecam Ci rękawice Probiker Arctic 2 na chłody.Nie są drogie 225 zł na allegro,ale w teście Motocykla zaj ęły 2 miejsce za BMW Pro Winter 2 za ok 400zł.Kaski które wymieniłeś to bagno.Pamiętaj,że chcesz żyć.Spójrz na test Sharpai chroń globus.Ja wchodzę w tym sezonie w Sharka RSX albo RSR 2.Reszta to rzecz gustu i chęci wydania kasy.Większość markowych ciuchów nie przemaka.Ja jeżdżę w portkach Roleffa 456 i kurtałce Roleff Lisboa i jest OK.Buty to ....wojskowe desantówki.Po prostu je lubię(ale nie wojska),i bardzo dobrze boli jak kopiesz nimi w piszczel...Pozdro i lataj sobie wspokoju.Doktorek65
- doktorek65
- Świeżak
Dodam a propos laczków.Jeżdżę na Sportmaxach Roadsmartach.Kleją sie jak Super Glu.Na allegro za 899 120/70,ZR17 + 180/55/ZR17.Przeszukaj.
- doktorek65
- Świeżak
Dodam a propos laczków.Jeżdżę na Sportmaxach Roadsmartach.Kleją sie jak Super Glu.Na allegro za 899zl 120/70,ZR17 + 180/55/ZR17.Przeszukaj.
- doktorek65
- Świeżak
synku nie rób śmietnika na forum jak nie masz nic do powiedzenia, i co temat masz powatarzać tę samą kwestię to lepiej IĆ STONTdoktorek65 napisał(a):Dodam a propos laczków.Jeżdżę na Sportmaxach Roadsmartach.Kleją sie jak Super Glu.Na allegro za 899zl 120/70,ZR17 + 180/55/ZR17.Przeszukaj.

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
kosta napisał(a):napisz do mnie na priv albo przedzwoń bo tak sie skałda że od roku prowadze taki dział tutaj www.3fun.pl i moge udzielić ci kilku wskazówek
Kosta wielkie dzięki za pomoc !
należy się big, big browar albo chociaż koniak!
Mam nadzieję, że jakoś będę miał okazję...
- Legnica
- Świeżak
Legnica napisał(a):kosta napisał(a):napisz do mnie na priv albo przedzwoń bo tak sie skałda że od roku prowadze taki dział tutaj www.3fun.pl i moge udzielić ci kilku wskazówek
Kosta wielkie dzięki za pomoc !
należy się big, big browar albo chociaż koniak!
Mam nadzieję, że jakoś będę miał okazję...
spokojnie, trzeba sobie pomagać

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
a więc dokonałem wyboru (w większości za namową Kosty za co jeszcze raz jestem wdzięczny).
Wybór wygląda następująco :
buty:
SIDI (vertigo, b2 i turystyki)
Nitro 101
modeka (tylko jeden model)
ubiory:
Modeka - cała oferta
ozone - tania półka
kaski:
HJC
Nolan - choć oferta mnie nie zachwyciła (stosunek jakości do ceny)
Airoh
Nitro
i z niskiej półki LS2
trochę dużo tych hełmów ale myślę jeszcze o nax-sie jako najniższej półki (jeszcze niżej od LS2 ale zobaczymy)
mam dylemat co do fimy od kasków offroadowych. Ogłądałem Airoha był fantastyczny o wadze poniżej 1 kg ale drogi ok 1400zł a potrzebna jest tańsza półka
rękawice:
Nitro,
held,
Modeka
Został mi również jeszcze dostawca oponek
Wybór wygląda następująco :
buty:
SIDI (vertigo, b2 i turystyki)
Nitro 101
modeka (tylko jeden model)
ubiory:
Modeka - cała oferta
ozone - tania półka
kaski:
HJC
Nolan - choć oferta mnie nie zachwyciła (stosunek jakości do ceny)
Airoh
Nitro
i z niskiej półki LS2
trochę dużo tych hełmów ale myślę jeszcze o nax-sie jako najniższej półki (jeszcze niżej od LS2 ale zobaczymy)
mam dylemat co do fimy od kasków offroadowych. Ogłądałem Airoha był fantastyczny o wadze poniżej 1 kg ale drogi ok 1400zł a potrzebna jest tańsza półka
rękawice:
Nitro,
held,
Modeka
Został mi również jeszcze dostawca oponek
- Legnica
- Świeżak
opony ciągnij z powerbika i wal do luckystar polska po sportmaxy , katowałem takowe w tym sezonie i są naprawde dobre (wkońcu to produkt maxxisa marka któa robi jedne z najlepszych opon do quadów), w cenie dla klienta finalnego dużo poniżej 500 zł i juz masz po kłopocie 

AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości