Zobacz wÄ…tek - skora vs. tworzywo
NAS Analytics TAG

skora vs. tworzywo

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Saimek » 24/3/2007, 21:31

Pewno ze mam..

a to niby co? :D

http://www.mttr.pl/sklep,1380,,,03,,pl- ... 458,0.html

wlasnie.. co do Rookie to czy ona ma wloty powietrza z przodu na takie zamki ? czy tylko Atlanta ma? bo jak nie ma ta Rookie to albo wezme atlante od kolesia z Poznania i do tego spodnie z moto bajzlu albo mttr caly komplet... :P
Saimek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kris2k » 24/3/2007, 21:42

Popatrz na opis:
Obrazek (otwórz link)
System wentylacji jest na rekawach.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Saimek » 25/3/2007, 12:42

No i juz po wszystkiemu :D

kupilem spodnie mttr, kurtke mttr i rekawice mttr.

caly zestaw za 860 zl takze atrakcyjnie bo na stronie u nich

cena kurtki 460
spodni 360
rekawice 145

:) mysle ze bede zadowolony zdjecia wrzuce za niedlugo :)

wydaje mi sie ze mttr ma dobrze obmyslone te wloty na barkach bo tam w sumie najwiecej powietrza owiewa cialo... no i jest wylot na plecach takze otwierany na zamek co jest kolejnym plusem... czy ta wentylacja to puste gadanie czy cos daje to dopiero powiem jak stestuje sprzet. Spodnie tez maja wentylacje na poziomie ud otwierane dwie kieszonki orientacja pionowa wiec mysle ze ok.
Załączniki
mttr.jpg
no tak to wyglada :]
(73.41 KiB) Pobrane 391 razy
Saimek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 25/3/2007, 18:11

&rew napisał(a):kravec... to czekamy na Twoją opinie.

nie kupiem evs'a..... zaproponowali mi thora i okazalo sie ze jest o wiele lepszy- lepsze protektory i bardziej dopasowany..... wklejam linka z takim samym modelem... jak cos to w najblizszych dniach moge troche toto opisac....

http://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=1464
kravec
Administrator

Postprzez &rew » 25/3/2007, 18:32

kravec...... to gratuluje zakupu czekam na twój test podoba mi sie wzór itd. tylko ta cena troche odstrasza 560zł ja myślałem o Utika bo kosztuje o połowe mniej i byłaby wystarczająca jak na moje aktualne potrzeby no ale Thor to Thor renoma, wykonanie, trwałość itp.
www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawÄ… a Stunt podstawÄ…
&rew
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 25/3/2007, 18:53

nie przymierzalem utiki... po prostu nie przekonuja mnie "jej" protektory.... evs znowu na zdjeciach wydawal sie super... na miejscu jednak okazalo sie ze nie pasuje tak dobrze do ciala..... natomiast thor wlasnie lezy idealnie.... plastiki sa naprawde twarde, pod nimi jest dos spora warstwa (chyba) pianki.... jak sie sprawdza w jezdzie napisze za pare dni jak sie pare razy przejade.... dodam tylko ze pod bluze wchodzi bez problemu... tylko na plecach cos widac bo zolwik jest dosc gruby... rozgladalem sie na expo za innymi jeszcze ale w tej cenie nie znalazlem niczego fajnego.... w 4 bikes maja dosc tanio.... kupowalem na stoisku polandposition i cena byla 656zl.... ostatecznie dostalem spory rabat i zaplacilem 575 zlociszy wiec nie jest to az tak duzo porownujac do innych lepszych firm...
kravec
Administrator

Postprzez Kris2k » 25/3/2007, 19:56

Saimek... zaszalales, nie ma co :) czekamy na recenzje

kravec... j/w 8)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kaka84 » 11/4/2007, 11:58

witam przepraszam za reanimacje tego tematu :lol:
t racer czy przeprowadziles moze wiecej estow swojego kombi.zaczelo sie juz cos sypac zaowazyles jakies wady cisnie
Już niedługo... to już przeszłość
GS500f K4(2006) :D
kaka84
Świeżak

Postprzez Kris2k » 21/4/2007, 12:37

No to ja sie tylko pochwale, ze kupilem W KONCU! Kurtke! :D
Modeka Atlanta... foto i jakis opis (pojawi sie troche pozniej) bedzie w dziale z akcesoriami.
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez &rew » 13/5/2007, 18:34

Kravec i jak tam sie thor sprawuje w jeździe ? poddałeś go już crash testowi czy jeszcze nie.

Pozdro.
www.STUNTPOLAND.com | Dzida jest bogiem, freestyle nalogiem, predkosc zabawÄ… a Stunt podstawÄ…
&rew
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 13/5/2007, 18:52

jestem bardzo zadowolony.... obiecalem ze cos napisze.... wiem wiem... dlugo mi to schodzi ale jak tylko dorwe aparat i bede mial jakas dluzsza chwilke to w dziale akcesoria cos sie pojawi.... nie mam zarzutow- jest wygodna, dobrze dopasowana, przewiewna.... na lato bede zakladal na nia tylko o rozmiar wieksza koszulke (akurat tez mam scigacza) i bedzie git.... jezeli ktos chce kupic to sczerze polecam.. na razie crash testu nie bylo (i mam nadzieje ze tak zostanie)...... dzisiaj przejechalem w niej 90km (wiem ze to nie jest jakis wyczyna ale zawsze to juz nie tylko lekka przejazdza po miescie) na raz i nie bylo zadnych problemow...
kravec
Administrator

Postprzez maniekaga » 19/5/2007, 07:45

Witam,
Ja może wtrące jeszcze jedną zaletę tekstylnych ubranek:
- w zimie kiedy nie da się jeżdzic na moto, można ich urzywać jako kombinezon narciarski.

Pozrrawiam
Maniek

P.S. też bym z chęcią poczytał opini kolegi na temat tego kombi TSCHUL -a.
maniekaga
Świeżak

Postprzez blatomasz » 6/8/2007, 23:50

Witam,

A ja chciałbym sie pochwalić ze w końcu po 2H ogarnołem cały ten post który pozwolił mi podjąc decyzje. Skora http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
A juz prawie kupiłem Modeke Shield.
Podziekowal koledzy :lol:
blatomasz
Świeżak

Postprzez Kris2k » 7/8/2007, 13:03

Tak wiec liczymy za jakis czas na recenzje w dziale z akcesoriami :)
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Manhatan » 7/8/2007, 20:03

PrzeniosÄ™ do forum ''Akcesoria motocyklowe'', bardziej tam pasuje :wink:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez michalcz2 » 7/8/2007, 23:19

ja sobie kupiłem ostatnio kurtkę teksylną SUOMY turystyczną/enduro i powiem że bardzo fajna(super podpinka, dużo protektorów CE, wygodna) tylko ma jeden
minus że jak się zapomni wypiąć podpinki powyżej 25'C to przylepia się do ciała rąk(otwory wentylacyjne niestety tylko na plecach) i ciężko się zdejmuje ale to taki drobiazg(wystarczy pamiętać o podpince i patrzeć na prognozę pogody)

no i zapłaciłem za nią(nówka) 650zł więc nie tak najgorzej

(niedługo planuję zakup spodni pewnie Retbike (te z kieszeniami w stylu bojówek oraz jakiś butów tylko nie za bardzo wiem jakich- do enduro ale za rok już do turystyka)
michalcz2
Świeżak

Postprzez piorun50 » 25/10/2007, 07:26

a jaki kombinezon polecacie tak do 2500zl? Ja z tego co patrzylem to mozna wychaczyc juz kombi alpinestrars gpu, sphere i stage'a. Ma ktos takie kombi ew jakie inne propozycje?
piorun50
Świeżak

Postprzez SQ » 22/11/2007, 23:46

Witam Wszystkich!
Jestem nowy na forum i chciałbym coś dodać od siebie. Po pierwsze udało mi sie przeczytać cały topic :)
w tym roku kupiłem pierwszy motorek i jeszcze przed końcem sezonu zdążyłem go popsuć... o samochód. Nie ważne. Istotne jest jak zachowały się ciuszki. Ja i żonka byliśmy ubrani w kurtki Modeki i spodnie Ret Bike. Wszystko tekstylne. Dzięki Bogu nic poważnego nam sie nie stało. Ochraniacze spełniły swoje role. Dzięki nim mieliśmy tylko duże siniaki (znikały ponad miesiąc). Mi spodnie "popaliły się" w wyniku tarcia o bak i teraz raczej się nie nadają (z powodów estetycznych). Co sie działo z moim "przyżądem" nie wsponę w szczegółach (lekarz jak zobaczył to się przeraził i twierdził, że bez USG się nie obędzie - na szczęście się mylił). Spodnie żony bez szwanku. Kurtkom w zasadzie nic się nie stało. Mimo motorowych butów bullson miałem złamaną kostkę. A może tylko złamaną dzięki nim (chyba tak było). Żona butów motorowych nie miała i coś jej rozcięło skórę na kostce (przebiło jej buty i dotarło do nóżki). Do tego miałem pęknięty nadgarstek. Rękawice Held. Takie fajne z czymś ala carbon na kostkach. Jak się oparłem o asfalt to ten "carbonek" się przydał, ale nie wiem czy są rękawice, które zapobiegną takiemu ugięciu ręki, żeby nadgarstek nie pękł. Konkluzja jest taka, że obecnie nikt mnie nie zmusi do jazdy na motocyklu bez profesjonalnych ciuchów z ochraniaczami. Nawet nie chcę myśleć co by było z naszymi kończynami w miejscach siniaków gdybyśmy byli w t-shirtach i dżinsach. Na myśł o tym mam dreszcze.
Na nowy sezon mam zamiar kupić skórzany kombi Vanucci Art X lub ART IX. Dla porównania. Nie bez znaczenia jest fakt, że wydaje się być bezpieczniejszy no i fajnie wygląda. Jeśli chodzi o deszcz to nawet na tekstyl w ulewę trzeba założyć kondoma więc nie powinno być wielkiej różnicy. Z tej przygody wynika także jak duże, a często pomijane znaczenie mają dobre, bezpieczne buty i rękawice. Żadne tam trampki i rękawiczki bez palców z dziurkami żeby było przewiewnie. Przewiewnie to jest na jachcie. Na motocyklu ma być bezpiecznie!!!
ps. z Ret Bike mieliśmy tylko spodnie ale strasznie się w nich gotowaliśmy, nawet w niezbyt wysokich temperaturach. Dla porównania koledzy w innych markach tak nie cierpieli. Kiedyś pożyczyłem od kumpla kurtkę Ret Bike. Mimo braku słońca i temp. ok 20st C nie szło w niej wytrzymać. Wniosek - nie kupię nigdy więcej Ret Bike.
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez Kris2k » 23/11/2007, 20:05

Bardzo cenna wypowiedz... mam nadzieje, ze dzieki niej kilka osob zrozumie po co sa ciuchy motocyklowe.

Dobrze ze i Wam nic az tak groznego sie nie stalo.
Szerokosci w nowym sezonie :!:
Kris2k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez zzzubek » 2/12/2007, 16:47

mam pytanie czy ktos wie jak jest z rozmiarami skor z dainesa no bo na stronkach jest podane powiedzmy od 44 do 60 no ale skad ja mam wiedziec jaka jest dla mnie dobra nie jest nic podane ani obwod klatki ani nic.
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym! :twisted:
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
zzzubek
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê