Kombinezon skorzany do 1500zl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A powiec mi P_R_O_T_E_Z_A masz jakies namiary na ten slep ? bo dzisiaj szperałem na allegro i wyczaiłem cos takiego http://moto.allegro.pl/item313910605_al ... nowy_.html I
izastanawiam sie czy kupic markowy?czy nowy ?
izastanawiam sie czy kupic markowy?czy nowy ?
- darys.21
- Świeżak
Tutaj masz link do aukcji z tego sklepu (przykładowa aukcja kasku)
http://www.allegro.pl/item310230438_wyp ... tstop.html
tam sÄ… wszystkie namiary na niego
http://www.allegro.pl/item310230438_wyp ... tstop.html
tam sÄ… wszystkie namiary na niego

www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
witam,
a co myślicie o kurtce skorzanej m-tech podbinka wentylacja..?
a co myślicie o kurtce skorzanej m-tech podbinka wentylacja..?
Miec marzenia, doczekac ich spełnienia...
CBR f4 05r

CBR f4 05r

- OgorOgorek
- Świeżak
Nie wiem co chcecie od TSCHUL'a??
Nasza firma sprzedaje artykuły tschul i praktycznie nie mamy reklamacji. Zupełnie wyssane z palca są mity o farbowaniu skóry i puszczaniu szwów. najdroższy model z wentylacją kosztuje 1200zł i naprawde wart jest tej ceny.
pozdrawiam
pozdrawiam
- motor-trader.pl
- Świeżak
Bardzo merytoryczna dyskusja pt "Ludzie mówią"... jak baby pod sklepem! Jak ktoś dostał od tatusia 3 koła na kombi, to niech kupuje Alpinestars'a - tatuś pewnie kręci takie wałki, że go stać, to trzeba korzystać, póki go jeszcze nie wsadzili. Ja musiałem sobie zapracować sam, więc musiałbym oczadzieć, żeby tyle wydać. Pewnie, że bym chciał, ale pytanie brzmi "po co?". Za niecały 1000 mam nówkę dwuczęściowy Tschul'a, oczywiście wszelkie możliwe protektory itd, przynajmniej mogłem sobie wybrać wersję pod kolor sprzęta, przemokłem nim już kilka razy, ostatnio przedwczoraj, ponad półgodzinna jazda w ulewnym deszczu, nie zrobiło to żadnego wrażenia na kombinezonie. to co było w kieszeniach dojechało suche, ja byłem oczywiście mokry tam, gdzie są membrany, wentylacje i elastyczne wstawki tekstylne. A już tym, czy po jakimś czasie użytkowania kombi wygląda jak nowe, czy jak używane, to przejmować się chyba trzeba najmniej - no, chyba, że ktoś potrzebuje kombinezon do lansowania się pod dyskoteką
No i wg mnie jeszcze jedna zaleta takiego rozwiązania - jak za rok albo dwa zmienię moto na coś innego, to po prostu opchnę ten kombi za parę zyli albo dorzucę do sprzęta i kupię sobie nowy - znów pod kolor, nowy model itd... Jeszcze raz mówię - jak kogoś stać, proszę bardzo, ja uważam, że nie ma sensu wydawać tyle kasy. Za 1500 o które pytał kolega ja mam i kombi i buty Alpinestars'a S-MX 4, uważam, że taki zestaw wystarczy mi w zupełności do zwykłej, rekreacyjnej jazdy. Pozdro, sorki, że się rozpisałem...

...tak naprawdę ważna jest tylko chwila...
-
outsider.eu - Świeżak
outsider.eu wszystko się zgadza, tylko nie zakładaj, że każdy kto ma alpinestara dostał na niego kasę od ojca, który kradnie!
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ależ wcale tak nie zakładam, może źle się wyraziłem, może mnie nie zrozumiałeś - mówię, że jak Tatusiowi lekko kasa przychodzi to synek lekko ją wydaje, bez zastanowienia - ale pewnie, jeśli kogoś stać, to niech kupuje, zresztą sam bym chciał jakiegoś wypasionego Alpinstarsa gdyby mnie było na niego stać i gdybym go wykorzystał - ale na tor się nie wybieram, bo nie mam czym, autostrad po których można szybko pojeździć też jeszcze u nas dużo nie będzie a do zwyczajnego, rekreacyjnego jeżdżenia chyba kombi za 3, 4 albo jeszcze więcej tysięcy to chyba pomyłka - chyba, jeszcze raz mówię, że ktoś po prostu chce taki mieć bo mu się podoba i tyle, no i ma na to kasę - ale temat był o kombi poniżej 1500 i nie podoba mi się to, że wszyscy krytykują tanie kombinezony, w szczególności tschul'a, mimo że nigdy w takim nie jeździli, tylko "słyszeli, że..." Ja mam i sobie chwalę, na lepszy mnie nie stać a ten jest naprawdę OK.
-
outsider.eu - Świeżak
Outsider jaki masz model tego kombinezonu ?? Zapodaj jakieś fotki jeśli masz
www.kamikazedriver.prv.pl | !!!Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem!!! | !!!Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy !!! | !!! GSX_R 750 Srad !!!
-
P_R_O_T_E_Z_A - Świeżak
Ja mam akurat taki: http://moto.allegro.pl/item318287707_ko ... owosc.html wersja z pomarańczowymi wstawkami, ale nie ukrywam, że kupując nie kierowałem się niczym innym jak tylko tym, że jest pod kolor moto (czarno - pomarańczowy). Natomiast masz tu link do ofert tego kolesia od którego kupiłem: http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6230977 spoko gość, naprawdę - jechał akurat z Niemiec z towarem, przyjechał do mnie do domu (okolice Bydgoszczy) doradził, dobrze dobrał rozmiar, gdyby nie on na pewno kupiłbym bez sensu za duży rozmiar, namówił mnie na taki, który wg niego był dobry, ale ja miałem duże wątpliwości - pierwszy raz wkładali mnie w to kombi we dwóch, sam nie miałem szansy się ubrać ani np spiąć kurtki ze spodniami. Teraz leży jak druga skóra, ułożył się idealnie, gdyby był choć nr większy to byłaby porażka. Naprawdę, szczerze polecam, wporzo koleś.
-
outsider.eu - Świeżak
Odzież TSCHUL...
zapraszam do nowo otwartego sklepu internetowego www.motor-trader.pl , znajdziecie tam pełen asortyment produktów firmy TSCHUL
pozdrawiam
pozdrawiam
- motor-trader.pl
- Świeżak
outsider ja tez posiadam komb tschula ale chyba kupilem za maly i go wymienie , gdzie cie na poczatku najbardziej uwieral? bo mnie w kroczu kolana i zgiecie w rekach mam 186 wzrostu i mam 52 jeszcze na nim nie smigalem bo chce raczej go wymienic bo mam skrepowane ruchy. i jak jestem zpiety to nie moge rak do kieszeni pocznych nawet wsadzic i nie wspomne zeby np jak jestem zpiety to ciezko bardzo ciezko zawiazac np buty pozdro czekam na twoja opinie
929 dlaczego honda ? bo .... HONDA TO HONDA;D
- goOly19
- Świeżak
Cóż Out.eu, tak sobie przeczytałem i trochę niekonsekwencje widzę. Dlaczego kombinezon Tschula ale buty już markowe? Przecież można kupić Nitro za trzecią część ich ceny?
Ja co prawda nie kombinezon, ale kurtki przymierzałem dość długo zanim kupiłem Arlena za cenę Twojego kombinezonu. Przymierzałem też parę znacznie tańszych które zwyczajnie nie leżały. Protektory nie były na swoich miejscach, ramiona ściągało i tak dalej. Jak się im bliżej przyjrzeć to człowiek dostrzegał źle przyszyte klapy kieszeni, nierówno pociągnięty zamek i tym podobne rzeczy.
Nie znam firmy Tschul, nie widziałem ich produktów się nie o nich konkretnie się wypowiadam. Wiem jednak, że dobre rzeczy kosztują. Rację ma ten, kto powie, że kombinezony Alpina są tak drogie, bo płaci się za markę. Owszem, koszt wyprodukowania przez małe, chińskie rączki stroju za który płacimy w sklepie 3k jest pewnie dziesięciokrotnie (jak nie więcej) niższy. Ale płacąc te 3k płacisz też za rozwiązania techniczne, testy na drodze w laboratorium a przede wszystkim za zaufanie którym ludzie obdarzają tą firmę od lat bo ich nie zawodzi.
Ja co prawda nie kombinezon, ale kurtki przymierzałem dość długo zanim kupiłem Arlena za cenę Twojego kombinezonu. Przymierzałem też parę znacznie tańszych które zwyczajnie nie leżały. Protektory nie były na swoich miejscach, ramiona ściągało i tak dalej. Jak się im bliżej przyjrzeć to człowiek dostrzegał źle przyszyte klapy kieszeni, nierówno pociągnięty zamek i tym podobne rzeczy.
Nie znam firmy Tschul, nie widziałem ich produktów się nie o nich konkretnie się wypowiadam. Wiem jednak, że dobre rzeczy kosztują. Rację ma ten, kto powie, że kombinezony Alpina są tak drogie, bo płaci się za markę. Owszem, koszt wyprodukowania przez małe, chińskie rączki stroju za który płacimy w sklepie 3k jest pewnie dziesięciokrotnie (jak nie więcej) niższy. Ale płacąc te 3k płacisz też za rozwiązania techniczne, testy na drodze w laboratorium a przede wszystkim za zaufanie którym ludzie obdarzają tą firmę od lat bo ich nie zawodzi.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
A co sadzicie o produktach Modeki??
Bardzo podoba mi sie zestaw Scorpion, z tym, ze jest on textylny...
Ahh, maly OT, prawdopodobnie bede mial F4i. Jak chce dobrac kombi do niego to szukac skorki, czy textylny tez zda egzamin??
Bardzo podoba mi sie zestaw Scorpion, z tym, ze jest on textylny...
Ahh, maly OT, prawdopodobnie bede mial F4i. Jak chce dobrac kombi do niego to szukac skorki, czy textylny tez zda egzamin??

-
Malutki84 - Świeżak
goOly 19, sorki, że tak długo czekałeś na odpowiedź, nie miałem ostatnio czasu zaglądać na forum - słuchaj, kombi było mi ciasne NIESTETY w okolicach "powyżej pasa", ale to raczej wina moich "kilku kilo za dużo", niż kombinezonu, ale także w zgięciach rękawów od wewnątrz - na początku musiałem ubierać pod spód coś z długim rękawem. Teraz już się wszystko ułożyło i jest OK. Natomiast nie ukrywam, że zaraz po zakupie (na szczęście pogoda nie sprzyjała jeżdżeniu) ubierałem go codziennie i chodziłem w nim po prostu po domu, żeby się trochę "ułożył", po prostu był dość sztywny. Po kilku godzinach (w sumie) takich ćwiczeń + autentyczne skłony, przysiady itd nie było już problemu w jazdą w tym kombinezonie, a jak już zacząłem w nim jeździć to ułożył się sam bardzo ładnie - raz i drugi dostał wody jak mnie deszczyk złapał i było po problemie.
InSiDe - buty kupiłem takie, bo dostałem w dobrej cenie, poza tym to jest jeden z niższych modeli - wiem także, że butów nie będę zmieniał, bo i po co, więc mogłem wykartkować na troszkę lepsze, a kombi pewnie zmienię jak będę zmieniał sprzęta, choćby po to, żeby było pod kolor, więc szkoda mi było na rok czy dwa wydać 3 kilo których już nie odzyskam. Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że dobre rzeczy nie są tanie a tanie rzeczy nie są dobre - ale naprawdę, nie widzę jakiejś zasadniczej różnicy różnicy między Alpinestarsem a Tschulem która uzasadniałaby 3 krotnie wyższą cenę - gdyby chodziło o parę setek to OK, ale nie x 3. Zanim kupiłem tego Tschula śmigałem kilka dni w Alpinstarsie kolegi, chciał sprzedać swoj własny bo sprzedał sprzęta - no fajnie, ładny, markowy itd itp - ale sorki, nie aż tak żeby wyścielić za niego 3 razy więcej kasy (nawet ponad, bo to był jakiś wysoki model). Pozdrawiam - a przy okazji, czyżbyśmy słuchali tej samej muzyki? "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila, ta chwila, Miła, czasem to błąd..."
InSiDe - buty kupiłem takie, bo dostałem w dobrej cenie, poza tym to jest jeden z niższych modeli - wiem także, że butów nie będę zmieniał, bo i po co, więc mogłem wykartkować na troszkę lepsze, a kombi pewnie zmienię jak będę zmieniał sprzęta, choćby po to, żeby było pod kolor, więc szkoda mi było na rok czy dwa wydać 3 kilo których już nie odzyskam. Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że dobre rzeczy nie są tanie a tanie rzeczy nie są dobre - ale naprawdę, nie widzę jakiejś zasadniczej różnicy różnicy między Alpinestarsem a Tschulem która uzasadniałaby 3 krotnie wyższą cenę - gdyby chodziło o parę setek to OK, ale nie x 3. Zanim kupiłem tego Tschula śmigałem kilka dni w Alpinstarsie kolegi, chciał sprzedać swoj własny bo sprzedał sprzęta - no fajnie, ładny, markowy itd itp - ale sorki, nie aż tak żeby wyścielić za niego 3 razy więcej kasy (nawet ponad, bo to był jakiś wysoki model). Pozdrawiam - a przy okazji, czyżbyśmy słuchali tej samej muzyki? "Tak naprawdę ważna jest tylko chwila, ta chwila, Miła, czasem to błąd..."
-
outsider.eu - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości