Kurtka skórzana, konkretne wymagania
• Strona 1 z 1
Kurtka skórzana, konkretne wymagania
Witam wszystkich.
Potrzebuję porady typu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
Chodzi mi o kurtkę skórzaną, do 1500zł, męską. Jasna kolorystyka, jak najmniej wszelkiego rodzaju oznaczeń i napisów. Dobra wentylacja i podpinka to duży plus. Na naprawdę mega chudzielca.
Przeglądam oferty sklepów, firm, ogłoszenia na portalach i jestem w kropce, jak coś spełnia wymagania to jest czarne albo ma pełno oznaczeń typu "racer-szmacer, a*" logo itd.
Spotkał się ktoś z takim modelem, czy raczej muszę iść na kompromis?
Pozdrawiam
Potrzebuję porady typu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
Chodzi mi o kurtkę skórzaną, do 1500zł, męską. Jasna kolorystyka, jak najmniej wszelkiego rodzaju oznaczeń i napisów. Dobra wentylacja i podpinka to duży plus. Na naprawdę mega chudzielca.
Przeglądam oferty sklepów, firm, ogłoszenia na portalach i jestem w kropce, jak coś spełnia wymagania to jest czarne albo ma pełno oznaczeń typu "racer-szmacer, a*" logo itd.
Spotkał się ktoś z takim modelem, czy raczej muszę iść na kompromis?
Pozdrawiam
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
JA mam takÄ… w ciemnym brÄ…zie od SEGURA.
nie wiem tylko jak z rozmiarami ale maja jasne w ofercie i bez oznaczeń.
nie wiem tylko jak z rozmiarami ale maja jasne w ofercie i bez oznaczeń.
-
Croowab - Bywalec
Po cholerę ci jasna skóra? Lubisz spędzać czas na czyszczeniu? Pod kątem prostoty i wentylacji przyjrzyj się Held Varano. Ewentualnie niektóre kurtki Spidi lub Modeki.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Czarne sÄ… nudne:)
Jeżdżę na tyle rzadko, że czyszczenie kurtki raz-dwa razy na sezon to nie kłopot.
Póki co Buse Ventura i Laguna wyglądają ok. Ciekawe jak rozmiarówka, muszę je przymierzyć.
Jeżdżę na tyle rzadko, że czyszczenie kurtki raz-dwa razy na sezon to nie kłopot.
Póki co Buse Ventura i Laguna wyglądają ok. Ciekawe jak rozmiarówka, muszę je przymierzyć.
- Brekekeks
- Świeżak
DedeRR napisał(a):A ten CIF to bezpieczny? Bo też mam niestety białe buty. Znaczy w momencie kupna były białe
Póki co buty dziur nie mają

Zdarzało mi się tez umyć CIF-em białe paski na kombinezonie. Trochę peniałem bo wcześniej tylko gąbeczka i ciepła woda ale w końcu nadszedł ten czas, że komary już nie schodziły więc nie miałem wyboru. Delikatnie dawkuj i nie szoruj za mocno i idzie nieźle. Wcześniej to starałem się myć po każdej dłuższej wieczorowej wyprawie ale już mi przeszło. Na koniec sezonu mycie i woskowanie woskiem w spray'u (z 15zł w Auchan) i jest dobrze.
Problem z białym jest tez taki ze o ile skora jest do doszorowania to szwy na białej skórze z czasem sie odznaczają coraz mocnej. W sensie ze nici czernieją i tak sobie to po jakimś czasie wygląda.
Na białym widać również spękania skóry i które włazi brud i też mało to estetyczne. Na pociechę dodam że jak Tschul mi 'spękał' to pod czarną farbą wyłaziła różowa skóra

Mam kumpla, który lata z białym SPIDI i chyba nigdy nie szorował kombinezonu. Komary na skórze ma jeszcze z ubiegłego wieku chyba

Można? Można!

Zimny72 napisał(a):Biale kozaczki... Panowie...
Białe z czarnym i czerwonym

SV650, Monster750, FZ-6 ...
-
qubus333 - Świeżak
W końcu po wielu przymierzonych modelach wyszło, że idealna na mnie jest Alpinestars Stella rozmiar 46:)
Ale w końcu jej nie wziąłem, zdecydowałem się na mocno wentylowany tekstyl Buse - Summer Flash. Na 2-3 godzinne przeloty w dobrą pogodę jest świetny, po wyjęciu podpinki robi się ultra lekka i przewiewna miejska kurtka. Do turystyki po prostu kupię osobny model.
Temat można zamknąć.
Ale w końcu jej nie wziąłem, zdecydowałem się na mocno wentylowany tekstyl Buse - Summer Flash. Na 2-3 godzinne przeloty w dobrą pogodę jest świetny, po wyjęciu podpinki robi się ultra lekka i przewiewna miejska kurtka. Do turystyki po prostu kupię osobny model.
Temat można zamknąć.
- Brekekeks
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości