Ocena stroju motocylowego
• Strona 1 z 1
Ocena stroju motocylowego
Dzień dobry, otóż mam pytanie dotyczące ubioru motocyklowego, a mianowicie co sądzicie o takim stroju :
kask:
-HJC RPHA 11 - z malowaniami
cena : ok. 1,900 zł
kombinezon
-RST TRACTECH EVO 2
cena : 2,700 zł
buty
-RST Trac Tech Evo
cena : ok. 720 zł
rękawice
-RST Track evo
cena : 380 zł
Razem :
Budżet jaki chce zagospodarować w strój motocyklowy wynosi 5,000-6,000 zł.
Mam zamiar jeździć w cieplejsze, jak i chłodniejsze dni. Czuć się w tym stroju komfortowo, ale przede wszystkim bezpiecznie. Strój przeznaczony do jazdy na motocyklach sportowych.
Jeśli czegoś w tym stroju brakuje, albo są jakieś lepsze, bardziej sprawdzone marki to proszę o składanie propozycji.
kask:
-HJC RPHA 11 - z malowaniami
cena : ok. 1,900 zł
kombinezon
-RST TRACTECH EVO 2
cena : 2,700 zł
buty
-RST Trac Tech Evo
cena : ok. 720 zł
rękawice
-RST Track evo
cena : 380 zł
Razem :
Budżet jaki chce zagospodarować w strój motocyklowy wynosi 5,000-6,000 zł.
Mam zamiar jeździć w cieplejsze, jak i chłodniejsze dni. Czuć się w tym stroju komfortowo, ale przede wszystkim bezpiecznie. Strój przeznaczony do jazdy na motocyklach sportowych.
Jeśli czegoś w tym stroju brakuje, albo są jakieś lepsze, bardziej sprawdzone marki to proszę o składanie propozycji.
- MakaBresk
- Świeżak
Ciuchow nie kupuje sie przez Internet, trzeba przymierzyc
Zastanow sie tylko co bezdie jak Cie po drodze deszcz czy ulewa zlapie, bo w tych kapciach co planujest to sprawa minut, Buty bierze sie z Gore-Tex'em
polecam Daytona, obojetnie jaki model. posluza Ci dobre 20 lat.

Zastanow sie tylko co bezdie jak Cie po drodze deszcz czy ulewa zlapie, bo w tych kapciach co planujest to sprawa minut, Buty bierze sie z Gore-Tex'em
polecam Daytona, obojetnie jaki model. posluza Ci dobre 20 lat.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Tak wiem, gdy już będę mieć odpowiednią kwotę to mam zamiar udać się do jakiegoś sklepu motocyklowego i kupić odzież, a tym samym ją przymierzyć.... To chyba jest jasne.
Co do jazdy w deszczu najlepiej będzie kupić odzież przeciwdeszczową
Co do butów od Daytona - mają one służyć do jazdy w deszczu? W porównaniu do butów od RST nie wyglądają bardzo bezpiecznie.
Co do jazdy w deszczu najlepiej będzie kupić odzież przeciwdeszczową

- MakaBresk
- Świeżak
MakaBresk napisał(a): W porównaniu do butów od RST nie wyglądają bardzo bezpiecznie.
A od kiedy to czy but czy ciuch jest ebzpieczny można wywnioskować ze zdjecia?
-
Croowab - Bywalec
Wybór stroju ok, ale:
- RPHA11 moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w przypadku do udanego RPHA10+, które kupisz w okolicach 1200zł (z malowaniem)
- Oszczędzoną kwotę polecam wydać na jakieś jeansy mottowear'a, bo jeżdżenie zawsze w kombinezonie może i fajnie wygląda, ale jak trzeba załatwić coś na mieście jest bardzo niepraktyczne. Za to taka kurtka od kombinezonu, jeansy i wysokie buty są już całkiem ok.
- jeśli zdecydujesz się na powyższe to obowiązkowo około 80zł kosztuje pas RST do spięcia jeansów z kurtką
No i jak wspomnieli koledzy, ceny nieco przesadzone. Kombiak RST to (po rabatach na żądanie
) to jakoś 2200zł
Rękawice mam te tractechy ale dorwałem za 300zł nówki, jakbym miał wydawać 400 to pewnie zdecydowałbym się na shime vrs-1.
- RPHA11 moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w przypadku do udanego RPHA10+, które kupisz w okolicach 1200zł (z malowaniem)
- Oszczędzoną kwotę polecam wydać na jakieś jeansy mottowear'a, bo jeżdżenie zawsze w kombinezonie może i fajnie wygląda, ale jak trzeba załatwić coś na mieście jest bardzo niepraktyczne. Za to taka kurtka od kombinezonu, jeansy i wysokie buty są już całkiem ok.
- jeśli zdecydujesz się na powyższe to obowiązkowo około 80zł kosztuje pas RST do spięcia jeansów z kurtką
No i jak wspomnieli koledzy, ceny nieco przesadzone. Kombiak RST to (po rabatach na żądanie

Rękawice mam te tractechy ale dorwałem za 300zł nówki, jakbym miał wydawać 400 to pewnie zdecydowałbym się na shime vrs-1.
-
SlowMotion - Świeżak
-RPHA 11 z tego co mi wiadomo ma kilka udogodnień sportowych, ma o 1 skorupę więcej, kask jest na tyle duży, że można spokojnie w nim nosić okulary - jest to dla mnie kluczowe, gdyż mam słaby wzrok i okulary muszę nosić, ma również o 10 otworów wentylacyjnych więcej, delikatne odblaski, w miejscu gdzie mamy podbródek.... Podsumowując RPHA 11 jest trochę lepszy, a różnice w cenach (w malowaniu) to ok.200-300 zł - 1900 zł RPHA11, 1500 zł RPHA 10 plus
-Co do spodni - co sądzisz o tych: 4SR Cool Grey, spodnie te recenzowała motobanda i nawet mnie zaintrygowały.
- Na pewno w pas od RST się wyposażę
Ceny może i są zawyżone, ale nie mam z skąd ich czerpać, nie znam żadnego dobrego sklepu motocyklowego, na którym mógłbym się wzorować, więc szukam ich w internecie.
-Co do spodni - co sądzisz o tych: 4SR Cool Grey, spodnie te recenzowała motobanda i nawet mnie zaintrygowały.
- Na pewno w pas od RST się wyposażę

Ceny może i są zawyżone, ale nie mam z skąd ich czerpać, nie znam żadnego dobrego sklepu motocyklowego, na którym mógłbym się wzorować, więc szukam ich w internecie.
- MakaBresk
- Świeżak
lagiboy napisał(a):no ale te dytony wyglądają jak relaxy dla dziadka, za cenę dytony wolałbym coś z SIDI, INOX albo A*
moze i jak kalosze ale komfort i jakosc na najwyzszym poziomie
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
lagiboy napisał(a):no ale te dytony wyglądają jak relaxy dla dziadka, za cenę dytony wolałbym coś z SIDI, INOX albo A*
Zacznijmy od tego czym sÄ… te "dytony"
Co do butów - z tego co słyszałem buty są mega wypasione, jeśli chodzi o bezpieczeństwo
- MakaBresk
- Świeżak
MakaBresk napisał(a):Zacznijmy od tego czym są te "dytony"
Kolega walnął literówkę. Chodzi o "daytony" = buty marki Daytona.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości