Kask mx airoh vs just
• Strona 1 z 1
Kask mx airoh vs just
Witam, planuje zmienić kask na moto i nie wiem na który sie zdecydowac.
Cena to max 850zl, narazie znalazlem 2 najlepsze wg mnie kaski - airoh twist (800zl) i just j12 (1700zl, przecena na 850)i tak jak pisalem nie mam pojecia który brać bo airoh firma z wysokiej półki a o Just mało kto wie
Nie mam możliwości niestety przymierzenia żadnego z tych kasków :/
Który byście wybrali?
Cena to max 850zl, narazie znalazlem 2 najlepsze wg mnie kaski - airoh twist (800zl) i just j12 (1700zl, przecena na 850)i tak jak pisalem nie mam pojecia który brać bo airoh firma z wysokiej półki a o Just mało kto wie
Nie mam możliwości niestety przymierzenia żadnego z tych kasków :/
Który byście wybrali?
-
ariven76 - Świeżak
Ten, który możesz przymierzyć. Bez przymierzenia nie kupuj kasku, bo prawie na pewno nie będzie pasował.
Towarów przecenionych czasem nie można wymieniać albo nie ma rozmiarów.
Towarów przecenionych czasem nie można wymieniać albo nie ma rozmiarów.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Właśnie problem w tym, że żadnego nie moge przymierzyć :/ Kasku airoha nie ma nigdzie w mojej okolicy (lubelskie) a jezeli chodzi o just to chyba tylko w 1 czy 2 sklepach w polsce można go dostać.
Mam obwód głowy 53cm, aktualnie mam kask nitro za 250zl , s 55-56cm i troche lata na głowie wiec mysle ze xs (53-54) bedzie dobry. A z tego co wiem to mozna odeslac na 24mx wszystko chyba.
Mam obwód głowy 53cm, aktualnie mam kask nitro za 250zl , s 55-56cm i troche lata na głowie wiec mysle ze xs (53-54) bedzie dobry. A z tego co wiem to mozna odeslac na 24mx wszystko chyba.
-
ariven76 - Świeżak
Tylko że kask dopiero po kilku godzinach (bycia) na głowie daje o sobie znać czy jest dobry rozmiarowo czy za mały lub za duży. Mierzenie kasku jest po to gdyż każda firma ma swoje "widzimisię" odnośnie rozmiarów. Podają rozmiar w obwodzie głowy na czole a dół czyli poduszki policzkowe mogą być całkiem niedopasowane. Jak jasnoksiężnik pisał MUSISZ przymierzyć i to najlepiej w sklepie i pobyć w nim dłuższą chwilę. Osobiście bardziej bym szedł w airoha, cokolwiek będziesz później do niego potrzebował bez problemu dokupisz, jak jest z just nie wiem ...
No place, no race - Mick Doohan
-
MisieqMP - Świeżak
Ok, ale problem w tym że nie mam jak przymierzyć Chyba że znasz jakieś większe sklepy w których mogą być dostępne woj. lubelskim najlepiej koło lublina. A wole już kupić tego justa za 850zł bo po opiniach wiem że wygodniejszy i lżejszy jest, pochodzić w nim troche i jak nie bedzie pasowal to zwrócić. Z kaskiem strasznie mi się nie spieszy więc może tak zrobie, bo do jazdy mam jeszcze ten mój
-
ariven76 - Świeżak
Re: Kask mx airoh vs just
Panowie, Kolega napisał:
czyli już jakiś kask ma, czyli coś tam o dopasowaniu wie, czyli jakiś pogląd o swoim rozmiarze ma.
Nie doradzajmy jak krowie na pastwisku... to już nie jest kompletny nowicjusz. Chce wtopić w ciemno 850zł? Jego wybór.
ariven76 napisał(a):Witam, planuje zmienić kask na moto...
czyli już jakiś kask ma, czyli coś tam o dopasowaniu wie, czyli jakiś pogląd o swoim rozmiarze ma.
Nie doradzajmy jak krowie na pastwisku... to już nie jest kompletny nowicjusz. Chce wtopić w ciemno 850zł? Jego wybór.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Re: Kask mx airoh vs just
Zimny72 napisał(a):Nie doradzajmy jak krowie na pastwisku... to już nie jest kompletny nowicjusz. Chce wtopić w ciemno 850zł? Jego wybór.
W ciemno to nie, bo jak kazdy wie możliwy jest zwrot A tekiego kasku w tej cenie nigdzie raczej nie znajde
MisieqMP napisał(a):Jakie chcesz malowanie airoha ??
Punk
-
ariven76 - Świeżak
ryzyk fizyk, ja tak chciałem w ciemno kupić shoei NXR mając już X-spirit II ale się w końcu zebrałem i pojechałem go przymierzyć myśląc że sobie zamówię z Niemiec w innym malowaniu taniej, bla bla bla. I niespodzianka, mając rozmiar łepetyny w skorupach Shoei M, żaden z NXRów ani M (ciasny) ani L(luźny) nie pasował tak jak XR-1100 czy GT-Air. Okazuje się, że NXR to zupełnie nowy kształt skorupy, który nie pasuje na mój łeb.
Skoro masz możliwość zwrotu to bierz ten który Ci się bardziej podoba.
Skoro masz możliwość zwrotu to bierz ten który Ci się bardziej podoba.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości