Cały strój do 2000 zł
• Strona 1 z 1
Cały strój do 2000 zł
Witam, poproszę o poradę osób doświadczonych i znających się na rzeczy.
Jako że koło stycznia-lutego- marca będę chciał kupić swój pierwszy motocykl to już dziś chciałbym się rozejrzeć za kompletnym strojem.
Niestety mam trochę ograniczony budżet i muszę wybrać coś do max 2000 zł (ew po 1 albo dwóch sezonach kupię coś lepszego). Jazda głównie po mieście + wypady w weekendy trochę dalej niż 100 km od domu. Najlepiej żeby ciuchy służyły mi od kwietnia do listopada. Ze względu na cenę kieruję się głównie w tekstylia i to co mi na pierwszy rzut wpadło do oka:
Kurtka: rebelhorn desert II cena 450-500 zł
spodnie: rebelhorn cubby II cena 400-450 zł
rękawice: shima d-tour cena ok 150 zł
buty: rebelhorn pride cena ok 450 zł
kask: HJC TR-1 cena ok 450-500 zł
Proszę o podpowiedź czy taki zestawik na pierwszy sezon wystarczy. A może w tej cenie będzie coś co bedzie miało lepszy stosunek jakości do ceny ?
Wzrost 190, waga 100 kg (jeśli ma to jakieś znaczenie)
Co do motycykla to będzie to: FZ6S, FZS 600, CBF 600 S lub GSF600/650 (kolejność nie przypadkowa, zależy co znajdę w okolicy za cenę którą chcę przeznaczyć)
Z góry dzięki za poradę i odpowiedź.
Jako że koło stycznia-lutego- marca będę chciał kupić swój pierwszy motocykl to już dziś chciałbym się rozejrzeć za kompletnym strojem.
Niestety mam trochę ograniczony budżet i muszę wybrać coś do max 2000 zł (ew po 1 albo dwóch sezonach kupię coś lepszego). Jazda głównie po mieście + wypady w weekendy trochę dalej niż 100 km od domu. Najlepiej żeby ciuchy służyły mi od kwietnia do listopada. Ze względu na cenę kieruję się głównie w tekstylia i to co mi na pierwszy rzut wpadło do oka:
Kurtka: rebelhorn desert II cena 450-500 zł
spodnie: rebelhorn cubby II cena 400-450 zł
rękawice: shima d-tour cena ok 150 zł
buty: rebelhorn pride cena ok 450 zł
kask: HJC TR-1 cena ok 450-500 zł
Proszę o podpowiedź czy taki zestawik na pierwszy sezon wystarczy. A może w tej cenie będzie coś co bedzie miało lepszy stosunek jakości do ceny ?
Wzrost 190, waga 100 kg (jeśli ma to jakieś znaczenie)
Co do motycykla to będzie to: FZ6S, FZS 600, CBF 600 S lub GSF600/650 (kolejność nie przypadkowa, zależy co znajdę w okolicy za cenę którą chcę przeznaczyć)
Z góry dzięki za poradę i odpowiedź.
- mateuszekm
- Świeżak
Używam kask HJC-TR1 i powiem, że jak za swoją cenę, jest bardzo wygodny i uniwersalny, ale musisz doliczyć około 80zł do pinlocka, który trzeba osobno kupić, a jest niezbędny, szczególnie w chłodniejsze i wilgotniejsze dni.
Co do kurtki - jeżeli interesowała by Cię Modeka Flagstaff EVO XL, to mam nówkę do sprzedania za 400zł+kw. Przymierzałem ją na siebie, a ważyłem około 95kg i miałem 181cm, więc powinna pasować.
Co do kurtki - jeżeli interesowała by Cię Modeka Flagstaff EVO XL, to mam nówkę do sprzedania za 400zł+kw. Przymierzałem ją na siebie, a ważyłem około 95kg i miałem 181cm, więc powinna pasować.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości