Kombinezon - droższy czy tańszy? +EDIT = buty i rękawicę
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Na stronach sklepów, jest taniej.
Przykładowy sklep:
Kurtka kosztuje - 1000 zł
http://www.atm-motocykle.pl/product-pol ... zarna.html
Spodnie kosztują - 1000 zł
http://akcesoriamotocyklowe.pl/spodnie- ... zarne.html
Pamiętaj, że nie każda Alpina będzie lepsza od tego RST, a logo to trochę mało jeśli chodzi o bezpieczeństwo
Przykładowy sklep:
Kurtka kosztuje - 1000 zł
http://www.atm-motocykle.pl/product-pol ... zarna.html
Spodnie kosztują - 1000 zł
http://akcesoriamotocyklowe.pl/spodnie- ... zarne.html
Pamiętaj, że nie każda Alpina będzie lepsza od tego RST, a logo to trochę mało jeśli chodzi o bezpieczeństwo

-
Motosapiens - Świeżak
dziś miałem na sobie alpinestars motegi 2pc i szczerze powiedziawszy to wpadł mi w oko
fajnie leży i super wygląda, mierzyłem roz. 54.
lecz w sieci są różne podzielone opinie.
chciałbym zapytać który alpin wypada lepiej w porównaniu: motegi czy starszy challenger albo orbiter? nie wiem który wybrać ...
[EDIT]
Nie będę zakładać nowego tematu wiec ten z edytuje.
Rozglądam się tez za rękawicami i butami.
Poszukiwać ubioru pod komplet, np całość alpinestars czy rozglądać sie za czymś innym?
Jakie macie podejście do tego?
Oraz co moglibyście polecić?

lecz w sieci są różne podzielone opinie.
chciałbym zapytać który alpin wypada lepiej w porównaniu: motegi czy starszy challenger albo orbiter? nie wiem który wybrać ...
[EDIT]
Nie będę zakładać nowego tematu wiec ten z edytuje.
Rozglądam się tez za rękawicami i butami.
Poszukiwać ubioru pod komplet, np całość alpinestars czy rozglądać sie za czymś innym?
Jakie macie podejście do tego?
Oraz co moglibyście polecić?
- PriQso
- Świeżak
Ubranie ma dobrze leżeć i spełniać należną mu funkcję - sprawić, że będziesz bezpieczny na drodze. Zanim wymieniłem kombinezon, każda część ubioru była z innej parafii. Nic w tym złego przecież. Ubierasz się, żeby być bezpiecznym, a nie do lansu. 

NS1 -> RS125 -> Monster 800 -> Hornet 600-> CBR600RR pc37
- sewii
- Świeżak
Wiem ze bezpieczeństwo ponad wszystko, lecz sadze ze lepiej dołożyć troszkę i kupić raz niż tak..
Motegi to nic pewnego, ubrałem raz lecz poczytałem i sa różne opinie. Wybór pewnie pewnie na któregoś alpinestars albo RST.
Z innych butów to czytałem o RST, SIDI
Motegi to nic pewnego, ubrałem raz lecz poczytałem i sa różne opinie. Wybór pewnie pewnie na któregoś alpinestars albo RST.
Z innych butów to czytałem o RST, SIDI
- PriQso
- Świeżak
Dla szpanu lepiej jak wszystko masz spasowane;).Dla wygody i bezpieczeństwa bierz to co Ci leży.
Z butów polecam RST Tractech EVO.Brałem w tym sezonie nowe laczki i o ile jestem fanem SIDI tak w bezpośrednim porównaniu na moją stopę dopasowanie RST wygrało.10 tysiąc w tych butach już leci i nie mogę narzekać.
+najważniejsze,na buty i rękawice nie podałeś budżetu.
Z butów polecam RST Tractech EVO.Brałem w tym sezonie nowe laczki i o ile jestem fanem SIDI tak w bezpośrednim porównaniu na moją stopę dopasowanie RST wygrało.10 tysiąc w tych butach już leci i nie mogę narzekać.
+najważniejsze,na buty i rękawice nie podałeś budżetu.
-
Laminator - Świeżak
Delikatny luz musisz mieć przy palcach.Jak nie będziesz mógł na końcówce dopiąć buta to spokojnie bo to jeszcze się ułoży.
Patrz na to czy coś Ci nie pasuje przy przymierzaniu bo podczas jazdy będzie gorzej.Podzielam opinię przedmówcy.Na necie nie ma co w ciemno zakładać.Mierząc w sklepach miałem rozbieżności po 2 rozmiary,z kombinezonami jeszcze gorzej.Więc najpierw przymiarka,potem polowanie na necie.
Do 200 zł możesz zobaczyć Shime ST.Do 300 już wybór masz całkiem spory.Tylko z Shimą jest tak ,że albo trafisz świetnie wykonany model albo coś co się popruje po 2 tygodniach..
Patrz na to czy coś Ci nie pasuje przy przymierzaniu bo podczas jazdy będzie gorzej.Podzielam opinię przedmówcy.Na necie nie ma co w ciemno zakładać.Mierząc w sklepach miałem rozbieżności po 2 rozmiary,z kombinezonami jeszcze gorzej.Więc najpierw przymiarka,potem polowanie na necie.
Do 200 zł możesz zobaczyć Shime ST.Do 300 już wybór masz całkiem spory.Tylko z Shimą jest tak ,że albo trafisz świetnie wykonany model albo coś co się popruje po 2 tygodniach..
-
Laminator - Świeżak
Miałem podobny dylemat co do rękawic.
Miałem na oku również st-1, ale podobno trafiają się egzemplarze, które się prują, co mnie zniechęciło do tego modelu...
Po przewertowaniu neta i poczytaniu opinii wybór padł na shimę rs-1.
Dotarły do mnie dopiero niedawno, więc o trwałości się nie mogę wypowiedzieć, ale wykonanie stoi na bardzo dobrym poziomie.
Są idealne na moją dłoń, dobrze leżą, nigdzie nie uciskają i mają protektory w najważniejszych miejscach.
Ze swojej strony mogę polecić, a przy okazji zmieszczą się w Twoim budżecie.
PS w necie krąży zdjęcie tych rękawic po szlifie- warto zerknąć które części ucierpiały, daje to też obraz jakości rękawic.
Miałem na oku również st-1, ale podobno trafiają się egzemplarze, które się prują, co mnie zniechęciło do tego modelu...
Po przewertowaniu neta i poczytaniu opinii wybór padł na shimę rs-1.
Dotarły do mnie dopiero niedawno, więc o trwałości się nie mogę wypowiedzieć, ale wykonanie stoi na bardzo dobrym poziomie.
Są idealne na moją dłoń, dobrze leżą, nigdzie nie uciskają i mają protektory w najważniejszych miejscach.
Ze swojej strony mogę polecić, a przy okazji zmieszczą się w Twoim budżecie.
PS w necie krąży zdjęcie tych rękawic po szlifie- warto zerknąć które części ucierpiały, daje to też obraz jakości rękawic.
-
A7 x - Świeżak
Tschule odpuść.O ile kombiakami warto się zainteresować przy mniejszym budżecie,tak te nowsze modele rękawic Tschula pozostawiają wiele do życzenia.
A7X- to,że niektóre modele Shimy się prują można powiedzieć o każdym modelu.Nie wiem czym to jest powodowane,może faktem,że to dość świeża firma,ale brak im jednakowej jakości produkcji.
A7X- to,że niektóre modele Shimy się prują można powiedzieć o każdym modelu.Nie wiem czym to jest powodowane,może faktem,że to dość świeża firma,ale brak im jednakowej jakości produkcji.
-
Laminator - Świeżak
Mam pytanie odnośnie rękawic ST-1 - czy to normalne, że duży ochraniacz karbonowy na kostki sprawia wrażenie, jakby był "powgniatany"? Oglądałem je dzisiaj w sklepie i po powrocie do domu zrobiłem porównanie do zdjęć na stronie producenta. Rzeczywiście powierzchnia ochraniacza nie jest do końca opływowa, choć w sklepie wgniecenia wydawały mi się większe i bardziej nieregularne.
- kkk012
- Świeżak
Ja mam rękawice Shimy model CALDERA po 2 jazdach ok. 100 km poszedł szew miedzy kciukiem a palcem wskazującym w lewej dłoni. To fakt szwy są kiepskie ciekawie jakie zapewniają bezpieczeństwo??? Najlepsze rękawice jak dla mnie ALPINESTARS tylko jest jeden minus cena.
- princessa
- Świeżak
princessa napisał(a):Ja mam rękawice Shimy model CALDERA po 2 jazdach ok. 100 km poszedł szew miedzy kciukiem a palcem wskazującym w lewej dłoni. To fakt szwy są kiepskie ciekawie jakie zapewniają bezpieczeństwo??? Najlepsze rękawice jak dla mnie ALPINESTARS tylko jest jeden minus cena.
Mam Shime RS-1, trzeci sezon, 10k km przelatane w różnych warunkach. Wszystkie szwy trzymają, tylko po wew. stronie na palach się powycierały. Nie ma reguły. Jeśli mam wybierać między Shimą za 300 a Alpina za 800+, stanawiam na polskiego producenta.

NS1 -> RS125 -> Monster 800 -> Hornet 600-> CBR600RR pc37
- sewii
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości