Co mi groźi za jadzę na quadzie 200ccm bez uprawnien ??
• Strona 1 z 1
Co mi groźi za jadzę na quadzie 200ccm bez uprawnien ??
Witam.
Jeżeli zacznę uciekać policji bez uprawnień na quadzie 200ccm co mi wtedy grozi jak mnie złapią. Dodam że mam 14 lat.
Jeżeli zacznę uciekać policji bez uprawnień na quadzie 200ccm co mi wtedy grozi jak mnie złapią. Dodam że mam 14 lat.
- jaku7b56
- Świeżak
hmm do 16 roku zycia teoretycznie duzo zrobic nie mogą, bardziej twoim rodzicom, tobie moze grozic cofka prawa jazdy, za uciekanie też moze byc spory mandat. gorzej jakbys miał 16 lat generalnie ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Raczej nic nie zrobią. W wieku od 12 do 16 lat też miałem bashana 200. Mieszkam na wiosce i rzadko policja się tutaj pojawia więc jeździłem po drogach normalnie. Kilka razy było tak, że spotkałem policję ale mnie nie zatrzymywali. Zatrzymali mnie przez te 4 lata 4 razy. 3 razy byłem w kasku to powiedzieli, żebym nie jezdził po publicznych drogach i kazali zaprowadzić quada do domu/zepchnąć na polne (raz powietrze spuścili). Raz wracałem z jeziora bez kasku to kazali zadzwonić po ojca żeby z przyczepką po quada przyjechał i postraszyli mandatem ale ostatecznie mi się upiekło (akurat tutaj uważam, że powinni mnie jakoś ukarać bo to była głupota bez dokumentów prawka itp. i jeszcze bez kasku jechać... z kaskiem by pewnie nawet nie zatrzymali). Później kupiłem cbr 125 to też raz bez kasku mnie zatrzymali i nic.
- FunEnduro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość