Jak to teraz jest ?!
• Strona 1 z 1
Jak to teraz jest ?!
Nie posadam prawka na motor, ale chcialbym zarejestrowac motor na siebie. Czy jest to mozliwie czy msuze miec prawko ?
Druga sprawa: zakladajac ze uda sie zarejstrowac i ubezpieczc motor i powiecmy mina 3 lata i dostane w PZU znzki na ubezpieczenie, to te zniki bede mogl wykorzystac ubezpieczajac auto ?
Druga sprawa: zakladajac ze uda sie zarejstrowac i ubezpieczc motor i powiecmy mina 3 lata i dostane w PZU znzki na ubezpieczenie, to te zniki bede mogl wykorzystac ubezpieczajac auto ?
- xsiu
- Świeżak
no wg. mnie również, bo przy ubezpieczeniu nie przypominam sobie żebym pokazywał prawo jazdy...
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Nie jest to wymagane, bo wlasicielem pojazdu moze byc firma (spolki prawa handlowego) , firma (dzialanosc osoby fizycznej) oraz zwyklej osoby. Podobnie jest z ubezpieczeniem -
Dowód i ubezpieczenie sa na posiadacza (bank, firma, tow. leasingowe, osoba) natomiast aby poruszac sie pojazdem wymagane sa uprawnienia (prawo jazdy).
Nie wiem jak jest przy spowodowaniu wypadku pojazdem ktorego nie jestes wlascicielem, ale na 99% (bo jest to logiczne) idzie z ubezpieczenia pojazdu.
Znizki oczywiscie sie naliczaja, wiec od 16 roku zycia warto kupic chociazby dokumenty od komara , zeby pozniej przy zakupie samochodu nie okazalo sie ze za mlodego kierowce i pierwszy pojazd, dostajesz 2 tyś OC (sytuacja z przed miesiaca, kolega z firmy - pojazd, ponad 2 litry silnik, "Mlody kierowca" i "pierwszy pojazd").
Dowód i ubezpieczenie sa na posiadacza (bank, firma, tow. leasingowe, osoba) natomiast aby poruszac sie pojazdem wymagane sa uprawnienia (prawo jazdy).
Nie wiem jak jest przy spowodowaniu wypadku pojazdem ktorego nie jestes wlascicielem, ale na 99% (bo jest to logiczne) idzie z ubezpieczenia pojazdu.
Znizki oczywiscie sie naliczaja, wiec od 16 roku zycia warto kupic chociazby dokumenty od komara , zeby pozniej przy zakupie samochodu nie okazalo sie ze za mlodego kierowce i pierwszy pojazd, dostajesz 2 tyś OC (sytuacja z przed miesiaca, kolega z firmy - pojazd, ponad 2 litry silnik, "Mlody kierowca" i "pierwszy pojazd").
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Z tego co ja się dowiedziałem w link 4 zniżek nie będą Ci naliczać dopóki nie masz prawka ale opłacić OC jak najbardziej można tylko zero zniżek, maxymalnie wysokie będzie ale na moto to i tak nie będzie dużo
Może w innych ubezpieczalniach jest inaczej ...pozdro

- krzychu84
- Świeżak
MAŁA ERRATA DO WASZYCH WYPOWIEDZI.
W PZU od pewnego czasu nie przechodzą zniżki między kategoriami, właściwie to jest od początku tego roku z tego co pamiętam. Tak że jak nazbierasz zniżki na motocykl, to ubezpieczając auto w PZU nie masz nic zniżek. Ostatnio jak ojciec był opłacic OC na auto w innej ubezpieczalni, to powiedzieli mu że u nich (dokładnie samopomoc HDI) zniżki przechodzą. Tak że jak będe tego potrzebował to się poprostu wtedy przeniose z PZu do jakiejś innej ubezpieczalni gdzie zniżki przechodzą.
Kto nie wierzy musi się zapytać w PZU o to, oj będzie zdziwienie.
W PZU od pewnego czasu nie przechodzą zniżki między kategoriami, właściwie to jest od początku tego roku z tego co pamiętam. Tak że jak nazbierasz zniżki na motocykl, to ubezpieczając auto w PZU nie masz nic zniżek. Ostatnio jak ojciec był opłacic OC na auto w innej ubezpieczalni, to powiedzieli mu że u nich (dokładnie samopomoc HDI) zniżki przechodzą. Tak że jak będe tego potrzebował to się poprostu wtedy przeniose z PZu do jakiejś innej ubezpieczalni gdzie zniżki przechodzą.
Kto nie wierzy musi się zapytać w PZU o to, oj będzie zdziwienie.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Mój moto jest ubezpieczony w CIGNA, tam zniżki przechodzą.
To wszystko zależy tylko i wyłącznie od firmy ubezpieczeniowej.
To wszystko zależy tylko i wyłącznie od firmy ubezpieczeniowej.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
Tylko zobaczymy w razie wypadku ( NIe daj Boże) czy tak szybko dostaniesz odszkodowanie
Pozdr

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
R1 napisał(a):Tylko zobaczymy w razie wypadku ( NIe daj Boże) czy tak szybko dostaniesz odszkodowanie
Pozdr
Już była sytuacja, gdy należało się odszkodowanie. Szybkość działania była taka sama jak i w PZU.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>

-
cdsMarcin - Bywalec
Nie przechodza,ale tylko w obrebie PZU. Ostatnio mila pani w Warcie poinformowala mnie ze jezeli bede u nich ubezpieczal samochod to w ramach tego ubezpieczenia zostana uznane znizki za moto z PZU. Jak to w zyciu , PZU chcialo wydymac klientow,a teraz konkurencja i klienci dymaja PZU...
PS. Czy slowo "dymac" to wulgaryzm,pytam z ciekawosci?
PS. Czy slowo "dymac" to wulgaryzm,pytam z ciekawosci?
Gdyby Kózka Ecie Plecie to by Nóżki Ch**j Ci w dupe:>
-
Shinden - Świeżak
ale pieprzycie wasze pretensje do firm ubezpieczeniowych wynikaja tylko z waszej nie wiedzy jezeli chcecie jakies szczegółowe informacje to piszcie do mnie robie w ubezpieczeniach juz pare lat ..pozdrawiam all
nx 650
-
kamell - Świeżak
do mar111cin znizki przechodza z motoru na samochód i odwrotnie tez tylko nie liczy sie ilosc znizek tylko lata bezszkodowej jazdy!!!!!!! a rozne firmy roznie licza te znizki natomiast znizki nie przechodza z motoroweru albo z przyczepki wnioskuje ze masz motorower ale jak masz cos na 2kołach na co musisz miec kategorie A to przechodza!!!!!!!!!!
nx 650
-
kamell - Świeżak
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
kamell napisał(a):do mar111cin znizki przechodza z motoru na samochód i odwrotnie tez tylko nie liczy sie ilosc znizek tylko lata bezszkodowej jazdy!!!!!!! a rozne firmy roznie licza te znizki natomiast znizki nie przechodza z motoroweru albo z przyczepki wnioskuje ze masz motorower ale jak masz cos na 2kołach na co musisz miec kategorie A to przechodza!!!!!!!!!!
600 zarejestrowaną na motocykl a nie na żaden motorower

niestety tak mi babka w ubezpieczalni mówiła.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1