600 cc na a2
• Strona 1 z 2 • 1, 2
600 cc na a2
Witam jakie mogą być konsekwencje jazdy np honda cbr 600 na a2 czy tylko mandat jak czytałem na forum 300 zł czy jakieś poważniejsze?
- Grandzik
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Jazda,motocyklem, ... 4823.html|
Nie powinno Cię na tej drodze w ogóle być konsekwencje w postaci mandatu to najszczęśliwsze zakończenie. Trzeba nie mieć kompletnie wyobraźni żeby wsiadać na moto bez uprawnień.
Nie powinno Cię na tej drodze w ogóle być konsekwencje w postaci mandatu to najszczęśliwsze zakończenie. Trzeba nie mieć kompletnie wyobraźni żeby wsiadać na moto bez uprawnień.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Bo taka prawda, wprowdzone to jest tylko po to by wywalac pieniadze na egzaminy itp. Bo zadnej bezpiecznosci to wcale na drogach nie poprawi , jak masz sie zabic to i tak sie zabijesz nie trzeba do tego 1000cc ,jak jestes glupi i nie odpowiedzialny. Jeszczy ponoc ma byc cos takiego ze po 3 mandatach w ciagu 2 lat idziesz z powrotem na egzamin
, jak to wejdzie to doslownie zal mi bedzie juz tego kraju .

..
- baccari18
- Świeżak
baccari18 napisał(a):Bo taka prawda, wprowdzone to jest tylko po to by wywalac pieniadze na egzaminy itp. Bo zadnej bezpiecznosci to wcale na drogach nie poprawi , jak masz sie zabic to i tak sie zabijesz nie trzeba do tego 1000cc ,jak jestes glupi i nie odpowiedzialny. Jeszczy ponoc ma byc cos takiego ze po 3 mandatach w ciagu 2 lat idziesz z powrotem na egzamin, jak to wejdzie to doslownie zal mi bedzie juz tego kraju .
A tam opowiadasz pierdy. W Anglii nikt nie pozwala gównarzerii siadać na duże motocykle i bujają się skuterami, 80, 125. robią A2 na 35kW, potem jak już się trochę wyszaleją to mogą robić A i siadać na większe motocykle.
1 od zrobienia prawka mają niezależnie od kategorii 6pkt do wykorzystania przez pierwsze 2 lata. (max to 12 dla kierowcy ze stażem)
2 jak zdobędziesz punty to wiszą przez 3 lata nad tobą
3 ubzepieczenie jest tym wyższe im jesteś młodszy i tym droższe im mocniejszy masz sprzęt i częściej kradziony, im więcej masz pkt za wykroczenia, nierzadko cena ubezpieczenia przekracza wartość pojazdu. przykład?
kolega z pracy lat 18 zdał prawko, kupił Polo 1.0 za 900 funtów, ubezpieczenie 2800 funtów na rok, zmienił po roku na clio 1,2 ubezpieczenie spadło ze względu na rok bez zdarzeń, wiek 19, auto niżej w rankingu kradzionych, spadło do 2300 funtów na rok.
łysa opona 3 pkt. mając 2 łyse opony tracisz prawko będąc młodym kierowcą, będąc starym i mając 4 łyse opony też stracisz prawko. fotka z radaru 3 pkt. przekroczenie prędkości 3 pkt.
jazda bez ubezpieczenia 60-5000 funtów
Działa to tak, że jak jesteś debilem, jeździsz bez ubezpieczenia, to dostajesz mandat, tracisz prawko, zabierają ci sprzęt, dostajesz bana na prowadzenie od kilku do kilkunastu miesięcy, przymus pracy społecznej od kilku dziesięciu do kilkuset godzin. za recydywe trafiasz do pierdla. według mnie system działa ale tak jak wszędzie i w Anglii są debile.
-
lagiboy - Moderator
Jak sie Polska chce porownywac do zachodu , to troche slabo jej to wychodzi. Mogla by zaczac od podwyzszania pensji itp. A ten kraj dazy tylko do tego aby wiecej nowoczesnosci wprowadzac z zachodu ale zarobki najchetniej by jeszcze obnizyli
.
Mnie to tam wiele nie wkurza ze bede jezdzil 250 na poczatek a nie np. 600 , bo nie wyrobil bym i tak na paliwo.

Mnie to tam wiele nie wkurza ze bede jezdzil 250 na poczatek a nie np. 600 , bo nie wyrobil bym i tak na paliwo.
..
- baccari18
- Świeżak
Mnie to ciszy, sam zaczynałem od GS'a bo miałem coś w głowie, jak słyszę, że 18 latek chce wsiadać na sportową ponad 100 konną maszynę to on dla mnie z miejsca jest nieodpowiedzialnym gnojkiem którego na całe szczęście przepisy ograniczają, bo mózg ogranicza jego wyobraźnię już od dawna.
Tępię i tępić będę jazdę bez prawka/kategorii. Bo to głupota tak skrajna, że aż mnie oczy bolą od czytania.
Tępię i tępić będę jazdę bez prawka/kategorii. Bo to głupota tak skrajna, że aż mnie oczy bolą od czytania.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
nie spinajcie sie tak..., to bez sensu te całe kategorie jak ktos ma sie zabić to i tak sie zabije i będzie bez prawka na litrze latać, problem w tym że przez te ****** przepisy, co jakiś **** układał nie mozna zadnego sprzętu dostać dobrego, wszystkie przekraczają o kilka koni moc maksymalną, a robienie przeróbek kosztuje, te co sie kwalfikują na a2 to teraz podrożały dość dużo a nowe to koszt 20k+, jak ktoś zrobił prawko a2 to ma pewnie 18 lat i jest bez kasy...
na szczescie przepisy ukladaja madrzejsi od Ciebie - leff
na szczescie przepisy ukladaja madrzejsi od Ciebie - leff
- bohroh
- Świeżak
jakos te " glupie" przepisy dzialaja na korzysc : )
18latek niech najpierw zrobi mature, prawko na B pojezdzi autem i sie nauczy wszystkiego co go moze spotkac. Potem skuter, nabierze oglady naumie sie wszystkiego to wtedy na moto. tak to powinno wygladac
18latek niech najpierw zrobi mature, prawko na B pojezdzi autem i sie nauczy wszystkiego co go moze spotkac. Potem skuter, nabierze oglady naumie sie wszystkiego to wtedy na moto. tak to powinno wygladac
FZ1 2007, 170km
-
lukasz.milczarski - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości