Terminowe prawo jazdy od 2013 pytanie
• Strona 1 z 1
Terminowe prawo jazdy od 2013 pytanie
Witam!
Mam prawo jazdy kat. B (bezterminowo) od 2013 r. prawo jazdy ma być terminowe (15lat)
Czy jak mam aktualnie bezterminowe już wydane i w 2013 zrobię kat. A to moje prawo jazdy dalej pozostanie bezterminowe czy dostanie swój termin?
Mam prawo jazdy kat. B (bezterminowo) od 2013 r. prawo jazdy ma być terminowe (15lat)
Czy jak mam aktualnie bezterminowe już wydane i w 2013 zrobię kat. A to moje prawo jazdy dalej pozostanie bezterminowe czy dostanie swój termin?
- konkaw
- Świeżak
słyszałeś ale nie do końca.
plastik sam w sobie dla amatora - bo o takim przypadku mowa - ma być ważny przez 15 lat.
nie należy tego mylić z uprawnieniami.
za 15 lat pstrykniesz sobie aktualne foto i z tymże aktualnym foto podrepczesz do WK celem wymiany plastiku.
plastik sam w sobie dla amatora - bo o takim przypadku mowa - ma być ważny przez 15 lat.
nie należy tego mylić z uprawnieniami.
za 15 lat pstrykniesz sobie aktualne foto i z tymże aktualnym foto podrepczesz do WK celem wymiany plastiku.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
W tym wypadku się nie zgodzę. To tak jak masz w moto wpisany przegląd bezterminowy, a jak cie zatrzymają to na przegląd kierują i dowód zabierają...Boshi napisał(a):Prawo wstecz nie działa. Druga sprawa to też nie słyszałem o takiej zmianie.
eloelolol123 nauczyć się czytać z zrozumieniem, to rzecz bezcenna
drugi raz nie będę ostrzegał
-
eloelolol123 - Świeżak
Wszelkie zmiany jakie się zbliżają, dotyczące prawa jazdy tj. A od 24, ma również wprowadzić terminowe prawo jazdy A i B. A ma być na 5 lat a B 15 po tym terminie robisz badania lekarskie nowe foty i idziesz do wydziału komunikacji. Jeżeli masz B bezterminowo i dorobisz A, to będziesz wymieniał tylko względem A , B zostaje jak jest.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
A co gdy posiadam prawo jazdy kat.B od 2009 (bezterminowe) i w tym roku chce zrobić kat. A którą otrzymam terminową i załóżmy że tam po 15 latach lekarz wystawi mi negatywną opinie. Stracę tylko kat. A czy B która była bezterminowa również ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- karol_tychy
- Świeżak
tracisz tylko tą kategorię, która zakwestinuje lekarz
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości