Prawo jazdy Kat. mało czasu
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy Kat. mało czasu
Witam. mam zamiar zdawać prawo jazdy kat a. W związku z tym że idzie jesień i obawiam sie zmiany przepisów w nowym roku mam takie pytanie. Załóżmy że zaczne teraz kurs i zdam egzamin teoretyczny ale z powodu pogody( śnieg, deszcz, zimno) WORD nie bedzie robił praktycznych egzaminów, to moje testy przepadną i na wiosne bedę już podlegał nowym przepisom? Czy bede zdawał na starych bo w końcu miałbym teoretyczny jeszcze stary? Troche nagmatwałem ale myśle że wiecie o co chodzi 

- wojtekg93
- Świeżak
Wczoraj pytałem o to swojego instruktora i dowiedziałem się, że jeżeli zapiszesz się na jakiś termin, ale WORD zawiesi egzaminy to po ich odwieszeniu będziesz zdawał podobno jeszcze na starych zasadach. Natomiast jeżeli po odwieszeniu nie zdałbyś i zapisywał się na nowy termin, wtedy zdajesz już prawdopodobnie na nowych.
Ogólnie mówiąc nie wiem kto to wymyśla, ale twierdzę, że te nowe zasady to ****** pomysł. Np. podobno mają usunąć wszystkie szkoły, które nie posiadają możliwości szkolenia na wszystkiego kategorie. I weź tu kup autobus np. za 300 tysięcy, żeby móc szkolić na tą kategorię.
Ogólnie mówiąc nie wiem kto to wymyśla, ale twierdzę, że te nowe zasady to ****** pomysł. Np. podobno mają usunąć wszystkie szkoły, które nie posiadają możliwości szkolenia na wszystkiego kategorie. I weź tu kup autobus np. za 300 tysięcy, żeby móc szkolić na tą kategorię.
"Rycerz bez blizny to ku*as nie rycerz."
-
pier240294 - Świeżak
Karol20 napisał(a):Czemu wy tego nierozumiecie.
Wchodza przepisy, nie ma zdawania na starych zasadach.
Nie mam to jak wypowiadać się bez wcześniejszego dokładnego zapoznania się z tematem. Ze względu że też jestem w sytuacji zapisywania się na egzamin na kat.A a "magiczne" 24 lata kończę w połowie przyszłego roku tuż po "przewidywanych" zmianach to przy zapisywaniu się na egzamin w WORD -ie zapytałem co będzie jak nie zdążę zdać w tym roku bo noga mi się powinie a praca i pogoda nie da mi czasu na powtórkę w tym roku. Po kilku konsultacjach dostałem odpowiedz że nie mam się czym martwić bo w moim przypadku nie mają odpowiedniego rozporządzenia a prawdopodobnie podobna sytuacja jest w twoim przypadku. Najlepiej zrobisz dzwoniąc odwiedzając źródło wiedzy twój regionalny WORD tylko pytaj odpowiednich ludzi.
- werkings12
- Świeżak
Może odpowiedz na moje pytanie została udzielona wyżej ale nie mogę zrozumieć tego więc proszę o odpowiedź . Obecnie 18 października zdaje teorie i praktykę na kat. A co jeżeli nie zdam praktyki a WORD zakończy zapisy na prawko kat. A na 2012 rok i będzie chciało zapisać na praktykę dopiero w 2013 czy wtedy będę zdawał na starych zasadach czyli na kat. A czy już na inną kategorię i czy będę miał inne zadania na placu jak to jest proszę o odpowiedź .
- Teylor
- Świeżak
zgodnie z aktualnym stanem prawnym bedziesz po odwieszeniu zdawac wg nowych zasad.
na razie nikt nie dokoptował do nowego rozporządzenia dopisku w zakresie egzaminowania na kat. A, ze sprawy rozpoczęte a niezakończone zdaje się się zgodnie ze stanem rozpoczęcia.
na razie nikt nie dokoptował do nowego rozporządzenia dopisku w zakresie egzaminowania na kat. A, ze sprawy rozpoczęte a niezakończone zdaje się się zgodnie ze stanem rozpoczęcia.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
tak
jeśli coś się zmieni, to na pewno taka informacja zostanie na forum udzielona
jeśli coś się zmieni, to na pewno taka informacja zostanie na forum udzielona
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości