zdawanie prawajazdy kat. A pytanie
• Strona 1 z 1
zdawanie prawajazdy kat. A pytanie
Mam takie pytanko bo kiedyś słyszałem ze jak ktos posiada juz prawojazdy kat. B i jak bedzie zdawac na Kat. A i nie zda to odbiera się mu prawojazdy na samochód czy jest to prawda czy wymysł jakiegos $#%$#%$#%@
P.S. jesli jest to prawda to jak to wyglada ma się trzy podejscia czy za pierwszym jak Ci nie wyjdzie to odbieraja czy jak to jest???????
P.S. jesli jest to prawda to jak to wyglada ma się trzy podejscia czy za pierwszym jak Ci nie wyjdzie to odbieraja czy jak to jest???????
- FabrykaSnow
- Świeżak
-
GregorMoto - Bywalec
-
czarek. - Świeżak
czyli mam rozumiec ze cos takiego nie ma i mozna smiało isc i zdawac na kat A nie martwiac się ze jezeli cosik nie wyjdzie to mi nie odbiora prawka na samochodzik tak????
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
- FabrykaSnow
- Świeżak
ja zdawalem nie dawno majac kat B i bylem sie w osrodku przy okazji zapytac i nie ma wogole takiej opcji zeby ci cofneli uprawnienia
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Coza przepisy jeszcze troch to bedzie trzeba przechodzić test na przeciążenia taki jak przechodza piloci odrzutowców. Jak nie wytrzymasz przeciążenia 9G to niejeździsz.
-
czarek. - Świeżak
Ja tez tak slyszalem ,ze moga cofnac uprawnienia. Nie wiem ile w tym prawdy. Gdy zdawalem na "A" mialem juz kategorie "B" ,ale udalo mi sie zdac za pierwszym podejsciem ,wiec nie sprawdzilem osobiscie
. Ale w tym kraju wszystko mozliwe. Co ustawa to glupsza...

-
AREK_GDYNIA - Świeżak
O czym wogóle gadacie, nie ma takiej opcji żeby ktoś wam cofnąć uprawnienia... bez jaj
DURNY TEMAT :/
DURNY TEMAT :/
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
Re: zdawanie prawajazdy kat. A pytanie
FabrykaSnow napisał(a):jak ktos posiada juz prawojazdy kat. B i jak bedzie zdawac na Kat. A i nie zda to odbiera się mu prawojazdy na samochód czy jest to prawda czy wymysł jakiegos $#%$#%$#%@
to wymysł jakiegoś $#%$#%$#%@
Niedawno to przerabiałem - mając prawko B już 12 lat zdawałem na A - zdałem za 4 razem dopiero i nic ani wcześniej ani potem mi nie zabrali!!!!!!!
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu
...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)
Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać

-
xatt - Świeżak
było to juz wałkowane wiele razy : ale postaram się streścić co przeczytałem tu i ówdzie szperając w dziennikach ustaw itp :
mam B, nie mam A co jeżeli mnie złapią :
mandat 300 pln,
0 punktów karnych
nie pozwalają Ci odjechać moto : rób z nim co chcesz - ale puki oni tam są, nie odjedziesz.
uzasadnienie :
posiadasz wiedzę na temat ruchu drogowego z KAT B. , stąd łagodniejszy wymiar kary - gdybyś nie mial żadnego prawka - 500 pln. Ale nie posiadasz uprawnienia na ten typ pojazdu.
zagrożenia / sankcje w wypadku szkody nie ważne czy z Twojej czy nie z Twojej winy przy założeniu że motong jest
a) sprawny technicznie - posiada badania
b) posiada wykupioną polisę OC.
Ubezpieczyciel wypłąca poszkodowanemu pieniądze z OC - ale ponieważ nie miałeś uprawnień do kierowania tym pojazdem - zciąga kasę z Ciebie
( czytaj - cokolwiek nabroisz OC nie działa jako Twoja ochrona )
NAJGORSZE co może być : wypadek ze skutkiem śmiertelnym z Twoim udziałem, prokurator MOŻE zmienić Ci kwalifikację czynu z nieumyślnego spowodowania śmierci - na umyślne
( widziałeś co robisz - że nie masz prawka, itp.)
. Konsekwencje ?
###################
###################
###################
ps. zebrane, opisane by Cez.
mam B, nie mam A co jeżeli mnie złapią :
mandat 300 pln,
0 punktów karnych
nie pozwalają Ci odjechać moto : rób z nim co chcesz - ale puki oni tam są, nie odjedziesz.
uzasadnienie :
posiadasz wiedzę na temat ruchu drogowego z KAT B. , stąd łagodniejszy wymiar kary - gdybyś nie mial żadnego prawka - 500 pln. Ale nie posiadasz uprawnienia na ten typ pojazdu.
zagrożenia / sankcje w wypadku szkody nie ważne czy z Twojej czy nie z Twojej winy przy założeniu że motong jest
a) sprawny technicznie - posiada badania
b) posiada wykupioną polisę OC.
Ubezpieczyciel wypłąca poszkodowanemu pieniądze z OC - ale ponieważ nie miałeś uprawnień do kierowania tym pojazdem - zciąga kasę z Ciebie
( czytaj - cokolwiek nabroisz OC nie działa jako Twoja ochrona )
NAJGORSZE co może być : wypadek ze skutkiem śmiertelnym z Twoim udziałem, prokurator MOŻE zmienić Ci kwalifikację czynu z nieumyślnego spowodowania śmierci - na umyślne
( widziałeś co robisz - że nie masz prawka, itp.)
. Konsekwencje ?
###################
###################
###################
ps. zebrane, opisane by Cez.

-
cezare - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1