Jazda bez uprawnień z OC i przeglądem. Co grozi?
• Strona 1 z 1
Jazda bez uprawnień z OC i przeglądem. Co grozi?
Witam kolega prosil mnie abym mu zalozyl temat z zapytaniem co grozi za jazde bez prawa jazdy ale z ubezpieczeniem i przegladem dokladnie chodzi o to ze jak go zatrzymia czy zabiora mu 125 tke ? bo ja niestety nie wiem jak to jest a informacje w google nie odpowiadaja na zaytanie czy zabiora moto? pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Otrzymujesz ostrzeżenie za źle nazwany temat (poprawiłem) i zakładanie tematu w nieodpowiednim dziale. Poza tym temat wałkowany wiele razy.
komarcc
Otrzymujesz ostrzeżenie za źle nazwany temat (poprawiłem) i zakładanie tematu w nieodpowiednim dziale. Poza tym temat wałkowany wiele razy.
komarcc
-
motocyklista188 - Bywalec
Motoru mu nie zabiorą ale prawdopodobnie zatrzymaja dokumenty no i ktos bd musiał motor odebrac,oczywiscie ktos kto ma uprawniena i dostanie 500zł mandatu taka jest kara za jazde bez uprawnien.
Honda VFR 700 Interceptor
-
Mianas - Świeżak
Aha czyli w sumie 500zl a wracajas co tego ze ktos kto ma uprawnienia bedzie musial odebrac motor? jezeli u niego np nikt nie ma prawa jazdy na motor to jest opcja ze np dogada sie z Policja ze np bedzie prowadzil do domu?? Dzieki za odpowiedz
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
motocyklista188 Sprawa wygląda tak twój kolega ma ten motocykl zarejestrowany opłacone oc i zrobiony przegląd lecz nie posiada uprawnień do prowadzenia tego pojazdu .
Gdy zostanie złapany przez policję dostanie na dzień dobry 500 złoty mandatu za brak prawa jazdy na kategorię A1, motocykl zostanie albo zatrzymany na chwilę gdy policjant będzie łaskawy i ktoś znajomy czy to z rodziny który posiada prawo jazdy zjawi się i pojazd odbierze albo odholowany przez policję na parking policyjny oczywiście twój kolega poniesie koszty związane z transportem tego motocykla na parking i za sam parking który jest płatny
Nie ma takiej opcji że kolega będzie motocykl prowadził
lepiej by bez prawka nie jeździł bo jak będzie miał wypadek to guzik dostanie jak ubezpieczalnia zobaczy że nie miał prawka. Tak było z moim kuzynem który jechał skuterkiem i kierowca który wyprzedzał samochód jadący za moim kuzynem skosił mojego kuzyna do rowu, kuzyn złamał rękę kierowca się zatrzymał by pomóc kuzynowi a gdy już było po wszystkim kuzyn nie dostał odszkodowania bo nie miał karty motorowerowej .
Gdy zostanie złapany przez policję dostanie na dzień dobry 500 złoty mandatu za brak prawa jazdy na kategorię A1, motocykl zostanie albo zatrzymany na chwilę gdy policjant będzie łaskawy i ktoś znajomy czy to z rodziny który posiada prawo jazdy zjawi się i pojazd odbierze albo odholowany przez policję na parking policyjny oczywiście twój kolega poniesie koszty związane z transportem tego motocykla na parking i za sam parking który jest płatny

Nie ma takiej opcji że kolega będzie motocykl prowadził

-
SuzukiMaster - Świeżak
Witaj!
Jeśli posiadacz uprawnienia na prowadzenie jakiegokolwiek pojazdu np. kat B. A nie masz uprawnienia na moto to dostajesz nie 500zł a 300zł mandatu.
Jeśli motor nie jest zarejestrowany na Ciebie osoba która Ci go ustąpiła podlega karze 300zł.
Więcej na: http://moto.money.pl/taryfikator-mandatow/
Jeśli posiadacz uprawnienia na prowadzenie jakiegokolwiek pojazdu np. kat B. A nie masz uprawnienia na moto to dostajesz nie 500zł a 300zł mandatu.
Jeśli motor nie jest zarejestrowany na Ciebie osoba która Ci go ustąpiła podlega karze 300zł.
Więcej na: http://moto.money.pl/taryfikator-mandatow/
- MrHT
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości