Zobacz wÄ…tek - Wypadek a Liberty Direct
NAS Analytics TAG

Wypadek a Liberty Direct

Przepisy, prawo
_________

Wypadek a Liberty Direct

Postprzez jackal_pl » 19/2/2012, 12:29

Witam Was, miałem wczoraj dość poważny dzwon (nie z mojej winy), mam ubezpieczenie w PZU, a sprawca w Liberty Direct. Usuwaniem szkód zajmie się ASO Opla (auto to Corsa D). Pytaniem moim jest to, jak sprawnie przebiegają oględziny auta i wszystkie formalności ze w/w firmy?
Zadzwonić muszę jutro jak najszybciej do Liberty Direct i zamówić rzeczoznawcę, który rzekomo pojawia się do 24h, potem mogę zawieźć auto do ASO i czkeać aż zostanie zrobione?
jackal_pl
Świeżak

Likwidacja szkody z Liberty Direct

Postprzez dominicue » 20/2/2012, 11:06

Najlepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie bezgotówkowa likwidacja tej szkody. W po wycenie szkody masz możliwość wyboru formy rozliczenia - gotówka lub naprawa.
W tej kwestii Liberty Direct nie robi raczej problemów (piszę o tym na bazię doświadczeń znajomego). W najgorszym przypadku mając AC możesz załatwić to regresem ale myślę, że nie będzie to potrzebne. :)
Kod promocyjny Liberty Direct (otwórz link)
dominicue
Świeżak

Re: Likwidacja szkody z Liberty Direct

Postprzez kowal_71 » 22/2/2012, 22:14

dominicue napisał(a):po wycenie szkody masz możliwość wyboru formy rozliczenia - gotówka lub naprawa.

Bullszit. Tak jest tylko, jeśli cena naprawy nie przekracza wartości rynkowej samochodu. Wszystko więc zależy od tego, jak TU wyceni Twoje auto i jego ewentualną naprawę.
Jeśli koszt usunięcia szkód będzie przewyższał wartość rynkową pojazdu, dostaniesz w gotówce różnicę, pomiędzy ową wartością rynkową, a wartością wraku.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez PrimoGhost » 25/2/2012, 20:29

viewtopic.php?t=71047

Pod koniec masz trochÄ™ o TU
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê