Wypadek a Liberty Direct
• Strona 1 z 1
Wypadek a Liberty Direct
Witam Was, miałem wczoraj dość poważny dzwon (nie z mojej winy), mam ubezpieczenie w PZU, a sprawca w Liberty Direct. Usuwaniem szkód zajmie się ASO Opla (auto to Corsa D). Pytaniem moim jest to, jak sprawnie przebiegają oględziny auta i wszystkie formalności ze w/w firmy?
Zadzwonić muszę jutro jak najszybciej do Liberty Direct i zamówić rzeczoznawcę, który rzekomo pojawia się do 24h, potem mogę zawieźć auto do ASO i czkeać aż zostanie zrobione?
Zadzwonić muszę jutro jak najszybciej do Liberty Direct i zamówić rzeczoznawcę, który rzekomo pojawia się do 24h, potem mogę zawieźć auto do ASO i czkeać aż zostanie zrobione?
- jackal_pl
- Świeżak
Likwidacja szkody z Liberty Direct
Najlepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie bezgotówkowa likwidacja tej szkody. W po wycenie szkody masz możliwość wyboru formy rozliczenia - gotówka lub naprawa.
W tej kwestii Liberty Direct nie robi raczej problemów (piszę o tym na bazię doświadczeń znajomego). W najgorszym przypadku mając AC możesz załatwić to regresem ale myślę, że nie będzie to potrzebne.
W tej kwestii Liberty Direct nie robi raczej problemów (piszę o tym na bazię doświadczeń znajomego). W najgorszym przypadku mając AC możesz załatwić to regresem ale myślę, że nie będzie to potrzebne.

Kod promocyjny Liberty Direct (otwórz link)
- dominicue
- Świeżak
Re: Likwidacja szkody z Liberty Direct
dominicue napisał(a):po wycenie szkody masz możliwość wyboru formy rozliczenia - gotówka lub naprawa.
Bullszit. Tak jest tylko, jeśli cena naprawy nie przekracza wartości rynkowej samochodu. Wszystko więc zależy od tego, jak TU wyceni Twoje auto i jego ewentualną naprawę.
Jeśli koszt usunięcia szkód będzie przewyższał wartość rynkową pojazdu, dostaniesz w gotówce różnicę, pomiędzy ową wartością rynkową, a wartością wraku.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
-
PrimoGhost - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości