3 miesiÄ…ce od kupna, zwlekanie z rejestracjÄ… motocykla
• Strona 1 z 1
3 miesiÄ…ce od kupna, zwlekanie z rejestracjÄ… motocykla
Jak w temacie.
Czy jest teraz możliwość zarejestrowania motocykla 3 miesiące od kupna?
Ponieważ zwlekałem z zarejestrowaniem, a to to a to tamto i odkładałem
Czy muszę spisywać jeszcze raz umowę kupna?
Pozdrawiam i proszÄ™ o szybkÄ… odpowiedz.
Czy jest teraz możliwość zarejestrowania motocykla 3 miesiące od kupna?
Ponieważ zwlekałem z zarejestrowaniem, a to to a to tamto i odkładałem
Czy muszę spisywać jeszcze raz umowę kupna?
Pozdrawiam i proszÄ™ o szybkÄ… odpowiedz.
- PacPac
- Świeżak
przekop dział prawo, co kilka dni jest podobny temat
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
z tego co wiem przez 30 dni od daty kupna możesz jeździć na starej rejestracji, po upływie tego terminu nie możesz na nim jeździć, zarejestrować motocykl możesz kiedy znudzi ci się tylko patrzenie na niego jak stoi.
ps. tak jak kolega wspomniał, przed zadaniem pytania postaraj się poszukać najpierw sam takich informacji.
pozdrawiam
własnie otrzymałeś ostrzeżenie
pisanie głupot w dziale prawo jest przeze mnie ścigane z całą surowością
madcap
ps. tak jak kolega wspomniał, przed zadaniem pytania postaraj się poszukać najpierw sam takich informacji.
pozdrawiam
własnie otrzymałeś ostrzeżenie
pisanie głupot w dziale prawo jest przeze mnie ścigane z całą surowością
madcap
- Dashofer
- Świeżak
Przekładając język biblijny na forumowy - Bóg widział i zagrzmiał.
Jako, że akurat nie mam nic lepszego do roboty to odpowiem. Teoretycznie czas na przerejestrowanie pojazdu wynosi 30 dni od momentu kupna. Nie przewidziane są natomiast żadne sankcje karne w związku z niedotrzymaniem w/w terminu. Natomiast bardzo ważne jest terminowe (14 dni) dopełnienie obowiązku opłacenia PCC-3 w Urzędzie Skarbowym, gdyż w tym przypadku grozi mandat karno-skarbowy.
Jako, że akurat nie mam nic lepszego do roboty to odpowiem. Teoretycznie czas na przerejestrowanie pojazdu wynosi 30 dni od momentu kupna. Nie przewidziane są natomiast żadne sankcje karne w związku z niedotrzymaniem w/w terminu. Natomiast bardzo ważne jest terminowe (14 dni) dopełnienie obowiązku opłacenia PCC-3 w Urzędzie Skarbowym, gdyż w tym przypadku grozi mandat karno-skarbowy.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Druk PCC-3 jest deklaracją w sprawie podatku od czynności cywilnoprawnych. Użycie Google trwałoby znacznie krócej niż zadanie pytania na forum.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
A jak nie opłaciłeś PCC-3 i minął termin to polecam instytucję "czynnego żalu". W maju poprosiłem siostrę żeby z upoważnienia zarejestrowała mi samochód, kochane stworzenie zrobiło wszystko z pominięciem PCC. Chcieli mi dowalić, ale czynny żal załatwił sprawę.
pzdr
pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
ja sie przyznam szczerze, że nigdy nie płace Skarbówki za moto i zawsze przy składaniu dokumentów do rejestracji Pani pyta mnie tylko czy podatek zapłacony, odpowiadam, że tak i nigdy za to jeszcze problemów nie miałem. Nie mówie, że robie rozsądnie czy prawidłowo, no ale tak mi sie zdarzało za każdym razem. Może być coś źle za to ?
Pozdr
Pozdr
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
nie wiem jak ci sie to udaje bo z tego co pamietam to US podbijal taka duza pieczatke na umowie kupna-sprzedazy i dopiero do wydzialu komunikacji bez tej pieczatki nie bylo mowy o rejestracji przynajmniej tak jest u mnieGrzesku napisał(a):ja sie przyznam szczerze, że nigdy nie płace Skarbówki za moto i zawsze przy składaniu dokumentów do rejestracji Pani pyta mnie tylko czy podatek zapłacony, odpowiadam, że tak i nigdy za to jeszcze problemów nie miałem. Nie mówie, że robie rozsądnie czy prawidłowo, no ale tak mi sie zdarzało za każdym razem. Może być coś źle za to ?
Pozdr
-
sonycbr77 - Bywalec
sonycbr77 teraz już nie podbijają, chyba chcą zaoszczędzić na pieczątkach, zmienili to jakiś rok temu, przynajmniej u mnie, a czy u innych też zmienili to nie wiem, teraz tylko dostajesz potwierdzenie zapłaty i to wszystko.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości