Sprzedaz motocykla poprzez wysylke ?
• Strona 1 z 1
Sprzedaz motocykla poprzez wysylke ?
Witam. Chce sprzedac rame motocykla z papierami i tu moje pytanie. Jak to zrobic zeby mialo rece i nogi prawne. Nie chce wysylac umowy w kopercie do podpisania bo to niepowazne. Tam jest data i miejsce, moj numer dowodu wiec takie spisanie umowy swiadczy o tym ze sprawdzilem kto sklada drugi podpis a tego byc pewny nie moge. Jak to zrobic ?
- nikodem783
- Świeżak
- nikodem783
- Świeżak
- nikodem783
- Świeżak
komarcc napisał(a):Siódemka świadczy takie usługi np.
Daruj sobie usługi 7.
Największa chała jaka jest tylko możliwa potwierdzona licznymi komentarzami.
DHL ma taką opcję z tego co ostatnio poczytałem przy wysyłaniu paczki to i Pocztex ma coś takiego. Nazywa się to zwrot podpisanych dokumentów. Zaznaczasz gdzie ma być złożony podpis i puszczasz. Dodatkowo możesz sobie zaznaczyć żeby przy doręczeniu zadzwonili do ciebie z informacją lub wysłali smsa że dostarczono.
U nas w sieci w ten sposób są też wysyłane umowy aktywacyjne dla klientów z tym, że nie powiem ci jaką firmą bo to nie moja działka

Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
A ja wiem nawet ile kosztuje wysyłka motocykla do niemiec (z niemiec do polski), przekazanie kurierowi dokumentów, które ktoś podpisuje, przekazanie kasy przez kuriera dla sprzedającego. Kosztuje Tyle co koszt wysłania palety w EURO do Niemiec oraz usługa zwrotu dokumentów plus ubezpieczenie i traktowanie przesyłki na warunkach szczególnych. Koszt to około 150 Euro netto za ten transport plus około 50zł za operacje związane z dokumentami. Firma kurierska z którą współpracuje 4 lata - DCS z Poznania.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Dzieki za rady. Juz zalatwiem dosc prosto. Zwykle oswiadczenie z kserokopia dowodu dla obu stron i juz. DHL niestety nie swiadczy tego typu uslug. Owszem dorecza dokumenty ale kurier nie moze byc swiadkiem przy weryfikacji dlatego tez podpisu nie chca zlozyc na umowie. Takie info dla tych co beda chcieli dzwonic o to i pytac bo juz to przerobilem 

- nikodem783
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości