Kategoria a1
• Strona 1 z 1
Kategoria a1
Witam czy z ta kategoria moge jezdzic na aprili rs 125 lub hondzie nsr 125??bo przekraczaja one 11kw.Kto ma taki motor moglby do mnie napisac na gadu??672071dzieki pozdrawiam
- znerbal
- Świeżak
można zablokować motor i zmniejszyć jego moc, ale czy to ma sens? Jeśli masz zarejestrowany na kategorię a1 to możesz smiało jeździć. Przecież podczas zatrzymania do kontroli nikt ci nie mierzy moc.
http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
mamrot17 napisał(a):hej...a ile stoi zrobienie takiego prawka??
A to bardzo różnie w zależności od miasta, szkoły nauki jazdy i pewnie jeszcze jakichś innych czynników. Popytaj, poczytaj w swoich okolicach. Wydasz pewnie ok. tysia za całość (znaczy kurs + egzamin), może ciut więcej.
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
indus napisał(a):można zablokować motor i zmniejszyć jego moc, ale czy to ma sens? Jeśli masz zarejestrowany na kategorię a1 to możesz smiało jeździć. Przecież podczas zatrzymania do kontroli nikt ci nie mierzy moc.
A gdzie mozna takie cos zrobic , i ile takie zalozenie blokad kosztuje

- kiterso
- Świeżak
ja mam motor aprilia rs 125 i w dowodzie mam 21kw ... i poj.125 czy przy kontroli zwroca mi uwage jesli nie mam prawka A ;p ?
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Tak moga - jesli bedzie podejzenie iz poruszasz sie z nadmierna predkoscia, badz funkcjonariusz uzna iz mozesz prowadzic pod wplywem alkoholu, podczas kontroli mozna zarzadzic zatrzymanie pojazdu i skierowanie go na badania techniczne za ktore placisz. Jednoczesnie w wypadku wypadku, takze mozna zaordynowac badania techniczne cele ustalenia czy miales prawo prowadzic pojazd. Jesli nie policja, to sam ubezpieczyciel moze wystapic z taka propozycja (maja wtedy furtke by nie wyplacic odszkodowania badz nalozyc kare).
W przypadku wykrycia falszerstwa - istnieje mozliwosc skierowania sprawy do prokuratury (falszerstwo dokumentacji) chociaz zalezy to w duzej mierze od tego co dzialo sie wczesniej (wypadek, kolizja itp).
W przypadku wykrycia falszerstwa - istnieje mozliwosc skierowania sprawy do prokuratury (falszerstwo dokumentacji) chociaz zalezy to w duzej mierze od tego co dzialo sie wczesniej (wypadek, kolizja itp).
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
No to, że A1 jest na mniej niż 11kw wiedzą wszyscy, ale trzeba pamiętać, że większość 125 na allegro spełnia te wymogi.Mimo, że mają czasami ponad 20kw to wbite w papierach 11k.No o kontroli 125 nie słyszałem,no i co ważne, nie ma ograniczeń prędkości tak jak przy motorowerach do 45km/h.Powiecie, że przy wypadku badanie techniczne i tak dalej.Powiem krótko, nie w Polsce i nie przez najbliższe parę lat.A i tak po wypadku takie badanie trudno przeprowadzić
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
milus napisał(a):No to, że A1 jest na mniej niż 11kw wiedzą wszyscy, ale trzeba pamiętać, że większość 125 na allegro spełnia te wymogi.Mimo, że mają czasami ponad 20kw to wbite w papierach 11k.No o kontroli 125 nie słyszałem,no i co ważne, nie ma ograniczeń prędkości tak jak przy motorowerach do 45km/h.Powiecie, że przy wypadku badanie techniczne i tak dalej.Powiem krótko, nie w Polsce i nie przez najbliższe parę lat.A i tak po wypadku takie badanie trudno przeprowadzić
Zależy po jakim wypadku

-
CeBeRek - Stały bywalec
IĆ STONT.
PS:Cza byc geniuszem,zeby publicznie sie przyznawac do fałszerstwa
PS:Cza byc geniuszem,zeby publicznie sie przyznawac do fałszerstwa

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1