Wymiana dowodu.
• Strona 1 z 1
Wymiana dowodu.
Witam
Mam problem z rejestracją motoru. Kupiłem motor, który w kraju został zarejestrowany dzień przed podpisaniem umowy i sprzedający zobowiązał się (niestety nie na piśmie) wymienić mi ten dowód na twardy przed upływem jego ważności. Teraz sprawa przedstawia się tak, że dowód mi się skończył, a sprzedający jest za granicą i ma tą sprawę gdzieś. Czy jak pojadę do urzędu z umową k-s to wydadzą mi twardy dowód ?
Nie musicie mi uświadamiać, że nie kupuje się kota w worku.
Mam problem z rejestracją motoru. Kupiłem motor, który w kraju został zarejestrowany dzień przed podpisaniem umowy i sprzedający zobowiązał się (niestety nie na piśmie) wymienić mi ten dowód na twardy przed upływem jego ważności. Teraz sprawa przedstawia się tak, że dowód mi się skończył, a sprzedający jest za granicą i ma tą sprawę gdzieś. Czy jak pojadę do urzędu z umową k-s to wydadzą mi twardy dowód ?
Nie musicie mi uświadamiać, że nie kupuje się kota w worku.
- qwerty93
- Świeżak
Bylem u siebie w mieście w wydziale komunikacji i powiedzieli mi ze na miękkim dowodzie nie mogę przerejestrowac.
Czyli mogę pojechać do urzędu, w którym sprzedający zarejestrował motor i odebrać twardy dowód bez żadnych problemów?
Czyli mogę pojechać do urzędu, w którym sprzedający zarejestrował motor i odebrać twardy dowód bez żadnych problemów?
- qwerty93
- Świeżak
arktan napisał(a):moj znajomy miał podobny problem i też był w czarnej d***.. skończyło sie na kupieniu innej ramy.
nie jest to legalny sposób... .
Niestety wg obecnych przepisów nie można sprzedać pojazdu z miękkim dowodem.
Mógł byś odebrać twardy dowód mając upoważnienie poprzedniego właściciela i opłatę 17PLN, ewentualnie ktoś z członków rodziny z upoważnieniem bez dodatkowej opłaty może odebrać dowód i kartę pojazdu (jak jest w W.K.)
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Czyli potrzebujesz upoważnienie od poprzedniego właściciela, lub jeśli przychylnie spojrzą w poprzednim W.K. to powinieneś jako obecny właściciel odebrać twardy dowód.
P.S. Zadzwoń i dowiedz się co powiedzą w W.K.
P.S. Zadzwoń i dowiedz się co powiedzą w W.K.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dobra jestem uratowany
. Udało mi się dorwać sprzedającego i jutro będę miał twardy dowód.
A jak dzwoniłem do wydziału komunikacji to dowiedziałem się tylko, że nie można sprzedawać motoru z miękkim dowodem.

- qwerty93
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość