bez prawka
• Strona 1 z 1
bez prawka
Witam ma do was pytanko niedawno ukończyłem 17lat i chodzi mi po głowie cbr f3 w psie parking mam ok 5km od domu i jakie owe konsekwencje moge poniesc przy kontroli oczywiscie cbr jeżeli juz zarejestrowana i opłacona, a i gdy miałem 16lat złapała mnie policja autem wtedy miałem sprawe w sądzie i ojciec 300zł, cos tam czytałem że po ukonczeniu 17lat dostaje sie 500zł i lawete tylko gdy to by był moj drugi raz była by jakas grubsza sprawa?.
-
andrzej551 - Bywalec
mając 17 lat podlegasz pod kodeks wykroczeń w dziale mandatowym
prak prawka to mandat w wysokości 500 zł i 0 punktów karnych
generalnie nie masz możliwości jazdy i każdy polismajster ci zabroni jazdy p złapaniu
zazwwyczaj pytają czy ktoś może przyjechać, ale jeśli trafisz na skukinkota to może wezwać lawetę
wówczas dojdą koszty lawety i parkingu policyjnego
co do grubszej sprawy jak to określiłeś, czyli skierowania sprawy przeciwko tobie do sądu, to nie ma reguły - przepisu normującego po którym takim samym wykroczeniu należy sprawę do sądu skierować
więc równie dobrze może być po pierwszym zamiast mandatu lub i po 21
prak prawka to mandat w wysokości 500 zł i 0 punktów karnych
generalnie nie masz możliwości jazdy i każdy polismajster ci zabroni jazdy p złapaniu
zazwwyczaj pytają czy ktoś może przyjechać, ale jeśli trafisz na skukinkota to może wezwać lawetę
wówczas dojdą koszty lawety i parkingu policyjnego
co do grubszej sprawy jak to określiłeś, czyli skierowania sprawy przeciwko tobie do sądu, to nie ma reguły - przepisu normującego po którym takim samym wykroczeniu należy sprawę do sądu skierować
więc równie dobrze może być po pierwszym zamiast mandatu lub i po 21
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
hmm ujmę to tak, nie kazdy był taki jak ty i zaczynał od gs500 na samym początku jezdziłem komarem potem rs50 nastepnie rs125 ktora ma zblizone osiągi do gs500 tyle że w ch**j węcej pali, więc raczej daruj sobie (bez obrazy) ale pogodziłem sie z tym że jesli spowoduje wypadek będzie lipton, ale dzieki za poświęceni chwili nad moim tematem 

-
andrzej551 - Bywalec
Chłopak chce uczyć się zabawy w stunt na placu, a nie jeździć po mieście do odciny. Najlepiej żeby kupił mz i ją katował ? To nie te czasy, teraz ludzie mają lepsze możliwości zakupu motocykla, więc dlaczego ma nie kupić ? Jeśli ma możliwość i chce mieć motocykl tylko do stuntu, który da mu zajbiście duże możliwości, to niech kupuje. Za rok zrobi prawko i będzie si. Tak ogólnie nie chce nikogo uświadamiać, ale sporo stunterów nie ma prawka, a ci z prawkami mogą przysłowiowo im "naskoczyć" ze swoimi umiejętnościami.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Re: bez prawka
Widzisz, sam zaznaczył, że chce uczyć się na parkinguandrzej551 napisał(a):Witam ma do was pytanko niedawno ukończyłem 17lat i chodzi mi po głowie cbr f3 w psie parking mam ok 5km od domu ...

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
tylko czemu na parkingu?
chyba, że to wielkie parkurzysko przed jakimś hipersklepem, który zamykają dość wcześnie...
poza tym, na ulicy najlepiej
chyba, że to wielkie parkurzysko przed jakimś hipersklepem, który zamykają dość wcześnie...
poza tym, na ulicy najlepiej

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
parking jest dosc pokany a jest to własnośc panstwowa, najwięcej ludzi jest w weekendy a na tyg nikt tam nie przesiaduje więc w miare ok, jeżeli juz po miescie mam jezdzic to po prawku, a na razie parking powinien mi wystarczyc, dzieki za wypowiedzi
A i nie chce zakładac nast tematu to dam link tu do oblukania cbr f3 anglik
http://allegro.pl/show_item.php?item=1170785229
A i nie chce zakładac nast tematu to dam link tu do oblukania cbr f3 anglik
http://allegro.pl/show_item.php?item=1170785229
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości