Zobacz wÄ…tek - Wypadek
NAS Analytics TAG

Wypadek

Przepisy, prawo
_________

Wypadek

Postprzez xpatryk92 » 12/6/2010, 16:41

ostatnio miałem nieprzyjemną sytuacje - wypadek. Jadąc droga z pierwszeństwem z podporządkowanej wyjechalo mi 12 letnie dziecko. Motocykl byl sprawny przed wypadkiem (tak wynika z raportu policji) rower dziecka nie zdatny do jazdy tzn: brak hamulcow, odblaskow itp. Ja mialem potluczona noge no i ogolnie poobijany jestem. dziecko zlamana reke.

mam OC i NNW w pzu. no i chcialbym sie dowiedziec czy nalezy mi sie z tego tytulu odszkodowanie skoro ja nie spowodowalem tego wypadku. I czy mozliwe jest ze dostane jakis mandat lub grzywna
xpatryk92
Świeżak

Postprzez madcap » 12/6/2010, 22:12

jeśli masz, jak sam napisałeś opinie policyjne
to nic ci nie grozi
a z kasą precyzując wypowiedźpana_wiewiórki musisz założyć sprawę rodzicom dzieciaka
nadto warto poddać się obdukcji, nigdy nic nie wiadomo, czasem jakieś dziwne urazy wychodzą dopiero po kilku dniach
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez lukaszy » 13/6/2010, 10:18

Idź odrazu do lekarzy rób wszystkie badania prześwietlenie itp. i zbieraj dokumentacje Z NNW możesz smiało ubiegać sie o odszkodowanie
lukaszy
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê