Zobacz wątek - Jazda po bezdrożach
NAS Analytics TAG

Jazda po bezdrożach

Przepisy, prawo
_________

Jazda po bezdrożach

Postprzez XL125 » 27/2/2007, 19:22

WItam wszystkich.
Niedawno dostałem nowy motor (hona xl 125). Motor jest zarejestrowany, ubezpieczony. Ogólne to wszystko jest legalnie. Jedyny problem to brak prawka. Wiem że w tym przypadku nie mam prawa jeździć po drogach. Ale jak mi dobrze wiadomo to jedynymi drogami po których mogę jeździć to drogi niepubliczne (leśne, prywatne i zakładowe) Takich dróg mam zatrzęsienie, ponieważ po drugiej stronie ulicy jest ogromny las BEZ ZAKAZU WJAZDU itp. I tu pojawia się moje pytanie. Czy rzeczywiście jest tak że w lesie mogę jeździć bez prawka i policja nic mi nie zrobi, co najwyżej może mi kazać przenieść się gdzieś indziej? Mowa tu o jeździe nie zagrażającej pieszym.

Prawo jazdy chcę wyrobić jak najszybciej, bo całe życie przecież po lesie nie będe mykał :) A jeździć chcę żeby się douczyć. Jeszcze raz podkreślam że jazda ta nie polega na skakaniu, dawaniu na koło itp. A na spokojnej jeździe.

P.S W motorze oczywiście są sprawne wszystkie światła i mam normalnie przymocowaną tablice (nie powyginaną itp.) Jedyny dokument jaki posiadam (uprawniający do ruchu) to karta motorowerowa No i oczywiście dowód ejestracyjny.
XL125
Świeżak

Postprzez pawlak200192 » 27/2/2007, 19:28

Moj kolega ma identyczną sytuacje i policjanci powiedzieli że drogi leśne to już nie ich sprawa :D

więc policja nie powinna si czepiec, tylko nie wiem jak jest ze strażą leśną
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez XL125 » 27/2/2007, 19:42

heh czyli problemu już niemam bo u mnie straży leśnej niema. :) No jak narazie to musze sie zadowolić takimi drogami
XL125
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê