wypadek motocyklowy gsxr 750
• Strona 1 z 1
wypadek motocyklowy gsxr 750
witam
dwa tygodnie temu mialem wypadek motocyklowy,gosc czarna vectra wyjechal niespodziewanie z drogi podpożadkowanej,ja jechalem z predkoscia nie wieksza niz 60 km/h przy dopuszczalnej 50 km/h.poprostu nie udzielil mi pierwszenstwa przejazdu. wjechalem centralnie w jego drzwi motocykl skasowany(caly przod,rama peknieta)moich sladów hamowania jest moze 3 m.mnie odwiezli nieprzytomnego do szpitala ogolnie nic powaznego mi sie nie stalo oprocz silnych stluczen ,przeciec i rozwalonych zebów. gosc nie przyznal sie do winy stwierdzil ze mnie nie zauwazyl bo jechalem jak wariat 100 km/h.kierowca vectry nie przyjal mandatu ,sprawa skierowana do sądu.mam pare pytan odnosnie:
Czy jest to mozliwe ze bede wspólwinny??i czy czekac do sprawy czy odrazu poprosic o pomoc adwokata ??bo z tego co wiem kierowca vectry juz cos kombinuje i bedzie sie chcial ostro bronic adwokatami i udowodnic mi ze jechalem za szybko.poprostu gosc nie cierpi motocyklistów i chyba ma jakies uklady.
z gory dziekuje za porady
pozdrawiam

dwa tygodnie temu mialem wypadek motocyklowy,gosc czarna vectra wyjechal niespodziewanie z drogi podpożadkowanej,ja jechalem z predkoscia nie wieksza niz 60 km/h przy dopuszczalnej 50 km/h.poprostu nie udzielil mi pierwszenstwa przejazdu. wjechalem centralnie w jego drzwi motocykl skasowany(caly przod,rama peknieta)moich sladów hamowania jest moze 3 m.mnie odwiezli nieprzytomnego do szpitala ogolnie nic powaznego mi sie nie stalo oprocz silnych stluczen ,przeciec i rozwalonych zebów. gosc nie przyznal sie do winy stwierdzil ze mnie nie zauwazyl bo jechalem jak wariat 100 km/h.kierowca vectry nie przyjal mandatu ,sprawa skierowana do sądu.mam pare pytan odnosnie:
Czy jest to mozliwe ze bede wspólwinny??i czy czekac do sprawy czy odrazu poprosic o pomoc adwokata ??bo z tego co wiem kierowca vectry juz cos kombinuje i bedzie sie chcial ostro bronic adwokatami i udowodnic mi ze jechalem za szybko.poprostu gosc nie cierpi motocyklistów i chyba ma jakies uklady.
z gory dziekuje za porady
pozdrawiam

-
piotrek198424 - Świeżak
Jedyne co możesz dostać to mandat za prędkość. Z twojego opisu wynika jednoznacznie, że winny jest kierowca puszki więc nie ma obaw, że będziecie współwinni. Nie ma się o co obawiać. A to, że gość twierdzi, że jechałeś 100 to jego sprawa. Biegli powinni to ocenić.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
dzieki za odpowiedzi ,tylko obawiam sie o to ze gosc ma za duze wtyki bo policja byla za bardzo po jego stronie,po calym zdarzeniu gosc mimo tego ze nie zamykaly sie mu drzwi i ze policja zabrala jego prawko odjechal spokojnie do domu i gosc ktory jechal z nim ta vectra byl nawalony jak dzialo ale twardo w karcie wypadku istnieje jako swiadek.
-
piotrek198424 - Świeżak
piotrek198424 napisał(a):po calym zdarzeniu gosc mimo tego ze nie zamykaly sie mu drzwi i ze policja zabrala jego prawko odjechal spokojnie do domu
Prawka mu nie zabrali a co najwyżej dowód rejestracyjny i wydali pokwitowanie na dojazd do domu. To normalna procedura, jeśli pojazd nie jest na tyle uszkodzony żeby stwarzać zagrożenie w ruchu drogowym.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
-
piotrek198424 - Świeżak
Szczegółowy przebieg zdarzenia znajdzie się w opinii z rekonstrukcji wypadku. Biegły będzie opierał się na zeznaniach i dowodach materialnych np. ślady hamowania więc wyliczenia mogą nie być prawidłowe. Musisz zdecydowanie wskazać na swoją wersję wydarzeń z naciskiem na prędkość i opisać zachowanie kierowcy. Poza tym zwróć uwagę w przesłuchaniu że pasażer był kompletnie pijany.
Jeśli kierujący vectrą nie przyjął mandatu, to znaczy że policja uznała jego winę, więc może nie obawiaj się mataczenia
Jeśli kierujący vectrą nie przyjął mandatu, to znaczy że policja uznała jego winę, więc może nie obawiaj się mataczenia

Aksedo Specjaliści od Odszkodowańwww.aksedo.pl
-
A.GRYCZKA - Świeżak
-
piotrek198424 - Świeżak
-
piotrek198424 - Świeżak
W moim mieście też są równi i równiejsi i dla tego lepiej uważać . Ale na twoim miejscu poszedł bym do jakiegoś lekarza i powiedział , że przypuśćmy "po tym wypadku masz lęki ,depresje ,(koszmary) , że boisz się teraz wsiąść na motor itd..." Lepiej być przygotowanym bo znam przypadek (kobieta weszła na jezdnię wprost pod koła a kierowca płaci rentę dla tej pani ). P.S. powodzenia
- klaudia01111
- Świeżak
opinia psychologa już załatwiona .w srode ide na policjei zobaczymy co tam nawymyslaja;) jak cos to napisze.pozdrawiam
-
piotrek198424 - Świeżak
• Strona 1 z 1