Przepychanie się do świateł
• Strona 1 z 1
Przepychanie się do świateł
Witam
Pewnie kiedyś był ten temat ale szukałem i nie znalazłem (może marny ze mnie archeolog)
Ale mam mianowicie takie pytanie. Czy jak stroje w korku no i wiadomo dojeżdżam do świateł miedzy samochodami, czy chłopaki z mrugającej puszki mogą mi wlepić za to jakiś mandat ? Pod jakiś paragraf to się podciąga. Miałem ostatnio taką sytuacje i nei wiedziałem co zrobić. Korek z kilometr przepycham sie i przepycham i widzę puszkę policyjna i nie wiedziałem czy dalej jechać czy nie ... Ale zostałem z tyłu bałem się trochę. Jak to jest z tym prawem, bo raz czytam że mozna raz ze nie ?
Pewnie kiedyś był ten temat ale szukałem i nie znalazłem (może marny ze mnie archeolog)
Ale mam mianowicie takie pytanie. Czy jak stroje w korku no i wiadomo dojeżdżam do świateł miedzy samochodami, czy chłopaki z mrugającej puszki mogą mi wlepić za to jakiś mandat ? Pod jakiś paragraf to się podciąga. Miałem ostatnio taką sytuacje i nei wiedziałem co zrobić. Korek z kilometr przepycham sie i przepycham i widzę puszkę policyjna i nie wiedziałem czy dalej jechać czy nie ... Ale zostałem z tyłu bałem się trochę. Jak to jest z tym prawem, bo raz czytam że mozna raz ze nie ?
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
-
patryk83 - Bywalec
No tu pisali kto stoi w korku a kto nie, a nie czy to jest dozwolone czy nie 

CBR - CustomBikeRobson
-
-
Jest dozwolone o ile nie przekraczasz linii ciągłej lub podwójnej ciągłej.
Tam nie wolno niestety omijać ani wyprzedzać innych pojazdów chyba że motocyklem nie wyjeżdżasz po za te linie.
Tam nie wolno niestety omijać ani wyprzedzać innych pojazdów chyba że motocyklem nie wyjeżdżasz po za te linie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
koki napisał(a):Może i można tyle, że jest to chamskie w stosunku do kierowców samochodów. Lecz nie mówie że sam tak nie robię bo szkoda czasu i nerwów abym stal w korku.
Jakie chamskie, o czym Ty piszesz?
Po to masz moto, zeby się szybko przemieszczać nie stać w korkach itp. jak ktoś ma samochód i wkurza się na motocyklistów(nie mówie tu o skuterach które często idą pod światła startują i blokują swoją powolną jazdą pas jezdni) którzy szybko przemieszczają się w mieście, na światłach stoją z przodu i szybko giną za horyzontem :>
-
patryk83 - Bywalec
można, wczoraj przejechałem koło miśków w korku i spokój, a jakiś czas temu idąc na lunch widziałem kolesi co moto wbił się przed puszkę misiaczków kiedy oni stali na światłach i czekali na zmianę, zero reakcji po obu stronach
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
wczoraj dostalem mandat za takie przepychanie sie na czolo peletonu. Wstawili mi 200 zl za stwarzanie zagrozenia na drodze. A radiowoz byl nieoznakowany....
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
A stwarzałeś zagrożenie ?
Ja już nie raz przepychałem się koło policji jak stali i nikt mi mandatu nie chciał wystawić więc albo coś przekombinowałeś albo jestes 200zł w plecy za niewiedzę.
Ja już nie raz przepychałem się koło policji jak stali i nikt mi mandatu nie chciał wystawić więc albo coś przekombinowałeś albo jestes 200zł w plecy za niewiedzę.
-
patryk83 - Bywalec
jezeli przekroczyles linie to wg przepisow mogli Ci wystawic mandat, mozesz wyprzedzic, ale po lewej stronie samochodu, z zachowaniem bezpiecznej odleglosci i nie przekraczajac linii
wiadomo ze czasami policja czepia sie nie togo co trzeba...
wiadomo ze czasami policja czepia sie nie togo co trzeba...
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
- adam_tomasz
- Moderator
• Strona 1 z 1