Zobacz wÄ…tek - motocykl z norwegii
NAS Analytics TAG

motocykl z norwegii

Przepisy, prawo
_________

motocykl z norwegii

Postprzez Siergiej-PuÅ‚awy » 7/7/2009, 21:15

Witam wszystkich. mam pytnako otoz wybieram sie motocyklem z norwegii ( tam mieszkam) do Polski. jest na norweskich tablicach i z przegladem itd. tutaj woze ze soba tylk dowod rejestracyjny lub podaje moj nr personalny i maja wszytsko o mnie do kiedy mam ubezpieczenie itd. czy jadac po polsce i podczas kontroli policyjnej moze sie przyczepic do mnie o to poniewaz nie mam wogole dokumentow ( sa na a4 z 10 stron) o ubezpieczeniu bo oni to maja w komputerze wszystko.

pytanko nr. 2 jak posiadam norweskie prawo jazdy co moga zrobic podczas kontroli ??????????? w razie przekroczenia predkosci

PS. sorki za bledy ale nie posiadam polskich znakow interpunkcyjnych na klawiaturze. pozdro
gsxr 600
Siergiej-Puławy
Świeżak

Postprzez Nal » 7/7/2009, 21:44

niestety przy kontroli musisz okazać prawko i OC dodatkowo (u nas nie uwierzą Ci na słowo, że masz opłacone), sprawdź czy Twoje ubezpieczenie obejmuje kraje unijne (raczej obejmuje), weź świstek od ubezpieczyciela i tyle, z prawkiem może być różnie, Norwegia nie jest w UE, wiem że polskie prawo jazdy jest honorowane w Norwegii ale czy działa to w druga stronę to nie wiem
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
Nal
Świeżak

Postprzez Siergiej-PuÅ‚awy » 8/7/2009, 15:48

hejka bylem dzis u ubezpieczyciela i powiedzial ze po to sa komputery i oni nie daja swistkow. po dlugiej rozmowie hehheh pani dala mi chyba zielona karte bo na zielono swistek jest. prawko mam wymienione na norweskie wiec zobacyzmy. pozdro
gsxr 600
Siergiej-Puławy
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê