Zobacz wÄ…tek - nie wpisane punkty karne na mandacie
NAS Analytics TAG

nie wpisane punkty karne na mandacie

Przepisy, prawo
_________

nie wpisane punkty karne na mandacie

Postprzez bronekc6 » 11/6/2009, 21:53

witam mam taki problem dostalem mandat za jazde na kole noi teraz mam pytanie bo pies mi mowił ze 300zł i 6 pkt po pierwsze nie wpisał moich danych na mandat a po drugie nie wpisał mi punktów czy moge cos z tym zrobic oskarzyc ich czy cos bo widze ze na mandacie nie ma moich danych a to chyba musi pies wypisac prosze o fachową porade bo jesli dobrze powiecie to ich pozwe i o odszkodowanie sam jeszcze sie dowiem co i jak
''Pal gume nie Dusze"
My life is ride for fast motorbike
Yamaha FZR 600 3HE 92r
bronekc6
Świeżak

Postprzez matmax » 11/6/2009, 22:47

Rozumiem, że mandat dostałeś z art. 86 § 1 czyli spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Ciesz się, że tylko 300zł. Mogło być 500zł.
Pozywać ich nie masz o co.
Policjant powinien wpisać twoje dane, ale jeśli tego nie zrobił to nie wiem co zrobić.
matmax
Świeżak

Postprzez navi » 12/6/2009, 08:43

Ale nie bardzo wiem o co chcesz ich oskarżać? Że przez pomyłkę nie wpisali Twoich danych i pkt. No chyba, że uważasz, że nie dostałeś czegoś co Ci się bezwzględnie należy i przez to masz żal do stróżów prawa ;)
Wg mnie to olej to i nie płać tego mandatu. Jak się dopatrzą to wyślą wezwanie do zapłaty (zabiorą z wypłaty) i tyle.
Odszkodowanie? Chyba się za dużo wiadomości z Ameryki nasłuchałeś... ;)
VFR 02'
navi
Świeżak

Postprzez reeich » 12/6/2009, 09:22

dokładnie jak navi pisze do miesiąca powinni przysłac drugie wezwania jeśli wszystko prawdlowo policjanci zrobili jek przyślą to wtedy zapłacisz
reeich
Świeżak

Postprzez Trener » 13/6/2009, 08:47

Za jazde na kole :lol: Trza było wogle nie przyjmować mandatu. Pies specjalnie nie wypisał za co dostałeś mandat . Mógł ci wypisać za powodowanie zagrożenia na drodze. Jest to pojęcie niesprecyzowane . Jazda na kole jest bezpieczna według ciebie czy mnie , a pies sądzi inaczej . Sąd grodzki powinien rozstrzygnąć . Koszty sprawy 60 - 80 zł , mandat byś miał albo taki sam albo mniejszy . Nic byś nie stracił nie przyjmując mandatu . Mógłbyś popolemizować z jakimś tam głupkiem w mundurze . A tak przyjąłeś mandat i dupa .
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Postprzez bronekc6 » 15/6/2009, 21:56

no mianowicie pozywac ich nie bede sie pomuliłem z deka ale nie wpisali ilosci pukntów karny a mowił ze 6 to wlasnie niewiem czy sie licza punkty które nie zostaly wpisane do mandatu
''Pal gume nie Dusze"
My life is ride for fast motorbike
Yamaha FZR 600 3HE 92r
bronekc6
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê