Rejestracja "starego" motocykla, nawet bez dokumen
• Strona 1 z 1
Rejestracja "starego" motocykla, nawet bez dokumen
Ostatnio bodajze w tygodniku "motor" widzialem wzmianke o rejestracji "wiekowych" motocykli ktorych dokumenty zostaly zagubione. Jak wiadomo w naszym kraju nie brak tego typu sprzetow chociazby z powodu wojny czy poprzedniego ustroju w ktorym nikt zbytnio nie martwil sie o dokumenty i na przestrzeni lat dokumenty najzwyczajniej "wyparowaly".
W artykule bylo napisane, ze poprzez odpowiednia procedure bedzie mozliwa rejestracja motocykla bez zadnych jego dokumentow.
Moze ktos slyszal cos wiecej?
W artykule bylo napisane, ze poprzez odpowiednia procedure bedzie mozliwa rejestracja motocykla bez zadnych jego dokumentow.
Moze ktos slyszal cos wiecej?
Motoryzacja moja pasjÄ…, na motocykle jestem nieuleczalnie chory....! | fzr 600 90r. | jawa 250 1951r. | wfm 1958r | Moje oczko w glowie | \/ | http://bikepics.com/members/Szylo/91fzr600/Default.asp
-
Szylo - Świeżak
Jest coś takiego. Są firmy które się za jakąś opłatą tym zajmują. Nawet na TVN Turbo mówili o tym. Trzeba poszukać a się znajdzie. Na pewno się da.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli można to się podepnę pod tego posta.Mam dwa pytania i problemy
1.Dziadek mojej zony ma stać w szopie WSK 125 z 1968 roku
Motocykl jest w stanie ze tak powiem delikatnie...nienajlepszym... W moje 25 urodziny dziadek powiedział,że mogę ją zabrać bo niszczeje.Moje pytanie jest takie...WSK jest od X lat wyrejestrowana ale jest dowód...Co jest potrzebne do rejestracji takiego motora i jak to przebiega?Rejestracja oczywiscie na zwykłe blachy bo na zabytek mnie nie stać
2.Ojciec ma JAWE 50 i...chciałem ją wziąc na siebie.Pytanie...czy bedzie potrzebny przegląd?Tablice są stare wiec nie wiem jak to ma być.Jest jeszcze problem dowodu...Jest tylko,że jakies tam lat wstecz zmieniono nazwe ulicy...czy można go z tego powodu wymienic a potem przerejestrowac na mnie(w jaki sposób?)by uniknąć ewentualnego noweg przeglądu
1.Dziadek mojej zony ma stać w szopie WSK 125 z 1968 roku
Motocykl jest w stanie ze tak powiem delikatnie...nienajlepszym... W moje 25 urodziny dziadek powiedział,że mogę ją zabrać bo niszczeje.Moje pytanie jest takie...WSK jest od X lat wyrejestrowana ale jest dowód...Co jest potrzebne do rejestracji takiego motora i jak to przebiega?Rejestracja oczywiscie na zwykłe blachy bo na zabytek mnie nie stać
2.Ojciec ma JAWE 50 i...chciałem ją wziąc na siebie.Pytanie...czy bedzie potrzebny przegląd?Tablice są stare wiec nie wiem jak to ma być.Jest jeszcze problem dowodu...Jest tylko,że jakies tam lat wstecz zmieniono nazwe ulicy...czy można go z tego powodu wymienic a potem przerejestrowac na mnie(w jaki sposób?)by uniknąć ewentualnego noweg przeglądu
-
matti84 - Świeżak
Idź do wydziału komunikacji i tam Ci powiedzą czy ten dowód wystarczy. Sądzę że raczej powinien, no i jeszcze przegląd ale nie jestem pewien. Mogą też chcieć jakiegoś dokumentu potwierdzającego że motocykl należy do Ciebie (umowa K-S).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
W przypadku pojazdu który został wyrejestrowany z tego co pamiętam tylko i wyłącznie właściciel mógł go ponownie zarejestrować.
W przypadku motoroweru badanie techniczne jest bezterminowe.
Ale jak już mój poprzednik wspomniał najlepiej zapytaj w wydziale komunikacji.
W przypadku motoroweru badanie techniczne jest bezterminowe.
Ale jak już mój poprzednik wspomniał najlepiej zapytaj w wydziale komunikacji.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości