OC, ile płacicie i gdzie ?
• Strona 1 z 1
OC, ile płacicie i gdzie ?
Witam
Byłem dzisiaj wykupić OC na GSke... zaskoczenie ładne, bo ponad 4X drożej mnie wyszło niż rok temu, czyli 196zł z 45....
ubezpieczalnia TUW
zniżki: 60+10+10+4, brak zwyżek
Jak to wyglÄ…da u was ??
Mi to zaspokoi tylko ciekawość, a tym, co maja tą niemiłą wizytę przed sobą na pewno pomoże w podjęciu decyzji....
Byłem dzisiaj wykupić OC na GSke... zaskoczenie ładne, bo ponad 4X drożej mnie wyszło niż rok temu, czyli 196zł z 45....
ubezpieczalnia TUW
zniżki: 60+10+10+4, brak zwyżek
Jak to wyglÄ…da u was ??
Mi to zaspokoi tylko ciekawość, a tym, co maja tą niemiłą wizytę przed sobą na pewno pomoże w podjęciu decyzji....
Pozdrawiam;
dzarek
dzarek
-
dzarek - Świeżak
ja ostatnio dowiadywalem sie o ubezpieczenia u wszystkich ubezpieczycieli jakich mi sie udalo wygooglowac. OC najtaniej w PZU, AC w Allianzie. Najdrozsze OC w PTU (750 pln! a AC w Warcie (ci wariaci zadali za AC 30% wartosci motocykla!!!)
CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
ja mam coprawda 125 ale moze sie cos przydac mi wyszlo calosc 139 zl za oc i nw ale to 125 ... zarejestrowana na tate ja jako wspolwlasciciel jakas zwyszka byla za to bodajze 60 % i do tego troche rabatow % i wyszlo mi 139 zl na caly rok ubezpieczalem w KOMA taki odzial w toruniu na Żułkiewskiego na przeciwko galerii kopernicus
-
Gs-stefan - Świeżak
Ja też mam OC w PZU i z tego co sie orientowalem wychodzi najtaniej. Mam ponizej 25 lat ale nie pamietam czy doliczala mi zwyzke wiekowa czy w PZU na motor nie doliczaja (raczej nie doliczaja). Do tego mam 60%znizek i za OC+NW płace 133zł na caly rok. Dla jasnosci R1 99r.
Ile AC sie nie orientowalem bo to kosmiczne skladki:|
pzdr
Ile AC sie nie orientowalem bo to kosmiczne skladki:|
pzdr
zycie to nie suma oddechow, tylko te chwile, w ktorych brakuje tchu!!
-
rafal_czester - Świeżak
W PZU jest fajny bajer. Normalnie mam NW za 15 zł ale wykupiłem sobie NW na siebie (90zł) a nie na pojazd i teraz jak bym miał kraksę ojca autem to pieniądze są wypłacane niezależnie z dwóch ubezpieczalni 

http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
Ja płacę 224 zeta (dwie raty) zero zniżek za to same wzwyżki w PZU - stawka podstawowa jest 136 złotych. Porażka... no ale cóż musiałem zapłacić bo brak OC za nawet jeden dzień to kosmiczne kary!
P.S. Są firmy co mają podstawowe stawki przegięte np:
- HDI asekuracja 500 złotych
(ci najwyraźniej nie chcą ubezpieczać motocykli)
inne:
- Warta 300 złotych
- CU 256 złotych
Najgłupsze jest to, że w PZU i w wielu innych firmach zapłacisz tyle samo za Hayabuse co za 125-tke bo są tylko dwie klasy: poniżej i powyżej 50ccm To jest aż tak głupie, że się wierzyć nie chce!
P.S. Są firmy co mają podstawowe stawki przegięte np:
- HDI asekuracja 500 złotych
(ci najwyraźniej nie chcą ubezpieczać motocykli)
inne:
- Warta 300 złotych
- CU 256 złotych
Najgłupsze jest to, że w PZU i w wielu innych firmach zapłacisz tyle samo za Hayabuse co za 125-tke bo są tylko dwie klasy: poniżej i powyżej 50ccm To jest aż tak głupie, że się wierzyć nie chce!
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Ja mam w Unice i płacę 141 zł za rok, ale tylko dlatego, że mam na współwłasność zarejestrowane z kierowcą który ma duże zniżki. Z ciekawości spytałem ile bym zapłacił sam to Pani policzyła mi 848 zł
EDIT: Mowa oczywiście o OC

EDIT: Mowa oczywiście o OC
My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości