Sprzedaż skutera a podatek
• Strona 1 z 1
Sprzedaż skutera a podatek
Witam,
mam zamiar sprzedać mój skuter.
Mam pytanie co do podatku. Mama mówiła mi, że w przypadku samochodu jest tak, że jak się sprzeda go w ciągu dwóch lat od zakupu to trzeba oddać US podatek "od wzbogacenia się" (albo coś w tym rodzaju)
Czy ktoś orientuje się jak to jest w przypadku motocykli/motorowerów (w moim przypadku to drugie)?
Dzięki z góry za odpowiedź
PS. Znalazłem podobny temat, ale nie do konca mi chodziło o to chyba co tam zostało napisane
mam zamiar sprzedać mój skuter.
Mam pytanie co do podatku. Mama mówiła mi, że w przypadku samochodu jest tak, że jak się sprzeda go w ciągu dwóch lat od zakupu to trzeba oddać US podatek "od wzbogacenia się" (albo coś w tym rodzaju)
Czy ktoś orientuje się jak to jest w przypadku motocykli/motorowerów (w moim przypadku to drugie)?
Dzięki z góry za odpowiedź

PS. Znalazłem podobny temat, ale nie do konca mi chodziło o to chyba co tam zostało napisane
- Shakin
- Świeżak
Podatek odprowadzasz tylko wtedy, jeśli sprzedasz pojazd w ciągu 6 miesięcy od jego nabycia za cenę wyższą od ceny zakupu. Czyli jeśli od momentu zakupu minęło już pół roku, to śmiało możesz sprzedawać i wpisać w umowie dowolną cenę
- Zajonc
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości