Jazda bez prawa jazdy kat.A-czekajac na jego odbiór...
• Strona 1 z 1
Jazda bez prawa jazdy kat.A-czekajac na jego odbiór...
Mam takie pytanie czy moze wiecie czy moga byc jakies konsekwencje w takim przypadku: mam prawo jazdy B juz pare lat, zdalem prawko kat. A 4 dni temu-czekam na odbior, ale chce jezdzic... Co moze byc w przypadku kontroli policyjnej w takiej sytuacji ze jezdze juz a jeszcze nie odebralem ? ? ?
- kamilloWAW
- Świeżak
Re: Jazda bez prawa jazdy kat.A-czekajac na jego odbiór...
kamilloWAW napisał(a):Mam takie pytanie czy moze wiecie czy moga byc jakies konsekwencje w takim przypadku: mam prawo jazdy B juz pare lat, zdalem prawko kat. A 4 dni temu-czekam na odbior, ale chce jezdzic... Co moze byc w przypadku kontroli policyjnej w takiej sytuacji ze jezdze juz a jeszcze nie odebralem ? ? ?
Znowu...

Ja jakoś potrafiłem powstrzymać się od jazdy przed odebraniem papierka. A też się chciało. Takie działanie (jazda bez prawka) jest moim zdaniem dziecinne. A dzieciom prawa jazdy wydawać się nie powinno

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
temat był wałowany na formu. użyj funkcji szukaj... a znjdziesz.
Ja jestem teraz w takiej samej sytuacji. Tyle, że ja egzamin zdałem 7.07.
Jeżeli chodzi o konsekwencje to:
- zanim uprawnienia pojawiÄ… siÄ™ w systemie kierowca/pojazd formalnie ich nie posiadasz
- jak pojawią się w systemie, a nie masz plastiku to formalnie dalej ich nie posiadasz, ale zdarza się, że policjant po sprawdzeniu w systemie uznaje je i wtedy płacisz tylko mandat za nie manie przy sobie
- jazda bez uprawnień to 300 PLN i "0" pkt karnychl, ale po moto będzie musiał przyjechać ktoś z uprawnieniami (głupia sytacja jak złapią Cie na trasie)
- wypadek nie z Twojej winy, to mandat jak wyżej, ale nie powinno być większych problemów z wyciągnięciem kasy z ubezpieczenia
- wypadek z Twojej winy - generalnie prze..bane, choć lepsi specjaliści potrafili wyciągać kasę z ubezpieczenia; nie daj Bóg kogoś uszkodzisz to możesz się spodziewać sprawy cywilnej i konieczności wypłacania poszkodowanemu renty do końca życia...
Lepiej się wstrzymać ... choć ciężko
Ja jestem teraz w takiej samej sytuacji. Tyle, że ja egzamin zdałem 7.07.
Jeżeli chodzi o konsekwencje to:
- zanim uprawnienia pojawiÄ… siÄ™ w systemie kierowca/pojazd formalnie ich nie posiadasz
- jak pojawią się w systemie, a nie masz plastiku to formalnie dalej ich nie posiadasz, ale zdarza się, że policjant po sprawdzeniu w systemie uznaje je i wtedy płacisz tylko mandat za nie manie przy sobie
- jazda bez uprawnień to 300 PLN i "0" pkt karnychl, ale po moto będzie musiał przyjechać ktoś z uprawnieniami (głupia sytacja jak złapią Cie na trasie)
- wypadek nie z Twojej winy, to mandat jak wyżej, ale nie powinno być większych problemów z wyciągnięciem kasy z ubezpieczenia
- wypadek z Twojej winy - generalnie prze..bane, choć lepsi specjaliści potrafili wyciągać kasę z ubezpieczenia; nie daj Bóg kogoś uszkodzisz to możesz się spodziewać sprawy cywilnej i konieczności wypłacania poszkodowanemu renty do końca życia...
Lepiej się wstrzymać ... choć ciężko
Suzuki GSR600/Burgman 650 /Volkl Racetiger/BlackKnight Ion Storm
- pistol
- Świeżak
- kamilloWAW
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości