CZy mozna jezdzic z bialymi kloszami??
• Strona 1 z 1
CZy mozna jezdzic z bialymi kloszami??
CZy mozna jezdzic z bialymi kloszami i bialymi zarowkami?? Czy trzeba bialy klosz i czerwona, pomaranczowa zarowka?
-
jasne07 - Świeżak
Jesli sa to kierunkowskazy, dopuszcza sie stosowanie kolorowych zarowek. Przepis mowi iz podczas manewrow pojazd sygnalizuje manewr pomaranczowym swiatlem - tak wiec moze to byc zarowno pomaranczowy klosz jak i pomaranczowa zarowka. Nie mozna jedynie zmieniac swiatla tylnego i przedniej lampy integralnej, na niehomolowgowany w polsce odpowiednik/zamiennik.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
simonw napisał(a):Jesli sa to kierunkowskazy, dopuszcza sie stosowanie kolorowych zarowek. Przepis mowi iz podczas manewrow pojazd sygnalizuje manewr pomaranczowym swiatlem - tak wiec moze to byc zarowno pomaranczowy klosz jak i pomaranczowa zarowka. Nie mozna jedynie zmieniac swiatla tylnego i przedniej lampy integralnej, na niehomolowgowany w polsce odpowiednik/zamiennik.
Jeżeli mówimy o kierunkowzkazach ich barwa jest żółta.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Światło z kierunkowskazów powinno być pomarańczowe. Ze światła tylnego czerwone a z przedniego żółte lub białe. Ale trzeba mieć żarówkę z homologacją. Ja miałem wymienioną postojówkę na niebieską bez homologacjii to mi chcieli mandat dowalić.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Kwestia nazewnictwa - pomaranczowy czy zolty, mala w sumie roznica - chodzi o to ze nie moze to byc kolor np zielony czy niebieski. Tak samo nie moze to byc ciemny czerwony (jak w USA) i wtedy trzeba przerobic - ale sam klosz kierunku moze byc dowolny. Jedyne co to przednia lampa (zarowno samochod jak i motocykl) bo ona inaczej rozprasza swiatlo - wiec sama szyba ma odp. szlif i nie moze byc bez homologacji bo zupelnie inaczej kieruje strumieniem swiatla.
Ja na stacji diagnostycznej porownywalem kiedys (u znajomego) chyba 4 czy 5 typow zarowek, od popularnych kupionych na stacji, poprzez Philipsa, OSrama i "blue tuning" w niskiej cenie. Jak patrzy sie w to ich urzadzenie - widac jak rozchodzi sie wiazka swiatla. Od tego czasu tylko Philips.
Poproscie kiedys zebyscie mogli zerknac w wizjer tego urzadzenia do kalibracji lampy - zobaczycie jak to wyglada.
Ja na stacji diagnostycznej porownywalem kiedys (u znajomego) chyba 4 czy 5 typow zarowek, od popularnych kupionych na stacji, poprzez Philipsa, OSrama i "blue tuning" w niskiej cenie. Jak patrzy sie w to ich urzadzenie - widac jak rozchodzi sie wiazka swiatla. Od tego czasu tylko Philips.
Poproscie kiedys zebyscie mogli zerknac w wizjer tego urzadzenia do kalibracji lampy - zobaczycie jak to wyglada.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości