Prawo Jazdy
• Strona 1 z 1
Prawo Jazdy
Urodziłem się pod koniec listopada i teraz mam 17 lat. Chciałbym w tym roku zrobić jeszcze prawo jazdy na kat. A, by zdążyć przed ewentualnym wprowadzeniem nowych przepisów w sprawie tego prawa jazdy. Słyszałem jednak, że egzaminy praktyczne na motocykl są na okres zimowy zawieszane. Licząc że zacząłbym 3 miesiące przed 18, a potem jeszcze czekać z miesiąc na egzamin, to jego termin oscylowałby w okolicach końca grudnia/początku stycznia (a wiec w tym okresie zimowym). Moje pytanie do Was brzmi następująco: Czy ten okres obowiązuje w całej Polsce, czy są ośrodki w których można zdawać przez cały rok
Jak są to gdzie?; A drugie pytanie to, czy jak jestem ze Śląska, to musze zdawać w tutejszych ośrodkach, czy mógłbym np. w innym województwie

- soyer555
- Świeżak
Możesz zdawać w jakim tylko chcesz województwie, nie sprawia to trudności. Jeśli chodzi o same nowe zasady prawa jazdy które mają wejść po nowym roku, jeśli zapiszesz się przed zmianą to idziesz dawnym tokiem czyli omija Cię te prawo.
Jeśli chodzi o ośrodki które cały rok prowadzą cało roczny egzam. prakt to niestety Ci w tym nie pomogę
Jeśli chodzi o ośrodki które cały rok prowadzą cało roczny egzam. prakt to niestety Ci w tym nie pomogę
Suzuki RF900R
- DuneK
- Świeżak
Jak sie zapiszesz na kurs to nic Ci to nie da, bo dla wordu nie jest problemem wycofać wszystkie egzaminy po wejściu nowych przepisów. Więc jeśli nie zdasz egzaminu praktycznego bezpieczny nie jesteś.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość