jazda po egzaminie praktycznym
• Strona 1 z 1
jazda po egzaminie praktycznym
Witam!!
Mam pytanie... czy ktos sie moze orientuje po jakim czasie od zdania egzaminu praktycznego mozna zaczac jezdzic po ulicach?
Chodzi mi o to kiedy mozna zaczac jezdzic za nim sie dostanie "papierek"?
Pozdrawiam!
Mam pytanie... czy ktos sie moze orientuje po jakim czasie od zdania egzaminu praktycznego mozna zaczac jezdzic po ulicach?
Chodzi mi o to kiedy mozna zaczac jezdzic za nim sie dostanie "papierek"?

Pozdrawiam!
- bam755
- Świeżak
Z tego co wiem to raczej nie można.Musisz poczekać za kwitem...
PS tyle wytrzymałeś to te 2 tygodnie nie zrobi różnicy chyba nie? Chociaż mi też sie paliło i to bardzo
PS tyle wytrzymałeś to te 2 tygodnie nie zrobi różnicy chyba nie? Chociaż mi też sie paliło i to bardzo

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Tez jestem ciekaw... chodzi o to kiedy informacja o zdanym egzaminie dostaje sie w policyjne dane.
Ps. Pisiu - bez tez mozna jezdzic, jak w inym temacie bylo poruszane - najwyzej 50zl za brak dokumentu.
Ps. Pisiu - bez tez mozna jezdzic, jak w inym temacie bylo poruszane - najwyzej 50zl za brak dokumentu.
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
-
sober - Świeżak
oficjalnie nie można jeździć, ale mając kat.b i zdaną inną kategorię twoje prawko w pierwszej kolejności trafi do druku, tak mnie powiedziano w urzędzie, ja tydzień czekłem na wpis do ewidencji więc moje prfko ma już numer, i w piątek mam ponoć je odebrać.
p.s ja dwóch tygodni nie wytrzymam, jeździłem bez i teraz nadal jeszdże, no jak tu wytrzymać 25 stopni upału 20 kolegów czeka ustwionych na mieście ja mam w domu przed tv siedzieć, kpina, nie da sie wytrzymać
p.s ja dwóch tygodni nie wytrzymam, jeździłem bez i teraz nadal jeszdże, no jak tu wytrzymać 25 stopni upału 20 kolegów czeka ustwionych na mieście ja mam w domu przed tv siedzieć, kpina, nie da sie wytrzymać
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
Tutaj możesz sprawdzić w jakim toku jest wydanie Twoich prawa jazdy/dowodu osobistego/dowodu rejestracyjnego sporo razy to już ludzi podawali ale proszę:
https://cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx
https://cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx
Suzuki RF900R
- DuneK
- Świeżak
No tak, to jest strona ktora podaje infrmacje w kwestiach samego wydania papieru... ale czy informacja na tej stronie oznacza ze wpis ten dostal sie do bazy danych policji ?
-
sober - Świeżak
Co do tej strony, to nie sugerował bym się nią. Zdawałem prawko na kat. B i za każdym razem jak sprawdzałem to było napisane: "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany".
Ja np. egzamin miałem 15 maja a na prawku jest napisane że zostało wydane 20 maja. Oczywiście zanim przysłano dokument do zarządu dróg minęło kolejne 10 dni. Myślę że po tygodniu możesz już latać, ale lepiej poczekać do odbioru.
Ja np. egzamin miałem 15 maja a na prawku jest napisane że zostało wydane 20 maja. Oczywiście zanim przysłano dokument do zarządu dróg minęło kolejne 10 dni. Myślę że po tygodniu możesz już latać, ale lepiej poczekać do odbioru.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Nie radzę
Kodeks drogowy jest tutaj bardzo precyzyjny: uprawnionym do kierowania pojazdem jest osoba, która otrzymała dokument uprawniający do kierowania pojazdem i posiada odpowiedni wiek. Wiem o czym mówię, bo studiowałem temat, gdy sam czekałem niecierpliwie na prawko
.
Nawet jeśli czekacie na wydanie prawa jazdy i ono się drukuje w PWPW to NIE ZOSTAŁO wydane i nie macie uprawnień do kierowania pojazdem. A wpis do bazy policji następuje nie w momencie wydrukowania i dostarczenia prawka do urzędu, ale w momencie wydania go Wam w okienku (pracownik urzędu wybiera odpowiedni przycisk i prawko jest zaznaczone jako wydane).
Jeśli więc czekacie na prawko i śmigacie na moto to pół biedy jak Was zatrzymają - będzie 50 zł mandatu. Bardzo współczuję, jeśli zdarzy się wypadek. Zgodnie z ustawą nie jesteście uprawnieni i będzie ponosić całość szkody za powstały wypadek, nawet jeśli wina będzie drugiej strony, także finansową.

Nawet jeśli czekacie na wydanie prawa jazdy i ono się drukuje w PWPW to NIE ZOSTAŁO wydane i nie macie uprawnień do kierowania pojazdem. A wpis do bazy policji następuje nie w momencie wydrukowania i dostarczenia prawka do urzędu, ale w momencie wydania go Wam w okienku (pracownik urzędu wybiera odpowiedni przycisk i prawko jest zaznaczone jako wydane).
Jeśli więc czekacie na prawko i śmigacie na moto to pół biedy jak Was zatrzymają - będzie 50 zł mandatu. Bardzo współczuję, jeśli zdarzy się wypadek. Zgodnie z ustawą nie jesteście uprawnieni i będzie ponosić całość szkody za powstały wypadek, nawet jeśli wina będzie drugiej strony, także finansową.
Michał
Kawasaki ER-5
Kawasaki ER-5
-
michalw80 - Świeżak
Re: Nie radzę
michalw80 napisał(a):Bardzo współczuję, jeśli zdarzy się wypadek. Zgodnie z ustawą nie jesteście uprawnieni i będzie ponosić całość szkody za powstały wypadek, nawet jeśli wina będzie drugiej strony, także finansową.
Tu sie z kolega nie zgodze... ale jak studiowales to mozesz byc "pewien"

-
sober - Świeżak
Tylko trzeba odroznic 2 sytuacje:
1) mandat 50zl dostaje sie za brak dokumentu przy sobie, ale dokument musi byc odnotowany, ze takowy istnieje.
2) Natomiast gdy czekacie na wydanie prawka i nie jestescie w ewidencji to nie zaplacicie za brak dokumentu, a za brak uprawnien - i tu moga byc schody.
ja w kazdym razie tak to widze.
1) mandat 50zl dostaje sie za brak dokumentu przy sobie, ale dokument musi byc odnotowany, ze takowy istnieje.
2) Natomiast gdy czekacie na wydanie prawka i nie jestescie w ewidencji to nie zaplacicie za brak dokumentu, a za brak uprawnien - i tu moga byc schody.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
Te 2 tygodnie spokojnie mozna sobie darowac, to nie az tak wiele czasu zeby ryzykowac..
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
MadboY napisał(a):Tylko trzeba odroznic 2 sytuacje:
i dobrze widzisz bo tak wlasnie jest jak jest sie w ewidencji to wtedy 50zl ale jak cie capna i nie bedzie cie to 300zl przelew zamiast trafic do baku trafi nawet nie wiem gdzie

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
• Strona 1 z 1