import motocykla z USA
• Strona 1 z 1
import motocykla z USA
Witam,
jeśli wątek juz istnieje na forum, podeślijcie mi prosze nań namiary.
Chce sprowadzić nową yamahe FZ1 ze Stanów. tamtejsze ceny sa powalające. niemniej nie wiem z jakimi kosztami/opłatami wiąze sie to u nas na miejscu.
Czy możecie mnie oświecić w tym temacie? ile wynosi cło?i czy tylko cło? może lepiej ściągać do Niemiec i tam dokonać opłat? słyszałem ze jest taniej. slyszalem takze ze na motor uzywany (tzn. ile minimum lat? jaki przebieg?) opłaty są niższe. O ile?
proszę o wszelkie info (takze wikary@gmail.com). moze uda mi sie uniknąć błędów.
pzdrm
Wikary
jeśli wątek juz istnieje na forum, podeślijcie mi prosze nań namiary.
Chce sprowadzić nową yamahe FZ1 ze Stanów. tamtejsze ceny sa powalające. niemniej nie wiem z jakimi kosztami/opłatami wiąze sie to u nas na miejscu.
Czy możecie mnie oświecić w tym temacie? ile wynosi cło?i czy tylko cło? może lepiej ściągać do Niemiec i tam dokonać opłat? słyszałem ze jest taniej. slyszalem takze ze na motor uzywany (tzn. ile minimum lat? jaki przebieg?) opłaty są niższe. O ile?
proszę o wszelkie info (takze wikary@gmail.com). moze uda mi sie uniknąć błędów.
pzdrm
Wikary
- wikary
- Świeżak
Po to istnieje forum, by nie bylo zadnych odpowiadanek na prv, maila, gadu czy inny paramagiczny badz parapsychiczny srodek komunikacji werbalnej badz podprogowej.
Odpowiedzi prosze umieszczac w tym watku.
Odpowiedzi prosze umieszczac w tym watku.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości