powrót z imprezy
• Strona 1 z 1
powrót z imprezy
jest taka sytuacja
mam 16 lat prawko A1 i wracam z imprezy o 4 rano (oczywiście alkocholu nawet nie wochałem)
i jak by mnie zatrzymali na kontrole to co mogą mi psy zrobić za to że poruszam sie po tej 22 ?????
mam 16 lat prawko A1 i wracam z imprezy o 4 rano (oczywiście alkocholu nawet nie wochałem)
i jak by mnie zatrzymali na kontrole to co mogą mi psy zrobić za to że poruszam sie po tej 22 ?????
-
siwy1991 - Świeżak
no i bardzo dobrze, ze lapia.napier*ola sie i jezdzic chca barany.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Owszem jest cos takiego - ale nie jest to ustawa, a jedynie rozne miasta maja wprowadzona godzine policyjna dla dzieci i mlodziezy.
We wroclawiu dzieciaki sa lapane przez patrole prewencji po 22 i odstawiane do domu, z wczesniejszym kontaktem z rodzicami. Ma to ochronic dzieci przed atakiem huliganow w godzinach nocnych oraz gwaltami. Nie jest to zadne przestepstwo, ale odstawienie pociechy do domu.
Podobnie we wro, w godzinach szkolnych patrol prewencji ma prawo wylegitymowac dzieci i mlodziez i sprawdzic czy nie sa na wagarach dzwoniac do szkoly badz rodziny.
We wroclawiu dzieciaki sa lapane przez patrole prewencji po 22 i odstawiane do domu, z wczesniejszym kontaktem z rodzicami. Ma to ochronic dzieci przed atakiem huliganow w godzinach nocnych oraz gwaltami. Nie jest to zadne przestepstwo, ale odstawienie pociechy do domu.
Podobnie we wro, w godzinach szkolnych patrol prewencji ma prawo wylegitymowac dzieci i mlodziez i sprawdzic czy nie sa na wagarach dzwoniac do szkoly badz rodziny.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Nie mam zielonego pojecia - najpewnikiem NIE poniewaz
- program dziala w kilku duzych miastach
- robi to prewencja a nie drogowka
- szuka spacerujacych dzieci
dodatkowo
- nie ma kontroli rutynowej dla motocykli
tak wiec jedyna mozliwosc zatrzymania Cie, to podejzenie funkcjonariusza, iz prowadzisz pojazd w stanie nietrzezwym.
dodatkowo
tak wiec jedyna mozliwosc zatrzymania Cie, to podejzenie funkcjonariusza, iz prowadzisz pojazd w stanie nietrzezwym.
(otwórz link)

-
To jest dosyć ciekawe zagadnienie, bo raz bez urazy dla autora tematu ale w świetle prawa mamy odczynienia z nieletnim który jest bez nadzoru prawnego opiekuna po godzinie 22. Nie mowa tu już o tych nalotach w miastach, ale odgórnie o tym, że często jest tak ze policja odwozi i odwoziła takie kwiatki albo na izbę dziecka( w wypadkach łamania prawa, alkohol, środki odurzające, itp) albo do domu. Należy jednak pamiętać co począć z moto, bo pozostawienie motocykla na trasie, skończy sie prawdopodobnie jego utratą. Może jakaś forma odeskortowania takiego nieletniego do domu razem z moto, albo telefon do rodziców z pytaniem Czy wiecie państwo co Państwa dziecko teraz robi i gdzie jest? Sam nie wiem... Jest też kwestia zatrzymania, czy to będzie radiowóz oznakowany czy nie,i poruszasz się po terenie zabudowanym czy nie, bo tu też chyba jest kilka opcji. Może napisałem w moich wywodach kilka głupot, ale najlepiej na te pytanie to by odpowiedział ktoś z Policji:)
- Sorbinian
- Świeżak
no dokładnie najlepiej niech jakiś policjant na to odpowie
a co do moto to napewno bym go nie zostawił na trasie to 1.
2. jak by to był nie oznakowany radiowóz to raczej bym sie nie zatrzymał
3. a jak by chcieli motocykl wziąśc na parking napewno bym za niego nie zapłacił bo żadnego przestępstwa nie popełniłem .
a co do moto to napewno bym go nie zostawił na trasie to 1.
2. jak by to był nie oznakowany radiowóz to raczej bym sie nie zatrzymał
3. a jak by chcieli motocykl wziąśc na parking napewno bym za niego nie zapłacił bo żadnego przestępstwa nie popełniłem .
-
siwy1991 - Świeżak
simonw napisał(a):Nie mam zielonego pojecia - najpewnikiem NIE poniewaz
dodatkowo
witam
Niestety nie zgodze sie z tym, że nie ma kontroli rutynowych motockli... i na pewno jest więcej takich ludzi na forum.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie nie ma, takie sa odgorne przepisy i wielokrotnie temat byl walkowany.
1. Rutynowa kontrola naraza funkcjonariusza, ktory jesli pojazd sie nie zatrzyma, musi rozpoczac poscig. Tak wiec glownie ze wzgledu na problematycznosc poscigu za motocyklem, nie ma czegos takiego jak kontrole rutynowe (odsylam chociazby do wywiadu "o motocyklistach").
2. Jesli funkcjonariusz ma podejzenia iz kierujacy jest pod wplywem alkoholu badz srodkow odurzajacych, pojazd zachowuje sie dziwnie na drodze itp, moze przystapic do kontroli badz zatrzymania takiego uczestnika ruchu celem sprawdzenia swoich przypuszczen.
3. Zapewniam Cie iz informacje z samej gory od rzecznia policji sa bardziej autentyczne niz agencje informacyjne typu jedna-pani-innej-pani tak wiec bazujmy moze nie na tym co sie komu wydaje, tylko na tym co mowi policja. Byc moze _co nie jest wykluczone_ jakis funkcjonariusz dokonal takich kontroli, ma do tego prawo - ale ogolnie polecenie jest jasne i maja sie tego trzymac - powody wyjasnione powyzej.
1. Rutynowa kontrola naraza funkcjonariusza, ktory jesli pojazd sie nie zatrzyma, musi rozpoczac poscig. Tak wiec glownie ze wzgledu na problematycznosc poscigu za motocyklem, nie ma czegos takiego jak kontrole rutynowe (odsylam chociazby do wywiadu "o motocyklistach").
2. Jesli funkcjonariusz ma podejzenia iz kierujacy jest pod wplywem alkoholu badz srodkow odurzajacych, pojazd zachowuje sie dziwnie na drodze itp, moze przystapic do kontroli badz zatrzymania takiego uczestnika ruchu celem sprawdzenia swoich przypuszczen.
3. Zapewniam Cie iz informacje z samej gory od rzecznia policji sa bardziej autentyczne niz agencje informacyjne typu jedna-pani-innej-pani tak wiec bazujmy moze nie na tym co sie komu wydaje, tylko na tym co mowi policja. Byc moze _co nie jest wykluczone_ jakis funkcjonariusz dokonal takich kontroli, ma do tego prawo - ale ogolnie polecenie jest jasne i maja sie tego trzymac - powody wyjasnione powyzej.
(otwórz link)

-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości