Zobacz wątek - czy moge zarejestrować???
NAS Analytics TAG

czy moge zarejestrować???

Przepisy, prawo
_________

czy moge zarejestrować???

Postprzez MateoDiablo » 3/4/2008, 10:07

cze to znowy ja Trafila mi sie okazja kupienia fazerka tylko jest jeden maly mankament a mianowicie motorek posiada dokumenty takie jak brif +wymeldowanie z 2004 roku Nie posiada nalego brifu czy jest mozliwa rejestrackja takiego sprzetu?
MateoDiablo
Świeżak

Postprzez elco » 3/4/2008, 10:57

Dzial prawo

W swietle nowych przepisow motocykl sprowadzony z zagranicy powinien posiadac takze dowod rejestracyjny. Z samym briefem i to w dodatku z 2004 roku mozesz miec male problemy z rejestracja. Ja w takiej sytuacji po prostu zadzwonilbym do wydzialu komunikacji i dobrze zoorientowal sie jak sprawa sie przedstawia.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez buczerr » 5/4/2008, 13:06

Witam. Też mam ten problem, motocykl sprowadzony w 2004 roku. Byłem w wydziale komunikacji, Pani powiedziała mi ze brakuje dowodu rejestracyjnego, który jest teraz wymagany. Na tym forum dowiedziałem się, że coś co zastąpi dowód można dostać odpłatnie w urzędzie niemieckim, skąd pochodzi motocykl.
Jednak nadal nie jestem świecie przekonany o tym, iż nie ma innego sposobu na zarejestrowanie tego motocykla, dlatego proponuję aby każdy kto ma ten sam problem pisał tutaj w tym temacie, niech każdy idzie do własnego wydziału komunikacji i pisze o tym co się dowiedział, może ktoś rzuci nowe światło na tą sprawę. Prawo jest samo w sobie zagmatwane i ma wiele luk, jeśli ktoś coś, może w jakiś sposób pomóc to niech sie tutaj wypowie, proszę.
Pozdrawiam, Daniel.
buczerr
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê