kontrole drogowe
• Strona 1 z 1
kontrole drogowe
slyszalem od znajomego ze teraz policja ma wewnetrzne przykazanie kontrolowac wszystkich motocyklistow jacy ich mijaja, ponoc to ze wzgledu na to ze 70 proc jezdzi bez prawka,
wie moze ktos ile w tym prawdy
wie moze ktos ile w tym prawdy
- rookie
- Świeżak
- Haemophilus
- Świeżak
ma tez pytanie co do kontroli zdarzyło mi sie ze podczas kontroli policjant odrazu po zatrzymaniu mnie wyciągną mi kluczyki z stacyjki bez mojej zgody nawet mnie nie zapytał czy może i zgasił mi motocykl i je zabrał.
czy spotkał sie ktoś z taka praktyka i czy moga to robic i jak z tym walczyć??
- Wini83
- Świeżak
a niech sprawdzaja czy mamy prawko. Jestem za.
Chociaz jak narazie nigdy policja mnie nie zatrzymala mimo, ze mogli. Takze zalezy od czlowieka.
Chociaz jak narazie nigdy policja mnie nie zatrzymala mimo, ze mogli. Takze zalezy od czlowieka.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Wini83 napisał(a):ma tez pytanie co do kontroli zdarzyło mi sie ze podczas kontroli policjant odrazu po zatrzymaniu mnie wyciągną mi kluczyki z stacyjki bez mojej zgody nawet mnie nie zapytał czy może i zgasił mi motocykl i je zabrał.
Jak byłbyś bardzo wkurzony za to, to mógłbyś im teoretycznie nawet wytoczyć proces o nieposzanowanie cudzej własności, bo policjant nie ma prawa wyciągać łapy po TWOJE kluczyki, jak dla mnie to chamstwo!!
/speed always goes in pair with fouriosity/
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
po prostu fast...
HONDA CBR 600RR MOVISTAR TELEFONICA-opylona
-
fast and furious - MEGA TROLL
a propo sprawdzania posiadania prawa jazdy tez mi sie taka rutynowa kontrola trafiła mi sie rok temu jechałem sobie spokojnie a tu pan władza mnie zatrzymal tylko chciał zobaczyc prawo jazdy i mnie puścił jak zobaczył prawo jazdy
- Wini83
- Świeżak
mnie złapał policjant na motorze (jechał za mną)... jak jechałem po moście Poniatowskiego w Wawie z 80km/h (tam jest 50)... ale tylko mi sprzawdził prawko i mnie puścił... coś do niego zagadałem o motocyklach żeby ożywić atmosfere, ale jakiś nie w chumorze był... zupełnie nie jak motocyklista 

przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
Znajomy mial przypadek ze dojechal to swiatel na ktoryc policjant kierowal ruchem a drugi stal przy pasach zeby ludzie nie wchodzili, mial "czerwone" i wtedy policjan przeszedl po pasach i gaszac mu motor zabral kluczyki i powiedzial ze zaprasza na rutynowa kontrole... znajomy przepchal motor na bok.policjant przedladnal prawojazdy dowod osobisty i oc i powiedzial ze dziekuje. ze nie mial nic do znajomego wiec on zaczal pytac jakim prawem policjant moze zrobic cos takiego to powiedzial ze to jest najlepszy sposob na kontrole motocyklistow bo w poscigach maja male szanse....policjant nawet byl spoko i prawda prawda ze goniac motocykliste maja duzo mniejsze szanse niz po prostu na swiatlach kogos zatrzymac
- MIG
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości