Odsetki za OC
• Strona 1 z 1
Odsetki za OC
Wczoraj kupilem Aprilie Sr 50 z 97r za 500zl zarejestrowana,ale OC miala do 2007-08-09 wiec jak teraz bede chcial ja ubezpieczyc to place jakies odsetki za to ze przez pewien okres nie byla ubezpieczona? Moge ja to OC zaplacic czy musi zaplacic osoba bedaca w dowodzie rejestracyjnym? Jak to jest?
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Płacisz za okres od daty zakupu, a za zaległą składkę będzie ścigany poprzedni właściciel. Przynajmniej w PZU tak jest, ale to chyba reguluje ustawa.
Co do płatności: Nikt nie sprawdza tożsamości płacącego. Płacisz i koniec. Idź do firmy ubezpieczeniowej w której jest to ubezpieczenie i zapłać, to są grosze, bo kary nie ma. Pani w okienku powinna wszystkiego dopilnować.
Co do płatności: Nikt nie sprawdza tożsamości płacącego. Płacisz i koniec. Idź do firmy ubezpieczeniowej w której jest to ubezpieczenie i zapłać, to są grosze, bo kary nie ma. Pani w okienku powinna wszystkiego dopilnować.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Obowiazek oplacenia skladki ubezpieczenia odpowiedzialnosci cywilnej ciazy tylko i wylacznie na wlascicielu pojazdu. Ty placisz za okres w ktorym jestes wlascicielem, to czy ktos kiedys placil OC czy nie wogole Cie nie interesuje. Jego beda za to scigac. Niewazne w jakim towarzystwie byl ubezpieczony. Reguluje to ustawa. Nie wiem tylko czy obowiazuje Cie okres 30 dni kiedy to mozesz jezdzic " na ubezpieczeniu poprzednika" bo w tym przypadku go nie bylo. Wystarczy isc i od rau zaplacic i po problemie. przeszloscia ubezpieczeniowa sie nie przejmuj.
- leo1983
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości