Ucieszka przed policjÄ… na crossie (nieudana) kary ??
• Strona 1 z 1
Ucieszka przed policjÄ… na crossie (nieudana) kary ??
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co grozi dla 17 latka za ucieczkę na crossie(Rm 25) w terenie zabudowanym.
Sytuacja wyglądała tak ze 17 latek uciekł od policji lecz po śladach dotarła do niego tak ok. 15min później.
17 latek się przyznał do całego zdarzenia. Sprawa poszła do sądu lecz pierwszo czeka na przesłuchanie. To będzie jego pierwsza sprawa sądowa. Co mu za to grozi ?
Chciałbym się dowiedzieć co grozi dla 17 latka za ucieczkę na crossie(Rm 25) w terenie zabudowanym.
Sytuacja wyglądała tak ze 17 latek uciekł od policji lecz po śladach dotarła do niego tak ok. 15min później.
17 latek się przyznał do całego zdarzenia. Sprawa poszła do sądu lecz pierwszo czeka na przesłuchanie. To będzie jego pierwsza sprawa sądowa. Co mu za to grozi ?
- MrQuazert
- Świeżak
Re: Ucieszka przed policjÄ… na crossie (nieudana) kary ??
Biorąc pod uwagę fakt, że od pierwszego czerwca tego roku niezatrzymanie się do kontroli to przestępstwo, a 17 latek będzie już sądzony jak dorosły, to obecnie ma trochę przesrane, możesz mu serdecznie pogratulować, uścisnąć dłoń i powiedzieć, że jest debilem
Pomijając karę finansową, bo oczywiście za wszystkie wykroczenia dostanie. Może dostać od 3 miesięcy, do 5 lat pozbawienia wolności i do 15 lat bezwzględnego zakazu prowadzenia pojazdów, i jeżeli w tym czasie zostanie zatrzymany, to może dostać kolejne 15 lat zakazu.
Gdyby zatrzymał się do kontroli, w zasadzie zakończyło by się mandatem i zakazem dalszej jazdy.
Pomijając karę finansową, bo oczywiście za wszystkie wykroczenia dostanie. Może dostać od 3 miesięcy, do 5 lat pozbawienia wolności i do 15 lat bezwzględnego zakazu prowadzenia pojazdów, i jeżeli w tym czasie zostanie zatrzymany, to może dostać kolejne 15 lat zakazu.
Gdyby zatrzymał się do kontroli, w zasadzie zakończyło by się mandatem i zakazem dalszej jazdy.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Przede wszystkim ogarnąć jak najszybciej jakiegoś prawnika, bo obecnie konsekwencje są poważne. Jeśli nie był karany to może uda się wybrnąć ale prawnik obowiązkowo.
- Wertyder
- Świeżak
oj tam, bez przesady, dostanie standardowo zawiasy 2 na 3 i grzywne/prace spoleczne.
To maly problem, gorzej, ze bedzie mial juz nasrane w papierach, a wiec niech pozegna sie z marzeniami o pracy w banku, jako prawnik, ochroniarz i generalnie wszedzie, gdzie wymagana jest czysta kartoteka.
Chyba, ze marzeniem byla praca w fabryce na tasmie, no to juz w ogole nie ma problemu.
Nie ma to jak spertolic sobie zycie na starcie.
To maly problem, gorzej, ze bedzie mial juz nasrane w papierach, a wiec niech pozegna sie z marzeniami o pracy w banku, jako prawnik, ochroniarz i generalnie wszedzie, gdzie wymagana jest czysta kartoteka.
Chyba, ze marzeniem byla praca w fabryce na tasmie, no to juz w ogole nie ma problemu.
Nie ma to jak spertolic sobie zycie na starcie.
-
ChaoticBiker - Stary Wyjadacz
O ile mi wiadomo to takie sprawy są wymazywane po 2 latach. Także może już nie straszmy ....
- Wertyder
- Świeżak
Wertyder napisał(a):O ile mi wiadomo to takie sprawy są wymazywane po 2 latach. Także może już nie straszmy ....
od czerwca po 3 latach.
I czy jest to aby tak do końca wymazywane? U mnie znalazł się mandat, który dostałem 3 lata przed próbą dostania się do Policji, a którego nie ująłem w papierach wpisując, że nie byłem karany
Poza tym, gość ma 17 lat, a nawet w mojej okolicy, nie wszystkie szkoły średnie chcą mieć uczniów z wyrokami w swoich szeregach i mają to ujęte w statucie. Osobiście znam przypadek, w którym chłopak wyleciał ze szkoły, bo znalazł telefon, który później próbował sprzedać i dostał zawiasy za paserstwo
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Temat trochę już wisi, a przepisy się zmieniają niestety. Odpowiedzialność karna za ucieczkę zależy od konkretnej sprawy. Decydują okoliczności faktyczne. W takim wypadku lepiej skonsultować sprawę ze specjalistą. Adwokat, który prowadzi sprawy karne (otwórz link) będzie najlepszym rozwiązaniem.
- Dexa
- Świeżak
Wybór dobrego Adwokata (otwórz link) to w takiej sytuacji podstawa. Musi to być doświadczony prawnik, bo taki czyn to nie są przelewki.
- Derek85
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości