Prawo jazdy
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy
Witam.
Posiadam 2 lata Prawojazdy kategori B. Chciałbym teraz zacząć jeździć na 125 ale wiem że według prawa to dopiero po 3 latach można. Wcześniej miałem kartę motorowerową od roku 2011 i moje pytanie brzmi czy karta motorowerowa wlicza się do tych nowych przepisów i mogę sobie legalnie jeździć 125? Dodam, że karta nie była wymieniona na prawo jazdy kat.AM.
Temat przeniosłem do właściwego działu.
Czester
Posiadam 2 lata Prawojazdy kategori B. Chciałbym teraz zacząć jeździć na 125 ale wiem że według prawa to dopiero po 3 latach można. Wcześniej miałem kartę motorowerową od roku 2011 i moje pytanie brzmi czy karta motorowerowa wlicza się do tych nowych przepisów i mogę sobie legalnie jeździć 125? Dodam, że karta nie była wymieniona na prawo jazdy kat.AM.
Temat przeniosłem do właściwego działu.
Czester
- Piotr15075
- Świeżak
A jeśli miałbym wymienioną kartę na prawo jazdy kat.AM w 2013 wtedy gdy ta ustawa weszła w życie, to bym teraz mógł czy to trzeba mieć prawo jazdy kat.B przez 3 lata?
- Piotr15075
- Świeżak
A jeśli miałbym wymienioną kartę na prawo jazdy kat.AM w 2013
Nie ma znaczenia:
Jakim pojazdem można kierować posiadając prawo jazdy kategorii AM?
Kategoria AM uprawnia do kierowania:
- motorowerem (pojemność silnika spalinowego do 50 cm3 lub moc silnika elektrycznego do 4kW, prędkość maks. 45 km/h)
czterokołowcem lekkim (masa własna do 350kg, prędkość maks. 45 km/h).
.....
http://www.word.waw.pl/index.php?id=158
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości