co mi za to grozi? ucieczka przed policja, brak tablic i oc
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
wszystko w ich rękach, jak nie mieli wideo rejestratora do mogą Ci jeszcze dorzucić małe co nieco by się uzbierało tak byś stracił prawko lub policzą Ci za dwa najgorsze wykroczenia
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Złapali by cię... Dostałbyś mandat... Ale z tego co wiem jak uciekasz i cię dorwą to sprawa idzie do sądu grodzkiego...
-
macello - Świeżak
turuss napisał(a):chyba nie mieli z tego co widzialem. a jakie te dwa najgorsze wykroczenia? spowodowanie niebezpieczenstwa jest 6pkt i nie zatrzymanie sie do kontroli 8pkt. sumarycznie daje to 14pkt. cos jeszcze moze byc?
Jak ich bardzo wkurzyłeś to mogą ci dowalić za każde wykroczenie które popełniłeś w trakcie tej ucieczki - dużo nie muszą sobie pewnie przypominać a też zdają sobie sprawę, że wystarczy "oczko"
- piotrpo
- Świeżak
sprawa wyglada na dzien dzisiejszy tak. dali mi zarzuty ktorych nie popelnilem. i sie do tego nie przyznalem. dali mi o znaczne przekroczenie predkosci. ja sie przyznalem tylko ze max do 80 sie rozpedzilem. i zostalem zatrzymany a bocznymi drogami nie dalo sie szybciej jechac. i ze wjechalem na droge gdzie byl zakaz ruchu. z Tym ze zatrzymali mnie 10m przed nim. wiec tez sie nie przyznalem. do wymuszenia pierszenstwa na pieszych sie przyznalem. bo sami uciekli z drogi. i do zajerzdzania drogi. gosc powiedzial co pisal protokół przesluchania ze z jego strony 3tys i utrata prawka. ale doradzil zeby z tym isc do sadu i sad moze to jakos lagodniej potraktuje pod wzgledem sie sie ucze itp. jako ze jestem osoba uczaca nie musze byc na rozprawie sadowej.
PODSUMOWYWUJAC POLSKA POLICJE!!!! to wiele zastrzezen i smiechu. stracilem przez nich troche czasu bo na obu przesluchaniach na poczatku robili to samo. (inne komisariaty) widac w jakim sa kontakcie ze soba.. a na jednym dostalem te wezwania. na 1 przesluchaniu cale pisanie to co zrobilem. ze zaluje itp.. a na drugim zaczeli pisac zarzuty. czyli wszystko to samo co na 1 komisariacie. a na tym drugim mieli sie zajac sprawa tablicy co zrobili na koniec w 5min a wczesniej czekalem godz przez ich pomylke. co do tablic. znalezione. nie wiedzialem ze sie zglasza i jakos sie to potoczy. pewnie umorza niedlugo:) wkoncu to moje pierwsze takie zarzuty na pałach i nie jest to znowu jakies pobicie czy cos.. ale jak by nie bylo bez wiekszych kosztow sie nie obejdzie. i sąd postanowi czy zabiora mi prawko czy tez nie i o wysokosci kary
PODSUMOWYWUJAC POLSKA POLICJE!!!! to wiele zastrzezen i smiechu. stracilem przez nich troche czasu bo na obu przesluchaniach na poczatku robili to samo. (inne komisariaty) widac w jakim sa kontakcie ze soba.. a na jednym dostalem te wezwania. na 1 przesluchaniu cale pisanie to co zrobilem. ze zaluje itp.. a na drugim zaczeli pisac zarzuty. czyli wszystko to samo co na 1 komisariacie. a na tym drugim mieli sie zajac sprawa tablicy co zrobili na koniec w 5min a wczesniej czekalem godz przez ich pomylke. co do tablic. znalezione. nie wiedzialem ze sie zglasza i jakos sie to potoczy. pewnie umorza niedlugo:) wkoncu to moje pierwsze takie zarzuty na pałach i nie jest to znowu jakies pobicie czy cos.. ale jak by nie bylo bez wiekszych kosztow sie nie obejdzie. i sąd postanowi czy zabiora mi prawko czy tez nie i o wysokosci kary
Ostatnio edytowano 16/6/2009, 14:56 przez turuss, łącznie edytowano 1 raz
- turuss
- Świeżak
no wiec wyglada na to ze nie odpuszcza...ta propozycja wiazala sie oczywiscie z utrata prawka ...bo zebraloby sie z tych wykroczen sporo wiecej punktow niz 20...warto zaznaczyc ze nawet jesli zabiora prawko na okres krotszy niz 12 miesiecy to w mysl przepisow trzeba od nowa zdac egzamin...malo tego...trzeba powtorzyc caly kurs... i zmienia sie to dopiero po posiadaniu prawka przez okres co najmniej 12 miesiecy...co do tablic...to pewnie umoza...bo jest to mala szkodliwosc...w dodatku to pierwsza sprawa...
kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
-
Ltcrx - Świeżak
Jeśli ci zabiorą to według mnie nie odroczą ci go . Jedyne co bedziesz musiał zrobić to zdac egzamin teoretyczny i praktyczny . Chyba , że masz prawko krócej niż rok . Wtedy cały kurs od nowa.
Gdybyś był pijany albo miał sądowny zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych to wtedy by ci odroczyli .
Pozdro
Gdybyś był pijany albo miał sądowny zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych to wtedy by ci odroczyli .
Pozdro
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
bylem trzezwy, nie mam sadowego zakazu;p prawko mam krocej niz rok.. jesli nie odrocza a zabiora to zalatwie sobie zaswiadczenie i zrobie na nowo egz;p trzeba kombinowac jakos:) teraz tylko trzeba trzymac kciuki i sie modlic;pp na jakis w miare lagodny wyrok sadu:)
- turuss
- Świeżak
ms407 napisał(a):Jeśli ci zabiorą to według mnie nie odroczą ci go . Jedyne co bedziesz musiał zrobić to zdac egzamin teoretyczny i praktyczny . Chyba , że masz prawko krócej niż rok . Wtedy cały kurs od nowa.
Pozdro
to chociaz nie byloby najtragiczniejsze...poza sporymi kosztami.... mimo wszystko teraz wychodzi ze o wiele lepiej byloby sie zatrzymac do tej kontroli...
-
Ltcrx - Świeżak
Ltcrx napisał(a):czyli czarny scenariusz...utrata prawka plus mega koszty? jesli dorzuca lakierowanie uszkodzonego elementu to dojdzie pewnie kolejne kilka tysiakow...bo policja nie idzie do byle fachowca... tylko serwisuja sie w ASO o ile mi wiadomo...
Znowu piszesz głupoty! Policja nie korzysta z usług ASO bo ich na to nie stać. Mają swoje warsztaty przy komendach i tam radiowozy są naprawiane. Wiem to, bo teść mego brata jest mechanikiem w policyjnym warsztacie. I powiedz mi jaki ASO bierze kilka tysięcy PLN-ów za malowanie jednego elementu? Za tyle to można cały samochód pomalować.
Nie pisz też bzdur, że sąd może go ulgowo potraktować bo sie uczy i ma 17 lat. Za takie numery nie ma zmiłuj.
Do autora postu:
Nie lepiej było się zatrzymać i udać skruszonego małolata? Jak trafiłbyś na normalnego gliniarza to może skończyłoby sie tylko na zjebkach i pchaniu moto do domu a w najgorszym wypadku mandatem. A teraz musisz wypić piwo, którego sam sobie nawarzyłeś. Tak się kończą popisy młodocianych Ghost Riderów...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
teraz to wiesz.... wtedy o tym nie myslalem..;/ co do sadu ze moze ulgowo potraktowac to mi sam policjant powiedzial ktory mnie przesluchiwal ze jest taka mozliwosc. i ze on poleca zeby isc do sadu. po zaoferowaniu z jego strony 3tys mandatu. no i tak tez zrobilem. zobaczymy:)
- turuss
- Świeżak
Ja na swoim przykładzie (nic do chwalenia sie!) moge powiedziec, że jak nie zatrzymałem się do kontroli (w nocy, widziałem, że jest trzepanka na samych motocyklistów bo 2 już stało na poboczu i poszedłby dowód rej. jak nic..), bo nie miałem podświetlenia tablicy i kominy wybebeszone to kulturalnie wyminałem polismena i ogień ile dało - po 30 min dorwali mnie jak spokojnie zjeżdzałem by zaparkowac miedzy domkami jednorodzinnymi i "przeczekac" pare km. dalej (widać sledzili mnie incognito..). Nikogo w lusterkach, tylko nagle 2 radiowozy bez kogutów i świateł (była noc) z jednej i zdrugiej. Wybiegli z minami jakby mnie chcieli zabić i na pakę (na szczescie moto juz postawiłem to sie nie wywróciło..). No i gadanie, czemu , dokumenty itd. itp. Ostatecznie dostałem odpowiedź, że szukają konkretnego bandyty który jeździ w okolicy na moto i stąd kontrole samych i każdego moto...przyjąłem skruchę...i dostałem mandat 800zł i 10pkt. za czerwone światło oraz prędkość...nie kłuciłem się raczej...i tyle - szerokiej drogi...ale zaznaczam, że byli ok, a ja miałem flepy...i przyjąłem skruchę...od tego czasu choćby nie wiem co to się zatrzymuje do kontrolI!!
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Wczoraj ojca zatrzymali jak wracał o północy na moim motocyklu z pracy (to się nazywa pech od trzech lat jeździ tamtędy i nigdy nie stali, a akurat jak jeden raz w życiu na moto jechał, to stali..). No i mówili dokumenty, itd. jak zobaczyli, że ojciec nie ma prawka na motor, to jeden się zapytał "jakie kategorie pan ma" i na to ojciec z uśmiechem "C i E"
Coś tam pogrozili mandatem, ale tato ma dar przekonywania (tzn. wymieniał kogo zna z policji ;P).. w końcu go puścili i mógł jechać dalej.

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Hmm...dla mnie to jakaÅ› masssssakra...
Właśnie tacy jak ,,ty" wyrabiają fatalną opinię prawdziwym motocyklistom...
Jeśli o mnie chodzi to dostałbyś solidnie w doopę a jeździć mógłbyś najwyżej rowerem...
Nie chciałbym na swojej drodze spotkać takiego gówniarza który nawet nie zdaje sobie sprawy (w swej bezdennej głupocie) że naraził osoby postronne (pieszych) na niebezpieczeństwo...
Mam nadzieję że sąd wymierzy sprawiedliwość i uwolni nasze drogi od takiego pirata na minimum rok...
Choćby za brak skruchy...
Właśnie tacy jak ,,ty" wyrabiają fatalną opinię prawdziwym motocyklistom...

Jeśli o mnie chodzi to dostałbyś solidnie w doopę a jeździć mógłbyś najwyżej rowerem...
Nie chciałbym na swojej drodze spotkać takiego gówniarza który nawet nie zdaje sobie sprawy (w swej bezdennej głupocie) że naraził osoby postronne (pieszych) na niebezpieczeństwo...
Mam nadzieję że sąd wymierzy sprawiedliwość i uwolni nasze drogi od takiego pirata na minimum rok...
Choćby za brak skruchy...
- SpaceDog
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości