Zobacz wÄ…tek - prawko na motocykl od 16 lat czy po 24 latach??
NAS Analytics TAG

prawko na motocykl od 16 lat czy po 24 latach??

Przepisy, prawo
_________

Postprzez rulerzz » 11/6/2008, 06:01

...
Ostatnio edytowano 11/6/2008, 19:20 przez rulerzz, łącznie edytowano 1 raz
rulerzz
Świeżak

Postprzez olo113 » 11/6/2008, 12:57

rulerzz napisał(a):co ty mi kurcze tu pieprzy**, poprostu niechce juz mi sie z wami pisac, ten przepis napewno niewiejdzie np. w wakacje poniewaz zaduzo osOb zapłaciło za kursy itp, niektorzy zapisywali sie na kursy z wyprzedzeniem 2 miesiecznym i pomysl sobie co by było jakby ten przepis wszedł np w wakacje, byłaby zadayma poniewaz nikt im kasy nie zwróci a ci z rządu tak pierniczą poniewaz chcą nas nastraszyć a polic88 zawsze g.... wiedziała, wie i bedzie wiedzieć

gościu daj na wstrzymanie. I albo kulturalniej będziesz rozmawiać albo wypad. Przypuszczenie to jedno, a pewnik drugie. Życie pokaże
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
olo113
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez simonw » 11/6/2008, 13:31

aaaa - tak ciezar gatunkowy tego co piszesz mnie przygniotl, az sie nie moge podniesc z wrazenia. Coz - przypuszczenia i watpliwy monopol na wiedze to masz na pewno - krzyzyk na maturze :)

Zapisujesz sie na kurs prawa jazdy, robisz je i z racji wieku dostajesz A2 np, jaki problem? Kurs oplacony, zrobiony, prawo jazdy jest. Jakie oddawanie pieniedzy - wszystko jest legalnie i zgodnie z prawem.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez hubertc » 11/6/2008, 14:37

Oczywiście, że zapisy na kurs nie mają tu nic do rzeczy hehe :)

Biorąc pod uwagę, że projekt zmiany przepisów dot. prawa jazdy na motocykl powstał niedawno, to nie wejdzie on w życie za tydzień czy za miesiąc...

Wszystko musi potrwać, a moje niczym nie poparte przypuszczenia mówią że takie przepisy NIE wejdą w życie w tym roku.
hubertc
Świeżak

Postprzez rulerzz » 11/6/2008, 19:19

moze źle to napisałem(mój błąd) ale miałem dosc kurcze bo jak napisałem ze niewiejdzie to w tym roku to każdy sie do przypiepr** jak, dlaczego, po co, na co itp po prostu niewiejdzie to w tym roku i koniec
rulerzz
Świeżak

Postprzez Kam25 » 12/6/2008, 00:10

Poza tym w Ministerstwie nie ma wzmianki żadnej na ten temat, wiec na nowe przepisy jeszcze trochę poczekamy
Kam25
Świeżak

Postprzez kravec » 12/6/2008, 09:48

simonw napisał(a):Oprocz tego przepis jest sluszny i go popieramy.

no mow za siebie :P

wcale go nie popieram.... jakby bylo do 100km to ok ale do 50 i z tym stosunkiem mocy do masy to tylko gs'em jezdzic mozna #^$%# (nie bede klal na forum).... nawet glupie 250 (4T) supermoto sie nie kwalifikuje.... wiec co? mam na rowerze zapierdzielac do 20'ki? bo gs'a na 200% nie kupie- jak dla mnie kupa i tyle.... po lassach jezdzic tez zle bo to bo tamto
kravec
Administrator

Postprzez simonw » 12/6/2008, 12:02

Kravec nie jest tak jak mowisz, te przepisy zmienily sie juz 2 razy - poniewaz udalo mi sie dotrzec do pewnej informacji. Otoz sa to przepisy unijne i do 2010 roku maja byc w pelni wdrozone w polsce (czyli tak jak w niemczech odpowiednie przedzaly, staz itp). U nas wymyslili cos co nie ma duzo wsplnego z tym przepisem i w miedzyczasie juz to zmienili. Najnowsza wersja jest jeszcze ciekawsza bo A1 jest bez zmian A2 jest do 32koni ale sa nowe wymysly typu - masz A1 wiecej niz 2 lata bezwyadkowej jazdy to costam ...
chyba ze nie, to 24
ale jesli przez pierwszy rok bezie kresz
to masz upomnienie, a drugie upomnienie w ciagu roku to reedukacja i banadania psychologiczne, czy mozesz wogle miec motocykl. I tak chba rok czy wa okresu probnego na kazej kategorii .....
obecnie staneo na tym i ciagle trzymam reke na pulsie i szukam.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê